Къванч Татлъту-в "Carpisma-Сблъсък"-Шоу тв /&"Искрите на отмъщението"/- тема 80

• 48 192
  • 738
  •   1
Отговори
# 450
  • Burgas, Bulgaria
Здравейте, момичета! Hug

Отдавна не съм писала, но първо, че нямам много свободно време за писане и второ, че вие така хубаво и много точно коментирате и разнищвате всеки детайл в отделната серия, благодаря ви за което. Gift Heart
Не мога да сварвам понякога да ви чета и се извинявам, ако написаното от мен някъде сте го обсъждали.

Сега само да кажа нещо, което ми мина през главата докато гледах края на серията. Кой попречи на Демир да убие майката на Керем? Някак си много бързо ми мина мисълта, че това може да е госпожа Асийе, която съм убедена, че е  майката на Кадир. Тогава си представих двете жени как се засичат по някакъв начин там при Вели и дори се сприятеляват. И заради Асийе Вели няма да убие майката на Керем.
В превода на фрага не се споменава дали е мъж, или жена, но дори и Демир да е казал "той ми попречи" нали в турския език няма мъжки и женски род, така че няма как да разберем засега.
Вижда ми се обаче, че човекът, на когото Асийе казва, че синът ѝ е жив, е жена и според мен е точно майката на Керем. Значи може наистина двете жени там да се запознаят. Thinking Simple Smile

Другото, което искам да кажа: Защо Селим Гюр издаде дъщеря си пред Вели? Както и Кадир каза когато се бяха събрали у тях, защото Вели няма да посегне на дъщерята на Селим Гюр. Затова и адвокатът се застрахова според мен, като каза името ѝ и натърти, че това е дъщеря му.

Не знам защо така ми се струва, но според мен перуката на госпожа Асийе сякаш е умишлено направена и носена по този начин. Някак си много се набива на очи изкуствеността ѝ. Не мога да се съглася, че стилистите ще си оставят така ръцете. Може би по този начин жената се крие от някого и май че няма да е далеч времето, когато ще ѝ падне от главата. Innocent

# 451
  • Plovdiv, Bulgaria
Благодаря за фрага и превода! Flowers Hibiscus
Благодаря и за всички коментари! Flowers Hibiscus
Не винаги успявам да отразя всичко и всички,днес специално,защото все още не съм изгледала епизода Blush Blush Blush

Мамси, Hug тъкмо щях да споделя същото,че в турския език няма род и o може да бъде,както той,така и тя.

Кой е попречил на Демир,честно,нямам идея. Клоня към предположението,не помня на кого, Blush за Мерал.
Но дори и да не е тя,и двамата с Демир сериозно си подритват здравните книжки,та да видим до кога ще ги търпи Велито.
Въпреки че той явно го е закъсал откъм персонал,щом опря до Демир и треперещото девойче да размахват пистолети.

Фифи, Hug и аз не смятам,че Вели някога е имал намерение да нарани Зейнеп. Целта му беше Кадир. И може би да я изплаши достатъчно,за да се надява,че ще я отдалечи от Кадир.

Поли, Hug споделям за позицията ти спрямо децата.
И ме накара да се замисля също с каква лекота Селим разкри Джемре. Ако беше Демир,щеше вече да е храна за рибите. И  Селим достатъчно добре добре познава Вели,за да знае това.
Помислих си дали пък Джансъз не е майката на Джемре?
Досега влагах смисъл като някой без душа,без скруполи в името,но буквално,означава мъртъв.
Мисля си,че Селим си е истинският баща на Джемре.

Аз разбрах от думите на Кадир,че майка му го изоставила в някакъв парк с диска с музиката,сякаш е смътен спомен от негова страна. “Остави ме”, каза той, не “Оставила ме е”. Това ме кара да мисля,че не е бил бебе.
Колкото до името,едва ли е имал документи до себе си. Мисля,че в такива случаи институцията регистрира служебно детето.

Не ми се вярва и на мен Кадир да се срещне с Асие.
Бързо се развиват нещата,много бързо даже,но обикновено фрагманите са заблуждаващи.
Доволна съм,че Джемре и Керем изглеждат спокойни. Heart Eyes

# 452
  • Сърцето ми остана в Истанбул...
Здравейте момичета Hug
Значииии провокирахте ме да пиша по нощите, ама карай. Та да си кажа...
Фен Hug с интерес чета всеки твой пост и те отразявам! Фиф Hug и теб задълже! Grinning
По засегната тема за насилието нямам намерение да пиша фермани, защото всеки сам прави избори в живота си. Не съм на мястото на другите, за да взимам решения вместо тях! Всеки сам си взима решения и си търпи последствията!
Кате Hug адмирации към теб!

