Къванч Татлъту-в "Carpisma-Сблъсък"-Шоу тв /&"Искрите на отмъщението"/- тема 80

• 48 192
  • 738
  •   1
Отговори
# 435
Привет, момичета!  bouquet Май, без да искам, провокирах коментари по една болезнена тема. Извинявам се, ако съм огорчила някого или съм събудила неприятни спомени. Заставам зад думите си с абсолютната увереност, че съм права. Аз, лично, никога не съм била обект на физическо насилие. Подготвяна съм с години, за да не се случва. Добих уменията да защитавам себе си и близките ми и в живота си съм ги прилагала само два пъти. За по-нататък, не смея да прогнозирам. Изразът "страх от физическо насилие" за мен не съществува. Веднъж се случи с детето ми и буквално смлях насилника и приключих с него. (Е, съответно го провокирах, че да излезе самозащита, но и той, от срам, не се оплака). Затова ми е мъчно за жените, които не могат да защитят себе си и децата си. За жените, които търпят само, за да не са сами. Ето аз се справих, добре съм, не се сринах, продължих... Отгледах децата си, (да са живи и здрави), значи, може... Признавам си, и аз ревах и стисках зъби, лиших се от много неща, мизерувах, но оцеляхме и аз и децата ми, (благодарение на кучешкия ми инат и на семейството ми)

Лоти, Хели, Фенче, подкрепям споделеното от вас по темата.

Лека!

Браво! Само това мога да кажа Hug Браво за това, че децата ти са почувствали какво е детство. Имам много какво да кажа, ама ще замълча, от съображения за сигурност, че навремето си имах неприятности, а ника ми е същия Grinning
Чакам фрагмана с нетърпение, а на Башак не мога да й се нагледам. Прекрасни са! Heart

# 436
# 437
Синан, благодаря Hug

Демир каза, че е щял да убие майката на Керем,но някой му е попречил, нещо е станало... Вели попита кой му е попречил, нещо такова...
А майката на Кадир каза, че сина й не е умрял и може да звънне на вратата всеки момент.... Вай бе... Ама според мен няма да се видят толкова скоро.. подвеждащо е. Отивам пак да го чуя тоя фрагман Simple Smile

Последна редакция: нд, 03 фев 2019, 19:56 от helen 2605

# 438
Поли съгласна съм с теб за  за Селим.И тук е момента да споделя ,че от край време си мисля ,че той не е биолигичния и баща,
Хоги на 100 % съм съгласна , че направиха Вели център на внимание и ГГ. на сериала. Определено това ме изнервя.

Синан, човече ,прекрасен и точен си:hugs:Heart

# 439
Мерси за фрага!!!
интереснооо става Whistling

Изчетох сериозните ви и задълбочени коментари!!Харесаха ми и благодаря bouquet
съгласна съм с това изречение на Виктория
Цитат
За насилието- могат да се изказват само хора, които са го претърпели лично.

Фенче Heart Eyes
Този човек е известен, уважаван журналист "В първия филм, аз мислех, че бащата на мафията, пресъздаден от Cem Yılmaz не може да бъде заменен. Когато видях  този характер, който Kivanc Tatlıtuğ изигра със страхотно майсторство, разбрах, че греша. Tatlıtuğ е голям актьор "

Хоги Hug ясно...ами турски сериали....няма ги старите класики и няма да ги има Whistling

Кети, оки де съгласна съм , че и двамата/Хандан и Саами/ не бяха стока, че Саами си беше диване...ама я нямаше тази зловеща  атмосфера, която витае в дома на Керем.

