Февруарските сладури започнаха да стават много щури

• 10 820
  • 285
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Ние от поне 4-5 месеца заспиваме сами, и вечер и следобяд, даже понякога сама отива да си яга като и се приспи много.
От вчера се слагаме на гърне, но за сега само 2 пъти се е изпишквала в него. Не знам до къде ще стигнем с този памперс...май никое от февруарчетата не е без пампа още?

# 61
Здравейте и от нас Simple Smile
Много се радвам да ви видя (прочета). С Румена инцидентно се прибрахме до София за една сватба и после пак се връщаме в Тетевен, а на море ще я водим с татито септември - да свиква от сега, че аз жеги на понасям.
В Тетевен си изкарваме супер, ходим и на реката да се къпем и на басейн в Рибарица, но най-много обича надуваемия си басейн в двора със слънчева вода - нещо се е уплашила от големите води и иска локвички. Незнам какво ще правим на морето, дано й мине до тогава, но поне обича пясъка и за игра, и за лапане и за хвърляне, а за лапане сме като вас Мадам от Финландия - обича камъчета, листа, и каквото й падне, но плюе, като и подложа ръка.
Памперса не сме махнали, но в жегите я пускам в двора голичка или с рокличка, а отдолу без нищо, че по-лесно.
Ужасно палава е, катери се навсякъде, завира се навсякъде, бяга много бързо - останала съм без крака и 4 кг , за което се радвам, че още я кърмя и не мога да почна диета (незнам как ще се отбиваме, тя е пристрастена и заспива само на гърда).
Мерките ни са 12 кг и 85 см, има 12 зъба . Благодаря на Бога здрава е. Дано бързо се оправят дечицата ви от тези летни грипове......

В София сме до неделя или понеделник и дано успея да ви пиша пак, а ако не :
ВЕСЕЛО И СЛЪНЧЕВО ЛЯТО НА ВСИЧКИ ВИ Simple Smile

# 62
понякога сама отива да си яга като и се приспи много.

и аз това забелязах от известно време при Митака  Laughing- отива до леглото, катери се и ляга, но задължително си взима бибата Laughing
Вода от шише от отдавна не пие, само с чаша с дупка.
А от месец смуче със сламки Grinning
Памперса още си седи на дупето - чакам поне да казва" пиш". Понякога,когато пишка кляка и така разбирам какво прави.

Прави ми впечатление, че на тази възраст - 1.5м - стават големи тарикатчета и много по -забавни.  Sunglasses

# 63
  • Canada
че още я кърмя и не мога да почна диета .........

Style след като спреш да кърмиш, задължително намали яденето, 4е се напълнява-поне аз много напълнях, не си промених режима на хранене и сега се боря с излишните килограми. А скърменето си гарантираш изгаряне на калории.....
Ние си изпратихме баба към БГ, да се порадва и на другите внуци и сега сме малко в безтегловност.....скоро ще влезем в ритъм...
Слън4оглед, какво си харесала? Ние тази година няма да си идваме, но догодина(дай Боже) задължително.......
На Йоана й е много странно гърнето и защо я слагам на него, сигурно махането на памперса ще е доста по-късно.
От понеделник сме в нова детска градина, дано да й хареса Praynig
Приятен ден, моми4ета!

И пишете по-4есто.....

# 64
Здравейте на всички мами,
Първо как да включа моето дете февруарче в списъка?
Казва се Мартина и е родена на 03.02.2005 в 7 и 13 мин и 58 секунди Simple Smile)) (много ми е смешно колко пълна информция ми дадоха за времето на раждане)
Моята госпожица също си е твърдо с памперса, гърнето и е като играчка.
И с приспиването сме голяма мъка вечер заспива около 11 със задължителното присъствие на мама до нея и биберон с мляко.
Има си 9 зъба и е 86 см, 11 кг.

# 65
  • София
добре дошла на Галето сред нас:)
Йони харесала съм разни инграчки-един пеещ и танцуващ Елмо:)
Ние също сме доникъде с памперса..ама не бързам

# 66

че още я кърмя и не мога да почна диета (незнам как ще се отбиваме, тя е пристрастена и заспива само на гърда).

Значи не съм само аз единствената "луда"кърмачка тук,както казват почти всички,които знаят,че още кърмя Sunglasses
Направо не ми се мисли как ще я отбия,защото и тя е така-пристрастена и само на цицка заспива CrazyВсе по-често се замислям по въпроса с отбиването и все не я отбивам Laughing,мисля,че нощем е гладна,но какво да й давам,бях пробвала кис. мляко,но неще,казаха ми да й давам адапте за след 6 месеца ама само се каня ooooh!