От толкова много размисли дошъл и новия фраг!
Вай бе 😮 Киво толкова бързо да намери майка си, йок артък! Пързалят ни яко с тоя фраг. А и тя при звъненето на звънеца изпусна чашата. Дали пък наистина няма да се срещнат Thinking. За съжаление ще разберем в четвъртък. Не ми се вярва Зейно за ден работа в хомдинг Гюр да разучи коя е майката на Кадир Rolling Eyes. Ще е абсолютно нереално!
Мамси Hug хош гялдин джанъм!
Хайдиии по леглата! 😜 Йии гиджелер!

Последна редакция: пн, 04 фев 2019, 08:21 от kotelina

# 453
Вале  Hug права си!  Peace Особено за силата на думите  Peace
Мамси  Hug wavey Не знам ... на мен ми се струва, че Асийе говори на момичето, което и помагаше  newsm78 И какво ще прави тя на това място, където бяха закарали Серпил  newsm78 Но, за перуката може и да си права, че е нарочно с нея, наистина е нелепа  Thinking
Алинка  Heart Eyes Мерал не би могла да му попречи на Демир според мен  Thinking Все си мисля, че е именно Селим, ама да видим  newsm78 Съгласна съм, че Вели не е имал и намерение да убива Зейнеп и детето. Той накара Селим да вземе във фирмата си Зейнеп и според мен и правят номер, кой знае при коя жена е пратил Зейно и Кадир, а те да вярват, че това е майка му   newsm78 Някак много бързо ми се струва и на мен толкова скоро да намери майка си Кадир ...Но, поне едно разбрахме със сигурност - че Асийе вече знае, че синът и не е умрял , от къде ли  newsm78
И още ... никак не съм убедена, че Джансъз е именно жена ... Майката на Джемре нищо чудно да се окаже жива, но едва ли е шефа на мафията  Thinking
Възможно е и да не е бил бебе Кадир, както казваш. Може и да има някакви смътни спомени за майка си.
Пак ни развинтиха главите с този фраг, обаче  hahaha има да го мислим ...
Коте  Hug благодаря, джанъм!  bouquet И аз така теб  Heart Eyes
Айре  Heart Eyes благодаря за новите снимки!  bouquet
Бях забравила, че и Екин Тюркмен играе във филма  Rolling Eyes

Лекинка, дружки!  Hug

# 454
А... Скрит текст си представете, че да не досаждам Grinning

Тоя малоумния Ръза ги направи на маймуни всичките - полуция, прокуратура, съд и све цивилни WearyScream Значи иде ми да си издера очите...

П.С. Прощавайте, за ДК става дума. Няма повече Simple Smile

# 455
Добро утро!  Hug Hug Hug

Хел  Heart Eyes  Joy Joy Joy и нас това най- ни изнервяше в сериала  #Cussing out

Хубав ден и успешна нова седмица!  Hug

# 456
Фенче Heart EyesHug

Благодаря за кафенцето :*
Нека и аз да сложа нещо

Толкова много е красив Heart EyesHeart

Лек ден на всички Hug

# 457
Добро утро, мили момичета!

Фенче, благодаря за кафенцето и приготвящия закуска Киво - ех, мечти Wink Heart Eyes.

Опасни сте - пет страници с мнения Grinning (два пъти ви изчетох, свят ми се зави... Wink). Явно сериалът ни е много добър, щом предизвиква толкова анализи и полемики относно това, което идва от екрана, както и направо философски разсъждения за нещата от живота Flowers Hibiscus! В постовете на всяка от вас намерих по нещо, което ме накара да се замисля. Всички сте прекрасни и имате моите благодарности и респект - продължавайте в същия дух Heart Eyes!

Айре, Фенче, много нова информация - както винаги сте супер Heart Eyes HugKissing Heart!

Хелънче, за ДК: завиждам ти за тръпката да го гледаш за първи път... Не се отказвай, много красота има още да видиш (въпреки недомислиците в сценария и изнервящия всички ни Ръза...). Съгласна съм с вас, момичета - Диве, Айре, Фенче, Светле, Фиф Simple Smile - Киванч показа всичко от себе си, химията между него и Туба беше забележителна (аз още се вълнувам, а толкова пъти съм го гледала), "шаренко" е (Светле Wink), а някои от сцените между тях ми изглеждаха като картини (много харесах операторската работа). Да цитирам част от прекрасния пост на Дива:

Това е сериалът, в който талантът на Къванч изпълни до краен предел екрана.
 Просто се чудех кой кадър с него е по по най.

