Къванч Татлъту-в "Carpisma-Сблъсък"-Шоу тв /&"Искрите на отмъщението"/- тема 80

• 47 874
  • 738
  •   1
Отговори
# 315
Приказката на Кадир за лека нощ!  Laughing
https://vk.com/sanguclub?z=video-132999259_456242344%2F99e9f8699 … -132999259_190455

Цитат
•Первый раз так бывает. То есть в первый раз, когда убиваешь человека, то таким бывает. То , что ты пережил это нормально. Потом. Потом, привыкаешь. Ещё больше людей хочешь убить. Входит в привычку.
•Женщина не умерла.
•Что? Что значит женщина не умерла? Почему ты не убил её?
•Убил бы. Правда убил бы. Помешал.
•Кто помешал ?

Последна редакция: пт, 01 фев 2019, 00:28 от queen_fenka

# 316
  • AMS
 Серията беше тежка, но
 лека да ви е нощта дружки!!!
 Благодаря за коментарите,
 превода и новините!!!
 И мен ме сложете в "консенсуса".
 На този вече името няма да му споменавам.
 Но заради това, че майката на Керем остана жива,
 ще сложа клипа за 9-ти епизод.
 Преводът на рус. е в предния пост.

Иначе сте го докарали на мрънкане.
 Но продължавайте, защото
 утре от рано съм на вулканизация.
 Спряла съм всякакви лекарства,
 но не вземайте пример от мен
 и валерианчето да ви е под ръка.
 Надявам се да поема смяната привечер.

# 317
Добро утро, мили мои! Благодаря ви за компанията и за интересните четива от вчера Heart Eyes!

Айре, и аз много се радвам, че съм част от тази прекрасна компания от сродни души!
Песните ги намирам предимно по усет Wink - слушам текста за повтарящо се словосъчетание и търся в youtube... (разбира се, с моите скромни познания по турски, понякога си трябват няколко опита... Wink).

Айре, Фенче, благодаря много за превода, който ни донесохте Simple Smile!

Терзи, Айре, благодаря за видеотата от пресконференцията - неотразим, както винаги Simple Smile!

Поли, Фиф, Себи - вие направо го разфасовахте това, "паранормално явление на лудостта" Вели Joy!

Себи - да, "безупречен" стайлинг на Киво, разбира си от професията Башак Wink!

Али, Кате, Кети, Диве Hug!

Значи, мислех да не пиша, преди да изгледам серията с превод, но толкова емоции бушуваха в мен по време на онлайна, че трябваше веднага спонтанно и импулсивно да ги изкажа... !

Във възторг съм от серията - феноменална, много по-добра, отколкото подсказваха в трейловете!!! Изреждам и номерирам, за да имам все пак някакъв ред и лимит:

1. Много Кадир и Зейнеп заедно, за радост на романтичната ми душа... (мога да си ги повтарям на воля Wink). Къванч и Елчин са невероятни, поотделно и особено заедно - красота, думи нямам просто! Напипали са пулса на ролите си, усетили са точно как да представят отношенията между Кадир и Зайнеп - дълбоката връзка, приятелството, доверието, дългогодишното споделяне, взаимното познанство, нуждата един от друг, непринудеността, искреността... това, че са част един от друг и винаги ще бъдат! Имаше толкова непринудени, сладки и мили моменти между тях, (за което благодаря и на сценариста и режисьора).  

2. Във възторг съм, че Кадир говори супер много и супер бързо (което позволява и на Киво да се покаже в ново амплоа, а и обичам гласа му, интонацията му, мимиките му - до другата седмица мога да ги анализирам Simple Smile). Много ми допада, че Кадир е  толкова директен, честе н и изразителен - няма нужда да се гадае, тълкува или разбира двузначно поведението му, всичко казва и показва открито и откровено. Досега не е имал толкова "говореща" роля.  Да, има си приликите с любимия Кузей, но също така и доста разлики като поведение, емоция и физичеко превъплъщение. Отново се е вживял в ролята си много органично - имам чувството, особено в положителните моменти, че това е много близо до истинския характер и нормалното поведение на Киво!

3. Джемре и Керем, тръпката на новата любов, вълнението от първоначалното опознаване... Красиво и сладко, браво и на Мелиса и Алперен! Харесва ми съпоставката на двете двойки, които показват две различни лица на любовта, на два толкова различни етапа, но силни и завладяващи...  

4. Възхитителна игра на Алперен и  в сцените с майка му - много изразителен и завладяващ! И той е усвоил бързия говор, но звучи по-смутен - а гласът му също е прелест Simple Smile!