перуката е ужасна Whistling

Последна редакция: нд, 03 фев 2019, 20:48 от Airra

# 440
Поли  Hug за ситуацията със Селим те подкрепих още сутринта, обаче не разбрах, че говориш конкретно и само за нея, извинявай  Peace
Кате  Hug браво!  bouquet
Хоги  Hug wavey  bouquet Твоята приятелка може да изгледа КГ и с дублаж, не е толкова зле  Peace За съжаление го изтриха отвсякъде със субтитри  ooooh!
Синан  Hug благодаря!  bouquet
Страхотен фраг, само дето ми стана още по-любопитно и нямам търпение за серийката  Laughing
Хел  Heart Eyes и аз мисля, че нещо ни пързалят, Кадир не познава майка си , но да видим на кого каза Ти ... си тя  newsm78
https://vk.com/sanguclub?z=video-132999259_456242382%2F00c037555 … -132999259_192964
Оказва се, че мъж е попречил на Демир  newsm78 И единствено само за Селим ми идва на ум  Thinking Защото онзи можеше да убие всеки друг, а и думите му ми говорят, че е именно той  Thinking
Цитат
Защо не уби жената ?
Готвех се ... наистина, готвех се , но ... той ми попречи
Кой попречи ?
Престани вече! Заради твоята мания да караш някого да се разплаща ...
Дойде времето да се разплащаме с теб
Очите ти горят ... В празно помещение ти виждаш това, което другите не виждат, нали ?
А какво виждаш, когато гледаш нас ?
Моето пребиваване в тази фирма дава старт на нещо ...
Но, какво ще видим заедно
Моят син не е умрял
Веднъж на тази врата ще позвънят ...
Ти ... си тя ? Така ли е ?
Айре  Heart Eyes много благодаря за превода, мило!  bouquet Ехааа ... страхотно!
Съгласна съм, че докато не изпиташ нещо лично на гърба си е лесно да се дават съвети ...  и въпреки това мисля, че специално за този проблем трябва да се говори, не да си затваряме очите все едно не съществува  Thinking

Последна редакция: нд, 03 фев 2019, 21:08 от queen_fenka

# 441
# 442
Съгласна съм, че докато не изпиташ нещо лично на гърба си е лесно да се дават съвети ...  и въпреки това мисля, че специално за този проблем трябва да се говори, не да си затваряме очите все едно не съществува  Thinking

Съгласна с това!  И съм изкушена да добавя защо съм съгласна с казаното - защото никой не е застрахован, не се знае кога всеки може да попадне в ролята на нечия жертва (или пък близък човек да попадне в тази роля). Хубаво е да знаеш, че някой се е спасил успешно и е оцелял в такава ситуация.
Фенче, моля те, просто трябваше да си конкретизирам изказа, което си е мой пропуск. Затова се почувствах длъжна да го поясня в друг пост.

Себи, хвърли бомба с това предположение....ако Джемре не е дъщеря на Селим работата съвсем се обърква...
Благодаря за превода на фрага, отново инфарктен...

П.С. Фиф, чета тази част от поста ти: "И пак да питам - кое попречи на Вели да нарани Зейнеп? И Керемката от къде се барна с тоз автомобил?  newsm78 " - та, чета я двайсет минути, пак и пак, защото прочитам "Керамиката", вместо Керемката и се чудя ли чудя на кого викаме така?? Joy 
Имам да добавя само, че лично аз много те отразявам и даже те чакам да се появиш. На първия въпрос моята теория е, че Вели изначално не иска да нарани Зейнеб и малката, поради някакво сбъркано чувство в болната му и куха душа и най-вече, защото обича да си играе с Кадир чрез нея. Ако я затрие с какво ще го шантажира... така разсъждавам, не знам какво ще излезе накрая...

Последна редакция: нд, 03 фев 2019, 21:25 от Polina_

# 443

Това което подразбрах  е ,че-

- Зейнеп се кани да започне работа ,според мен в банка.
-Джемре и Керем едва се сдържат да не се прегърнат.
- Струва ми се Кадир се среща с майка си /освен ако не е номер скроен от Вели Mr. Green/

# 444
Синан  Hug благодаря за субките, подругите почти са ги уцелили  Laughing  bouquet
Поли  Hug Именно, никой не е застрахован! smile3521

Себи  Heart Eyes Зейно е започнала работа във фирмата на Селим Гюр, както и заяви на Кадир, за да разбере нещо за майка му. А дали Кадир наистина видя майка си ... ще разберем сигурно едва в четвъртък  ooooh!

# 445
Синан мерси за превода bouquet
харесва ми ,че много бързо се развиват събитията и не тъпчат на едно място!
Себи Hug, Зейнеп почва работа във фирмата на Селим Гюр Peace
Много хубава Елка Heart Eyes

Фенче Heart Eyes
Цитат
и въпреки това мисля, че специално за този проблем трябва да се говори, не да си затваряме очите все едно не съществува  Thinking
е няма спор Peace
въпреки, че защитавах майката на Керем, далеч съм от мисълта, че тези жени трябва да си мълчат. Това е личен така и социален проблем. Май особено много на Балканите Whistling

на мен ми хрумна нещо....
Вели е излъгал майката на Кадир, че синът й се казва Юсуф, като й е показал гроба на умрелия си колега. И евентуално тя го е изоставила преди да го кръсти....ще видим дали ще позная Wink
И май Кадир няма да има сестра....както умувахме в началото Thinking

Поли Hug за това-защо Вели не нарани Зейнеп, абсолютно! Peace
Вели освен, че ненавижда другите, най-вече не обича себе си и изключително много се дразни на щастието на другите, особено на онези, които счита за врагове.

