В прегръдките на мама ще си най-добре, но почакай още малко МАРТенско дете!

• 42 101
  • 747
  •   1
Отговори
# 345
Щом е универсален ще го ползвам Simple Smile Мисля да пусна бебешките дрешки първо с праха и дезинфектанта и втори път само с прах. Някой от вас пере ли на по-ниско от 90 градуса? Че на мен ми се струва множко..

# 346
  • София
Аз мисля да пера на 40, както си пише на повечето дрешки. Не си представям на какво ще ги извадя,  ако ги пусна на 90. Този дезинфектант навсякъде ли се продава, че досега не съм го виждала по рафтовете? Така или иначе с него или без него отначало ще гладим, пък по-нататък ще видим. Не ми е любимо занимание да съм откровена. 😂
Изкушавам се за омекотителя на сано максима, много хубаво миришат дрешките,  моя приятелка го ползва и при трите си деца от първия им ден и не е имала проблеми 😊

# 347
Добро утро!
На 40 градуса прах и аз, така пише на повечето етикети. А и над два часа се въртяха, белким са чисти 🤣
Омекотител слагах на каката май след като направи 1г. Не помня вече.
Момичета, притесненията покрай тоя ремонт и чистене приключиха. От два дни вече сме си в апартамента, ММ ми помага мнооого с чистенето, не знам как щях да се справя без неговата помощ. Вече съм доста по-спокойна 😊

# 348
  • Враца
Аз също пера на каката дрешките на 40 градуса.
Ducet0, браво на мъжа ти и че сте приключили, знам какво напрежение е да ремонтираш баш в този момент. И на нас ни остана едно последно основно чистене преди бебето, но ще почакам ММ още малко да се натутка Grinning иначе не ми дава сама, че се преуморявам.
Момичета, гледам някой филм и цяла нощ сънувам глупости Cry много е гадно. А тази нощ се събуждах няколко пъти по гръб, вие спите ли по гръб? Знам, че не е хубаво, но аз не се усещам като се завъртам. И се събудих със сковани прасци Sad

# 349
  • София
Магнезий пиеш ли? И аз се събуждах с много гадни крампи на прасците, но откакто го взимам редовно - изчезнаха.
Мен иначе пак ме мъчиха киселини цяла нощ, а вече и разни сънища, явно вълненията започват. Все имам чувството , че сме доникъде. Не сме започнали основното чистене,  не съм прала нищо, имам и още дреболийки по списъка.
Снощи ме боля корем и кръст , та малко се бях притеснила, но като легнах ме отпусна. Все съм на тръни малчо да не тръгне по-рано, че болницата която съм избрала за раждане няма неонатология и израждат само след 36 навършени седмици.

# 350
Момичета поуспокоих се покрай вас- и аз съм на никъде с подготовката. Трябва да прегледам дрехите от баткото( кое ще мога да ползвам) , а нови не съм се развихрила да пазарувам още. Нямам и количка,  но хубавото е че съм харесала 2 модела. Все си мисля че имам още много време, а съм за 25 март- май няма за къде да чакам. Иначе вечер при мен е някакъв ад с киселините и какво ли не опитах, няма ефект. А не ми се пият прахчета, досега устисках без лекарства

# 351
Аз също пера на каката дрешките на 40 градуса.
Ducet0, браво на мъжа ти и че сте приключили, знам какво напрежение е да ремонтираш баш в този момент. И на нас ни остана едно последно основно чистене преди бебето, но ще почакам ММ още малко да се натутка Grinning иначе не ми дава сама, че се преуморявам.
Момичета, гледам някой филм и цяла нощ сънувам глупости Cry много е гадно. А тази нощ се събуждах няколко пъти по гръб, вие спите ли по гръб? Знам, че не е хубаво, но аз не се усещам като се завъртам. И се събудих със сковани прасци Sad

Аз много често спия по гърб, така ми е най-удобно. Не е много хубаво обаче още малко остана Hug
Момичета не се притеснявайте да перете и на 90 градуса. Аз първо пуснах пералнята на 40, когато видя ММ полудя (според него всичко трябва да се пере на 90 Joy ) след това на 90, на дрешките нищо ич няма Simple Smile

# 352
Мисля, че 40 градуса са напълно достатъчни. Все пак и дизенфектанти и гладене. Хайде да не ги правим напълно стерилни тези деца.
Аз също имам доста неща за купуване (количка, матрак, корито и още нещица). Не съм прала и не съм чистила. Но нали съм за края на март и все се успокоявам, че има време. Чистенето искам да е максимално близо до раждането. Но с останалите неща съм си поставила срок до началото на март.

# 353
Teia и аз съм за 25 март Simple Smile Вече прегледах дрешките от баткото, дрешки започнах да купувам в началото на януари, намерих си и рокличка за изписването на бебка + чорапогащник, останаха само долно боди, чорапки и шапчица да взема към комплекта. Количка нямам и не съм си избрала ощеее.. Grin Ще пера сигурно в началото на март.. Но и аз съм си поставила срок до началото на март да съм взела всичко.