5. Много наситен епизод - наистина не разбирам как на някои им е бил скучен (явно имат много различен вкус от моя, или са изключително предубедени и предварително настроени да критикуват, независимо от всичко). Събитията продължават да се развиват бързо и динамично.

6. Продължава обширната тема за отношенията майки - деца и родители - деца, която явно е основна за сериала. Видяхме майката на Кадир усмихната и щастлива за сина си (макар и за кратко), а Керем - щастлив, че тя се усмихва, разбрахме, че майката на Кадир винаги го е обичала, почувствахме болката на Зейнеп, когато разказа на Айлин за баща ѝ, усетихме нежността на Кадир към Айлин, наранената душа на Джемре от предателството на баща ѝ, страха на Селим, когато Вели разбра за Джемре, ненавистта на Вели, опитващ се да нарани Кадир, като му открадне дори шанса да намери майка си и отчаянието на Керем накрая...

7. Както казах, щях да получа удар в последните минути! Надявам се да не ни подвеждат с откъса и майката на Керем да е спасена, защото иначе не ми се мисли... Все се надявам, че полицайката е била обзета от чувство за вина и е помогнала за спасяванете ѝ и така ще изкупи донякъде предателството си.

8. Ако предателката наистина е полицайката (преди превода така разбрах), замислих се, че Вели я е принудил или убедил с някакъв силен довод. Дали не е била свързана с някой от семейството му - например да е била годеница на брат му и да се опитва да отмъсти?

9. Аз бях сигурна, че шефът на полицията не е предател и поведението му към към Селим беше безценно Simple Smile.

10. Тъй като по принцип се интересувам от развитието на характерите, отношенията, поведението и направените избори, както и от изграждането на образите, актьорската игра и операторските похвати, обикновено не се притеснявам от несъответствията в сюжета и ги пренебрегвам... Но искам да спомена някои въпроси, които може би ще намерят отговор по-нататък:
- майката на Кадир защо не знае за Аслъ и Денис, защо чак сега пита Вели дали синът и е обичал някого...
- от началото на сериала ми се върти в главата следното: след като Вели е излязъл от затвора преди доста години и през цялото време е искал да отмъсти на Кадир, защо досега не е направил нищо на жена му и дъщеря му? В този смисъл, логичното би било той да е организирал атентата, но не вярвам в това. Изведнъж се оказва, че Галип, с който си върши престъпните дейности, е мъж на Зейнеп и оттам връзката с Кадир. Вели е вманиачен да нарани близките на Кадир сега, но ако не беше тази случайност да открие Зейнеп?
- Вели е намерил майката на Кадир и я е излъгал, но досега (преди бомбата и катастрофата) по никакъв начин не се е опитал да използва това - чак след всички тези съвпадения
- Някой въобще разследва ли бомбата - може би след като Кадир се свърже с майка си, сюжетът ще се насочи към това...?
Тези неща не са толкова важни, защото е ясно, че сериалът все отнякъде трябваше да започне, аз си го харесвам и е по-важно и интересно как се развиват събитията оттук нататък - но може би съм пропуснала нещо и вие имате идея?

11. Приказката на Кадир... Simple Smile!!! Толкова топлота, доброта, плахост и нежност (въпреки загатнатата в очите му болка, която винаги ще е там, но въпреки която се опитва да продължи...).

12. Много свежо хрумване - Зейнеп имитираше Кадир "Айде", а той "Вай, айде" Joy. Тук дори не играеха а направо си бяха Къванч и Елчин - сладурчетата ми те Simple Smile.

И многозначителната целувка по челото Simple Smile

Повече - след като гледам с превод - имаше толкова много безценни моменти! Извинявайте, че стана цял ферман Wink!

И все пак да сложа и нещо полезно - първия руски превод го има вече тук:

http://1plus1tv.ru/series/tureckie_serialy_na_russkom_jazyke/203 … sskom-yazyke.html

Пожелавам на болните днес да оздравеят, а на здравите да си останат здрави Heart Eyes! Лек и спорен петък Flowers Four Leaf Clover!

Последна редакция: пт, 01 фев 2019, 06:58 от AniMae

# 318
# 319
Добро утро, мили дружки!  Hug Hug Hug

Терзи  Hug благодаря за кафенцето и видеата!  bouquet
Ани  Heart Eyes аферин, къз за всичко!  bouquet Благодаря за преведения епизод, веднага започвам да превеждам моите минути, че да имаме серия довечера!  bouquet
После ще се изказвам подробно  Laughing
Само да кажа и аз колко ми харесаха и на мен тези сладури снощи  Heart Eyes

До после!  Hug

# 320
Момичета, нощес до сутринта изгледах 1 и 2 серия. Мнооооого интересен филм, но вие си го знаете! Ще коментирам като наваксам с материала. Благодаря на преводачите за неуморния труд!