Скрит текст:

Ти си моята нова ера!   Преди теб!   И след теб!     Обичам те!   Наистина!

~ ~ ~ Всъщност животът бил един сън.
           Нямало нищо такова, като истина.
           Имало само възможности.
           Така бях прочела някъде един ден.
           Понякога си казвам - Де да можеше ...
           Де да можех да се върна в онзи първи миг.
           После да се събудя на място, където няма врагове,
           където не губиш своите близки,
           на място, където няма мъка,
           в един щастлив живот.

Ако можехме да върнем времето назад.
           Ако можехме да променим онзи миг,
           който определя съдбата ни.
           Колко различно щеше да бъде всичко, любима.
           Кой знае. Може би на друго място,
           в друго измерение, преживяваме тази приказка.

Кой каквото и да каже, аз ще продължавам
           да се държа за нашето чудо, любима!
           Никога няма да се откажа!

Ето това е моят свят, любими!
           И в този свят всичко е възможно.

Знам това е сън! Някой ден ще свърши.
           Нищо! Все пак докато дойде този миг,
           трябва да бъдем щастливи.

Сънувах много красив сън.
           Понякога животът дава на човек втори шанс.
           Ако повярваш, каквото и да се случи,
           няма да изгубиш надежда!
           Чудесата ще бъдат твоята награда,
           а сънищата ще се превърнат в реалност.

Коте, Кате, Фенче, Поли - невероятни коментари за серията, момичета Heart EyesFlowers HibiscusHands Thumbsup! Бих искала да цитирам всичко, но няма как - но се замислих на много от нещата, които сте споделили, благодаря ви Hug.

Диве, благодаря за напомнянето за Юсуф - бях забравилак, че така се казваше бившия партньор на Вели... Simple Smile.

Кики, добре дошла и от мен Simple Smile.

Светле, точно Hug:
За последната серия искам да кажа, че най-много ме стисна за гърлото един мъъъничък момент - когато Зейнеб обясняваше на Кадир, че заедно ще намерят майка му, тя ще му помогне, както той е помогнал да си върне Айлин.И започна да изрежда какво още ще направят заедно. И когато му каза, че ще го научи отново да обича, погледът му омекна, разтопи се и очите му сякаш станаха по-сини. Ей заради такива моменти гледам аз - страхотна игра! В една секунда и без да променя нищо, нито трепна дори, само с поглед изигра цял филм той и просто си представих цялото им бъдеще щастие.

Коте, исках и аз, като теб, да спомена си за комичните моменти в серията - много свежи бяха, да не изреждам Wink Simple Smile! А също така и постепенното разкриване на други страни от характера на Зейнеп - явно доста голям образ е била като по-млада, в квартала (и, разбира се, Кадир го знае и затова и казва "добре дошла обратно при нас" и "завръща се старата Зейнеп) Wink.
А за "Хайде бе, сине" - и на мен така разтърсващо ми повлия - Киво отново се е вживял в ролята, малкият също, а и темата е толкова болезнена... За това трябва да се говори повече!

Али, Кети, Вики, Мамси HugGrinning

Себи, според мен пък много много хубаво си пишеш Heart Eyes! Винаги интересни, конкретни и логични коментари Hands Thumbsup. Аз също се притеснявам, тъй като нямам красив изказ и талант за писане и съм прекалено аналитична... Но тук всички са толкова мили, че за първи път се престраших (а и сериалът предразполага Simple Smile). Нали всяка различна гледна точка обогатява темата - ако всички мислехме и пишехме еднакво за всичко, как щеше да се поражда дискусия Wink.

Диве, много съм съгласна Flowers Hibiscus:
Не всички на този свят са силни. Има и слаби хора.
 И не всички слаби майки и жени са лоши.
 Положението на такива майки и жени не е изключение,
 а доста срещано явление по нашите земи.
 Има толкова организации за защита и помощ на жените.
 Как да им се помогне е проблемът и целта.
 Лесно е да се каже -
 "Аз никога няма да допусна такова нещо. ..."
 Не ги плашете, моля ви!!!
 Те са изпитали всяка болка на този свят.
 Те достатъчно са наплашени.
 Окуражете ги, моля ви!!!
 Има и сред нас такива.