Кате Hug
Скрит текст:
и от мен поздравления за това, което си успяла да съхраниш!

Последна редакция: нд, 03 фев 2019, 22:02 от Airra

# 446
Здравейте, аз докато се натуткам, темата ще свърши. Айра, поздравления за хубавата работа по темата!

Синан, благодаря за превода!

Макар че съм на друга вълнА, ви чета и гледам да съм в час. Е, изоставам и не съм активна, но все пак имам някои впечатления.
Много се вдигна нивото на общуване, на дискутиране. Много задълбочени и интересни постове, че и добре написани, със стил! Наистина е удоволствие да следя темата.
Друго, което ми прави впечатление, е, че споделяте много лична информация.
Филмите предизвикват размисъл и това е чудесно. Също така, всеки коментира според своя си мироглед и опит, изграден въз основа на житейски обстоятелства и преживявания.
Но, мили момичета, опитайте да коментирате, без да разкривате самоличността си. Споделяте много лични неща, а това крие риск. Нямам предвид, че някой ще ви познае и ще злоупотреби.

Имам предвид силата на думите. Едно време баба ми разказваше как като млада се е зачудила на някаква жена, че накуцва. Не се е надсмивала, просто на младини ѝ се е струвало, че такова нещо не може да ѝ се случи. На стари години имаше проблеми с краката и ми казваше - на каквото се засмееш, такова ще те сполети.
Отдавна не съм дете и съм имала много пъти случай да се уверя в думите на баба ми.
Не бързай да се хвалиш - ще ти се случи нещо. Не бъди самоуверен - съдбата ще те удари.

Толкова съм сигурна в силата и обратната страна на думите, че мълча и  не мога да разкажа случаи, които го потвърждават. Защото е страшно и защото не искам да изричам думите.

Всичко това по повод дискусията на последните страници. За домашното насилие, за избора дали да бъдеш жертва или не, за силата и слабостта.
Ние сме възпитани в свободна страна, имаме права, образование, професии. Израснали сме като независими жени. Аз също бих избрала да бъда сама, за да защитя себе си, децата си. Но без аргументи от личния си живот. И без упрек към тези, които нямат силата да се противопоставят.

Леле, накарахте ме да пиша толкова много, а отдавна не бях писала. Значи не ми е безразлична дискусията. Simple Smile

Много се надявам, че ще разберете правилно мисълта ми. С най-добри чувства и с искрени адмирации за интересните, емоционални, вълнуващи публикации!

# 447
Абе много навалица по балконите....  Whistling
Айре мисли за 3та ВИП ложа   newsm47

# 448
Абе много навалица по балконите....  Whistling
Айре мисли за 3та ВИП ложа   newsm47
много!! Crazy
да взема да раздавам и пуканки Joy Joy

нови

Вале Hug, аз много добре те разбирам и съм съгласна за силата на думите....както и силата на мисълта!!!!

# 449
  • София
Аз имам целия сериал Кузей Гюней със субтитри. Трудно ги събрах, но ги имам. Някои не са с перфектно качество, но това няма значение. Важното е, че слушаш гласа на актьорите и главно на Къванч. Който ги иска съм готова да ги дам Имам ги на външен хартдиск. Много е лесно в София.  Среща в заведение с лаптоп и докато си пием питието, филмът се записва.
От друг град който иска да ми прати диск, записвам филма и пращам диска обратно. Фасулска работа.  Правя го с удоволствие.

Темата с насилието край няма, така че колкото и да си говорим тук, проблемът няма да се разреши тотално. Всеки за себе си го решава както може. Аз слава Богу не съм се сблъсквала с такова нещо, дори нямам близки, които са пострадали от това. В моето обкръжение не съм чувала дори за шамар.

Аз мисля, че Вели се възхищава от Зейнеп, обича Айлин и няма да ги нарани, но толкова мрази Кадир, че ще прави всичко възможно да го нарани. Тия дни ще разберем как стоят нещата с майка му, чий е гроба, на който тя плаче. Може да е бил малък като го е оставила и детето да не си знае името. В сиропиталището са го кръстили Кадир и това е. А фамилията кой му е измислил не е ясно, може да е някоя от лелите там с фантазия. Впрочем какво значи Адалъ?

Последна редакция: нд, 03 фев 2019, 22:50 от Kethen ?

Общи условия

Активация на акаунт