# 321
Благодарение на Синан!   https://m.vbox7.com/play:ea8b61984f

# 322
Привет дружки Hug
мерси за кафенцата bouquet
Ани Hugпрекрасен пост мила, с удоволствие те прочетох bouquet
Терзи, мерси за снимките и видеата bouquet
Къванч май на тая пресконференция не говори много
но не е толкова важно....да видим как ще тръгне филма по кината Peace

dariVale , привет, чела съм те в други теми, ще се радвам да споделяш и при нас!

pipi777, да!

ама Синан нещо не слага вече видеата в Маммата???
нещо обиди ли се? Thinking

рейта Mr. Green

Total: 3.77/14
АВ: 6.16/3
АВС: 5.22/ 4

радвам се, че в АБ групите има повишение, особено във втората  е с +1,87
в Тотала е ужас...ама явно тия от които зависи рейта/демек имат устройства към тв. си/гледат конкурентите ни.

в СМ Peace

хахаха Joy Joy Joy Joy
https://twitter.com/_saraps1/status/1091072578016428032

# 323
Мараба душици  Hug Hug Hug

Айре много не ги разбирам тия рейтове аз, ама мина ли ти корема?!  Mr. Green

На Дива май и е счупен мрънкялника, бърже да се ремонтира  Naughty

# 324
Мараба душици  Hug Hug Hug

Айре много не ги разбирам тия рейтове аз, ама мина ли ти корема?!  Mr. Green

На Дива май и е счупен мрънкялника, бърже да се ремонтира  Naughty
Скрит текст:
по-добре съм, благодаря Heart Eyes
ся да те светна за рейтингите Wink
в 2500 домакинства  са инсталирани специални устройства към тв. приемници , които отчитат какво се гледа по тв-то и това определя рейтинга на 80 млн. Турция Mr. Green
Тотал=са всички
АВ=образовани и заможни
АВС-младите

Дива въобще не е мрънкала снощи, както й поръча...и за това така стана Naughty Joy Joy

и аз да почвам да превеждам Whistling

# 325
Мараба душици  Hug Hug Hug

Айре много не ги разбирам тия рейтове аз, ама мина ли ти корема?!  Mr. Green

На Дива май и е счупен мрънкялника, бърже да се ремонтира  Naughty
Скрит текст:
по-добре съм, благодаря Heart Eyes
ся да те светна за рейтингите Wink
в 2500 домакинства  са инсталирани специални устройства към тв. приемници , които отчитат какво се гледа по тв-то и това определя рейтинга на 80 млн. Турция Mr. Green
Тотал=са всички
АВ=образовани и заможни
АБС-младите

Дива въобще не е мрънкала снощи, както й поръча...и за това така стана Naughty Joy Joy

и аз да почвам да превеждам Whistling

Ааааа много ви сА молА  Naughty тя сама си каза, че не мрънка по време на онлайн  Peace
ама ся се обърках  Mr. Green явно рейта е сравнително добре, мое да си отдъхнем и нема да я уволняваме?!  Whistling

# 326
Фиф Hug, е  няма Joy Joy Joy

от Шоу тв Peace
https://www.showtv.com.tr/dizi/haber/2337919-carpisma-nin-8-bolumu-yayinlandi

явно са доволни....за сега Peace
превод от групата на Елчин/страхотни са!/
Цитат
От #ShowTV
https://twitter.com/ShowTV/status/1091246727552733184..
😉😉
О «Столкновении» также долго говорили в социальных сетях, и эта неделя также прошла на высоте. С #Столкновение было 41 тысяча твитов. «Столкновение» в Twitter с тэгом #haydi было на первом месте в трендах Турции, и в трендах мира вырос до 5 места. В Турции держался в списке Твиттер 17 часов и 15 минут, в мире - 6 часов 10 минут. «Столкновение» часть 8:
Уровень 5,22% в ABC1 и 10,84% в ЕС, 6,16% в рейтинге ЕС и 13,74% в целом, 3,77% в Total и 7,71% в целом.

Heart Eyes Heart Eyes

Последна редакция: пт, 01 фев 2019, 11:35 от Airra

# 327
# 328
Някой знае ли откъде е музиката в началото на епизода, при бягството на Вели?

# 329

Общи условия

Активация на акаунт