Айре, не може да бъде казано по-добре Flowers Hibiscus:
Мен животът ме  е научил да не съдя другите, защото не знам какво е да си на тяхно място.
Представиха ни я слаба, боязлива, без желание да се бори с трудния си и тъжен живот
Но когато й дадоха възможност да бъде себе си, грижейки се за малката Айлин, тя се справи толкова адекватно, майсторски и обичливо.
Напълниха ми душата двете.
Синът й я накара да се усмихва отново.... виждайки, че и той е добре с новото си семейство, виждайки, че май има любов зад милата усмихва на Джемре.
и когато Вели я отвлече и смъртта беше на буквално надвиснала над нея....думите й към Керем много ме трогнаха. За нея беше важно, че той е на свобода и че има топлина в живота му, която тя не е могла да му даде.И после с няколко изречения съсипа всемогъщия Велю-казвайки му, че той ненавижда всички освен себе си и прехвърля проблемите си на другите. Вели се върна към момента в който обвини Кадир за смъртта на семейството си. Едва ли някой друг му е казвал истината за него така право в очите.....е много му дойде, получи пристъп и ако не си беше взел лекарствата сигурно щеше да даде фира.
За мен майката на Керем беше много силна в този момент....да не се страхуваш от смъртта.... си е голяма работа!

Фиф, права си - толерантността трябва да е към всички - всеки си има своите битки, независимо как изглежда отвън Flowers Hibiscus:
Защо смятате, че да бъдеш силен непременно значи да си безсърдечен? Едни по натура са силни, други живота ги прави такива, но така или иначе и ние имаме своите драми и проблеми. Това, че запазвам самообладание при зор, не означава че не ми е тежко или че не ме боли. Искам толерантност и към силните хора! Даже понякога жестоко много ми пречи, това че съм войник. И на мен ми се иска да седна, да рева и да се оплаквам колко е скапан живота. Но в следващия момент се сещам, че това с нищо не ми помага.

Вале - така е за силата на думите (аз съм чувала, че и във вярванията на други народи има "като го кажеш, го предизвикваш") Flowers Hibiscus Айре - и силата на мисълта, разбира се Flowers Hibiscus
Имам предвид силата на думите. Едно време баба ми разказваше как като млада се е зачудила на някаква жена, че накуцва. Не се е надсмивала, просто на младини ѝ се е струвало, че такова нещо не може да ѝ се случи. На стари години имаше проблеми с краката и ми казваше - на каквото се засмееш, такова ще те сполети.
Отдавна не съм дете и съм имала много пъти случай да се уверя в думите на баба ми.
Не бързай да се хвалиш - ще ти се случи нещо. Не бъди самоуверен - съдбата ще те удари.

Май нямаме тук това: част от пресконференцията на английски:

https://www.youtube.com/watch?v=jKAsGYl1DpY&feature=youtu.be … QbIZ4WxECtCQvzm3k

Галата на английски:

https://www.youtube.com/watch?v=ox3lnwm7aU8&feature=youtu.be … gAQT_woCq_VAzSfHc

Айре, Башак наистина изглежда като едно мило и любвеобилно същество и, тъй като и аз като Себи "за Къванч и Башак нямам задръжки", повтарям:

Повтарям и това видео, като слагам и превод след него WinkSimple Smile:

Журналист: Съпругата на Къванч Татлъту, Башак Дизер, също е тук.
Да я попитаме дали е харесала филма и Саръ Сарухан.

Башак Дизер: Наистина е много различно от всичко, което е играл досега. Не знаех нищо за филма, досега бях виждала само фрагменти и трейлове, затова за мен беше много вълнуващо и беше невероятно, хареса ми. Бях много впечатлена и в същото време изненадана.
Журналист: Какво ще кажете за костюмите (стилът на Сарухан)? Какво мислите за тях?
Башак Дизер: Те също бяха много изненадващи, много уникални и неочаквани.
Къванч: Този тип костюми не са в нейната област на интереси, не са в нейния стил, както можете да видите Simple Smile.
.
Пак много дълго стана, извинявам се!!!
Прекрасен ден и седмица HugFlowers Four Leaf Clover

[/size]

Последна редакция: пн, 04 фев 2019, 16:56 от AniMae

# 458
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
" Стилът на Сарухан не е в нейната област на интереси, както можете да видите Smile."
Ах, това толкова ме изкефи! Браво на него!

