Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 57

• 47 958
  • 736
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Оооо, това е толкова обширна тема, че направо не искам да я започваме....иначе моята истина е по средата, защото в тази опашка има майки с малки дечица, има възрастни хора, има видимо болни хора, има хора, такива, които бързат за работа....всеки с проблема си😉

Но мисълта ми беше, че когато и да занесеш урината, няма гаранция, че ще можеш да спазиш този 1 час от даването и.

Последна редакция: нд, 24 фев 2019, 17:45 от Velina25

# 451
В нашата лаборатория "писанец" изследват урината на място, та нямам наблюдение да стоят по няколко часа там.. Не знам като престоят доколко са достоверни резултатите.
То на Писанец нищо не е достоверно, без значение престояло или не.

# 452
В нашата лаборатория "писанец" изследват урината на място, та нямам наблюдение да стоят по няколко часа там.. Не знам като престоят доколко са достоверни резултатите.
То на Писанец нищо не е достоверно, без значение престояло или не.

Всеки с мнението си.. Аз съм доволна от тях. Нормално е, ако се пускат едни и същи изследвания в различни лаборатории да имат различни резултати.
Доста съм се боцкала, та имам някаква база за сравнение.

# 453
Здравейте, искам да попитам нещо относно социално майчинство. Тъй като се иска доходът на член от семейството да не надвишава 350 лв.   Какво се има в предвид? В смисъл това заплатата , която получава ли е? Ако е минималната заплата 560 лв, значи ли че се надвишава доходът? Неясни са ми тези неща.

# 454
Афродита, ако си с рискова бременност, контракции и болки ще те питам тогава дали не си с предимство и дали бременните преувеличават.
Здравейте, искам да попитам нещо относно социално майчинство. Тъй като се иска доходът на член от семейството да не надвишава 350 лв.   Какво се има в предвид? В смисъл това заплатата , която получава ли е? Ако е минималната заплата 560 лв, значи ли че се надвишава доходът? Неясни са ми тези неща.
В колко теми смятате да пуснете въпроса си? Вече в 3 теми един и същи въпрос.

# 455
Относно урината, в лабораторията в Щерев са ми казвали, че до втория час трябва да я занеса.

А за предимството, аз вече с втора бременност се убедих, че много рядко отстъпват място на бременна жена, така че чинно си чакам на опашките. Ако ми е зле, обаче, бих помолила да ме пуснат.

# 456
Здравейте, бременна съм в началото на 7 месец. Вчера ми откриха ингвинална херния, някоя мама имала подобен проблем ?

# 457
Афродита, ако си с рискова бременност, контракции и болки ще те питам тогава дали не си с предимство и дали бременните преувеличават.
В колко теми смятате да пуснете въпроса си? Вече в 3 теми един и същи въпрос.
.   

Да съжали човек, че е решил да попита нещо. Не, че имаше ефект от въпроса в няколко теми. Вместо да помага човек, той напада. Всичко хубаво желая.

# 458
За това пред лабораторията в Токуда има огромен знак, че бременните, възрастните и майките с малки дечица са с предимство и когато излезе лаборанта и види бременна или жена с бебе не пита кой е наред, а директно ни вика нас, не оставя хората да се сетят да бъдат съобразителни... така мисля, че е редно да бъде, друг е въпроса колко се правят на ударени хората..
до сега съм пускала изследвания в Токуда, цибалаб, Щерев пак цибалаб, пролабор, не съм имала разминаване в резултатите и им имам доверие, дори ми се е случвало в началото, за да избегнем хората през седмицата да ходим в Щерев, тъй като работят  и в неделя, за разлика от Токуда.
Афродита, супер тъпо изказване сериозно. Това е елементарно възпитание и мисля, че е смешно някой по опашките да се прави, че не вижда бременна, особено в последните месеци, когато коремите са огромни. Както ти казва монамур, ако си с котрактции и едва седиш, ще те питам как ще си правиш езика за предимството.

Последна редакция: пн, 25 фев 2019, 04:23 от pipi221

# 459
Някой наясно ли е след като се излезе в болничен от 6ти месец до началото на майчинството какво става с платения отпуск, който не сме взели? Изплаща ли се, или го губим?

# 460
  • София
Някой наясно ли е след като се излезе в болничен от 6ти месец до началото на майчинството какво става с платения отпуск, който не сме взели? Изплаща ли се, или го губим?

Запазва се и може да се използва след като приключи майчинството.

# 461

Запазва се и може да се използва след като приключи майчинството.

Благодаря Simple Smile

# 462
Аз да ви кажа имам две разочарования в Цибалаб, и вече не пускам там нищо. Веднъж фибриноген някаква космическа стойност (аз съм на Клексан с тромбофилии, изкарах си акъла) - при Паскалева в НКБ - съвсем в норма. Втори път АСАТ и АЛАТ увеличени - пак драма, пускат ми още изследвания в Токуда, хепатити, вирусология, едно кило пари - всичко в норма. Втори месец контрола - пак всичко в норма. Освен това в Токуда изследванията на урина са най-подробни и читави според мен. Не че им правя реклама, имат купища кусури, а за цените да не говоря, но лабораторията им е много добра според мен и резултатите излизат буквално за половин-един час.

ПС. И в Цибалаб веднъж така ме удраха и ми спукаха вена, че 2 седмици не ми се оправи сгъвката...

# 463
  • Пловдив
Момичета в 8 месец съм бременна..
Днес ми стана мнооого нервно без причина направо имам чувството, че нещо ми стиска гърлото ужасно е
Дали и на вас ви се е случвало?

# 464
Момичета в 8 месец съм бременна..
Днес ми стана мнооого нервно без причина направо имам чувството, че нещо ми стиска гърлото ужасно е
Дали и на вас ви се е случвало?
Същата история, края на 7ми месец. И рев до сега и се изнервих страшно много на мъжа ми. Направо като паник атака. Ужасно е.

Общи условия

Активация на акаунт