# 67
[quote author=beibi1 link=topic=109002.msg2147840#msg2147840

защото и тя е така-пристрастена и само на цицка заспива ....

мисля,че нощем е гладна,но какво да й давам,бях пробвала кис. мляко,но не ще,казаха ми да й давам адапте за след 6 месеца 

[/quote]

аз мисля ,че е въпрос на навик - като моето дете, което заспива с бибата  Grinning. И това трябва постепенно да се премахне след годинката.
А относно това дали е гладно детето нощно време - не вярвам. Толкова храна изяждат през деня - 4 пъти по около 200гр.! - та едва ли. Аз обикновено карам само с една порция на хлапето за целия ден / и нощ/  Grinning Още повече ,че за зъбите не е хубаво през нощта да яде мляко детето / това от моята зъболекарка,като я питах преди време какво да правя да са здрави зъбите на детето./

# 68

че още я кърмя и не мога да почна диета (незнам как ще се отбиваме, тя е пристрастена и заспива само на гърда).

Значи не съм само аз единствената "луда"кърмачка тук,както казват почти всички,които знаят,че още кърмя Sunglasses
Направо не ми се мисли как ще я отбия,защото и тя е така-пристрастена и само на цицка заспива CrazyВсе по-често се замислям по въпроса с отбиването и все не я отбивам Laughing,мисля,че нощем е гладна,но какво да й давам,бях пробвала кис. мляко,но неще,казаха ми да й давам адапте за след 6 месеца ама само се каня ooooh!

Нямам никакво намерение да насилвам нещата. Мисля, че всичко ще си дойде от само себе си (ако ще да кърмя до три годинки Simple Smile. Дечицата ще порастнат и естествено ще се отбият. До този момен за нищо не съм насилвала нещата и Румена се развива отлично, постепенно забравя лошите навици, а аз не съм изнервила нито нея, нито себе си. Пробвала съм само веднъж да й дам вода за лека нощ, но ревът беше толкова сърцераздирателен, че се отказах завинаги. А интересното е, че от две вечери не заспива на гърдата. Първо се нацуква, прескача си в креватчето и заспива там без да се налага да я отделям насила, както беше до скоро - смятам го за поредното доказателство, че съзрява и сама ще си покаже какво кога да направим Simple Smile

А относно количеството храна в жегите направо нищо не яде - по няколко хапки от тук от там, така че кърменето я спасява Simple Smile

# 69
Здравейте и от мен! Simple Smile
ние отдавна сме забравили кърменето, затова пък си похапваме наготвеното от мама, т.е. моя милост
Дамян недолюбва новите неща, затова се страхува от плажа и морето и ..... само отдалече го гледаме.
ходим по гащета вкъщи и още си смучем палеца... Blush
засега толкова от нас Simple Smile

# 70
Като стана дума за море, какво правите с бебоците които още не си казват аки и пиш на плажа?
Аз 2 пъти я пусках по гащета без памперс на Витоша и ефекта беше яко омазване с ако.
На морето мислех да е по голо дупе...
Но съм се притеснила как ще сме на плажа с изхождането.
П.П. Честита годинка и половина на Марти, Светли и Елена.

Последна редакция: чт, 03 авг 2006, 10:26 от galia_mi

# 71
galia_mi, освен да ходите на плаж след изхождането, друг вариант не виждам
мен живо ме интересува как се справихте със смукането на палеца Thinking
през деня овладяваме положението, но почти цяла нощ си го смуче baby_neutral
а ако не може - безсънна нощ Shocked
та въпросът ми е - колко безсънни нощи горе-долу минават, докато се откаже напълно newsm78

# 72
  • София
Ние слава богу такъв проблем със смукане на пръст не сме имали,но още е с биба и май няма намерение да я отказва:(
На плажа Свет беше по памперс бански,като обикневен памперс е но ако детето се топне във водата остава сух:0
Гале Марти няма ли грефик,кога ака през деня?
Честит праник и от нас на Елена и Марти!Как ще празнувате?

# 73
И Марти не си смуче пръстите а и биберон също не иска. Би трябвало само да си отмине.
А Мила какви са тези памперс бански , много съм неука Sad(. За еднократна или многократна употреба са?
Марти няма никакъв режим един ден може въообще да не се изходи а на следващия 3 пъти. Абсолютно както й дойде.
Ние сме без татко, в командировка е тази седмица, и ще занеса нещо сладко в къщи да се почерпим  и ще си поглезя повече маймунката.

# 74
  • София
Добре дошли на новите мами и дечица  Hug

Общи условия

Активация на акаунт