Дезинфектанта на Heitmann го има в CBA, Елитис, Кауфланд (в момента е на промоция) Simple Smile
За киселините пробвай да дъвчеш дъвка

# 354
Добро утро и от мен! Пера на 40 градуса, но имам и програма baby на пералнята (мисля 60 градуса и 10000 часа), още обаче не съм я ползвала за това бебе. Като се появят петънцата по-нататък...сега като за пръв път, мисля дезинфекцията е достатъчна.
На мен от тази сутрин ми тръгна тапата и съм леко стресната. Имам си подготвителните контракции и нищо повече. Предния път тапата ми падна след изтичане/ спукване на водите в болницата. Чувала съм, че може да родиш и две седмици след падането ѝ, а може и часове...??? Предстои ми пътуване над 200 км точно днес и прибиране в петък, че момченцето ми влиза в болница за операция...и сега не знам как да процедирам. По принцип ММ ще е с него в болницата. Ще звънна на АГ след малко, че в момента сигурно са в операции и знам какво ще ми каже - да не тръгвам, но как да се разкъсам между децата си? От сега ли се започва?

# 355
Добро утро и от мен! Пера на 40 градуса, но имам и програма baby на пералнята (мисля 60 градуса и 10000 часа), още обаче не съм я ползвала за това бебе. Като се появят петънцата по-нататък...сега като за пръв път, мисля дезинфекцията е достатъчна.
На мен от тази сутрин ми тръгна тапата и съм леко стресната. Имам си подготвителните контракции и нищо повече. Предния път тапата ми падна след изтичане/ спукване на водите в болницата. Чувала съм, че може да родиш и две седмици след падането ѝ, а може и часове...??? Предстои ми пътуване над 200 км точно днес и прибиране в петък, че момченцето ми влиза в болница за операция...и сега не знам как да процедирам. По принцип ММ ще е с него в болницата. Ще звънна на АГ след малко, че в момента сигурно са в операции и знам какво ще ми каже - да не тръгвам, но как да се разкъсам между децата си? От сега ли се започва?

Спокойно, тапата не е чак така важен индикатор за тръгващо раждане. При мен имаше 10 дни разлика. Иначе съм чела за часове разлика, но и при приятелките ми имаше поне 3-4 дни минимум. Отиди на лекар да се види за разкритие, шийка, контракции. Сега, когато чакам второ дете, душата ми се разкъсва между двете деца. Роденото и чаканото. И тепърва ще трябва да се разчеквам между двамата. Но не мога да зарежа бати и не мога да не дам достатъчно на бебето. Дано успея.

# 356

Спокойно, тапата не е чак така важен индикатор за тръгващо раждане. При мен имаше 10 дни разлика. Иначе съм чела за часове разлика, но и при приятелките ми имаше поне 3-4 дни минимум. Отиди на лекар да се види за разкритие, шийка, контракции. Сега, когато чакам второ дете, душата ми се разкъсва между двете деца. Роденото и чаканото. И тепърва ще трябва да се разчеквам между двамата. Но не мога да зарежа бати и не мога да не дам достатъчно на бебето. Дано успея.

Благодаря ти, Nebe! Така мисля да направя, пък каквото е писано - ще стане.
Май всички се терзаем по този въпрос с разчекването между децата...майчетата, които вече имат повече от едно детенце могат да споделят опит. Да са ни живи и здрави, само това се моля, а ние ще се напасваме, раздаваме и разкъсваме цял живот - няма как. Както гласи един мой любим цитат от трилогията "Преспанските камбани" на Димитър Талев - "Майка. Нема да има за нея веке ни мир, ни сън..."  

# 357
Аз още се ослушвам с прането и разпределянето по размери:relaxed:Колички купихте ли вече?  Тези, които съм харесала са около 500-600 лв, никога не съм ги чувала като марка, магазина е чак в Кърджали - "Бебе хит" (а аз съм в Пловдив) Хем искам да ги видя, хем не ми се бие път до там. Някоя от вас пазарувала ли е от този магазин!?

# 358
  • Враца
Пия магнезий 3х1, но пак ми се схващат прасците Sad
EleDue, при мен предният път тапата започна да ми пада след преглед за разкритие и след 2 дни ми спукаха водите пак на такъв преглед. Пожелавам ти успех, бързо възстановяване на баткото и дано всичко мине наред.

Аз съм готова с багажа както знаете вече Simple Smile, креватчето е сглобено, само преди да ни изпишат живот и здраве, да се сложат чаршафите. Всичко е изпрано, изгладено и подредено. Веднъж чистихме основно спалнята, ММ и майка ми ще изчистят отново преди изписването. Иска ми се целия апартамент да минем още веднъж. И аз съм за края на март, но ми е по спокойно като съм подготвена. Simple Smile

# 359
  • Варна
И аз съм края на Март , а още не сме готови с ремонта 😕 само се моля бебчо да си стои на топло до термин ☺ Не ми се мисли в последния момент каква лудница ще е - чистене ,подреждане , гладене 🤷🏼♀ Ама каквото такова...

Общи условия

Активация на акаунт