Все забравям да кажа, колко голямо впечатление ми прави играта на Хакан Курташ. По една случайност съм го гледала в доста роли в сериали и филми, които съм гледала заради друго и други. Много добър артист е, изключително добър. А в нашия сериал просто ме заковава. Обикновено ролите му са двуполюсни - хем е добър герой, хем не е съвсем добър. Тук откровено не е добър.Тук е плашещ дори.
Много ме стресна разговорът между неговия герой и Вели. Сега осъзнавам това, защото се усещам, че не ми излиза от мислите. Вели го попита: искаш ли да късаш глави? Искам, каза Демир. Много искам. По-късно Вели му обясняваше какво е чувството да убиваш, да отнемаш живот. "Само първият път е смущаващо, после започва да ти харесва. Искаш да убиваш все повече хора. И се пристрастяваш." Горе-долу това му каза Вели, може би не точно с тези думи. При това съвсем спокойно, без емоция, все едно говори за времето.
От двамата лоши - Вели и Демир, на мен Демир ми е по-смразяващ. Във Вели видяхме все пак някаква плаха мекота и звънна нежна струнка покрай общуването му с детето. А при Демир, може би защото не беше съвсем очаквано, когато изпод рафинираната стандартна външност на адвокат се появи стомана, лед и жестокост, на мен взе да ми се смразява кръвчицата. А след последната серия, с тази жажда за чуждата кръв, при това без кой знае каква причина, ей тъй, заради удоволствието от отнемането на чуждия живот, още повече. И не че може да служи за оправдание на Вели, но поне знаем, че той си отмъщава на живите заради мъртвите свои близки. А при Демир това желание да убива изглежда като перверзно усещане за власт, че може той да решава кой да живее и кой - не. И това наистина е плашещо.

# 459
Привет в понеделник Hug

Фенче Heart Eyes bouquet
Мoмичета, благодаря за последните коментари bouquet
И аз не мисля, че Асие е спряла Демир да убие майката на Керем
но това с перуката-май има логика-Мамси Peace
също не смятам, че Кадир ще се срещне с майка си....прекалено рано ми се струва, ако се видят по случайност, то няма да знае, че това е тя.
Според мен, майката на Джемре е умряла....и може би ще разберем тайната около смъртта й, за която има вина Селим.

Хел Hug, и аз ще кажа, не се отказвай от ДК-въпреки Ръза и Сюшка, ама ти си преценяваш Wink
Ани Hug чаках големия ти пост Wink....прекрасна си bouquet
постнала си и видеата преведени от американките....ще има и бг буквички по някое време Peace

Светле Hug, за Хакан Курташ Peace
наистина е добър и много му отиват такива гаднички роли, най малкото на физиономията.
честно казано, мен това желание в Демир да убива ми идва малко в повече...и леко ме ужасява. Stop

и нещо, което ме притеснява Whistling
преди няколко дена започна и Сървайвъра при комшиите който по традиция е със супер висок рейт...та не ми се мисли Tired
мрънкането започвам от сега Mr. Green

календарче от мен

хубава и успешна седмица! Hug

Whistling

Последна редакция: пн, 04 фев 2019, 12:13 от Airra

# 460
  • София
    Божееее, толкова е смешен. С това бретонче и този тъп поглед. Все едно не е той.  Как го променя една прическа.  А за шкембето и веждите просто нямам думи.

# 461
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
   Божееее, толкова е смешен. С това бретонче и този тъп поглед. Все едно не е той.  Как го променя една прическа.  А за шкембето и веждите просто нямам думи.

Еее, Кети, не е само прическата. Целият вече е в новия образ - виж му стойката, изражението. А погледът, дааа, съвсем друг човек. Joy

# 462
Добро утро и хубав ден, момичета! Hug
Надявам се, че при вчерашния "сблъсък" на мнения в нашата тема, никой не е останал засеганат и всички сме отново екип по образцов коментар на сериала!

Братът близнак на Киво, отгледан от семейство на сладкарка и автомoнтьор....

# 463
Добро утро и хубав ден, момичета! Hug
Надявам се, че при вчерашния "сблъсък" на мнения в нашата тема, никой не е останал засеганат и всички сме отново екип по образцов коментар на сериала!

Братът близнак на Киво, отгледан от семейство на сладкарка и автомoнтьор....

Поли, паднах да се хиля... Joy
Невероятна промяна! Уникален Къванч.

Светле, ето ти го грозничък Киво, сега ще го гледат заради таланта тук. А да видим какво ще кажат всички многознайковци, дето смятат, че само с красота може Grinning

# 464
Хели, вярно е! Ето го погрознен - сега остава само талант и старание! Но пак няма да има угодия!
Затова се радвам, че е такъв красавец - нека бърка в очите!

Общи условия

Активация на акаунт