Спане само върху някой

• 7 364
  • 64
  •   1
Отговори
# 45
Ivied За мое щастие ние живеем в чужбина и може би точно заради това ВЕЧЕ не робувам на българският манталитет относно отглеждането на дете.Надавам се, че наистина е така де, но в бъдеще ще става все по-ясно.Но критики получавам от близки и познати, с които се чувам най-редовно.

П.П.Радвам се, че не съм си в България за да гледам как играят шамарите по детските площадки.Тук не съм чула, не съм видяла да се случват подобни неща.

# 46
Аз пък и в България не съм виждала някой да си налага детето на площадката, то някакви чудовища ги изкарахте българските майки.

Аз пък не бих си отглеждала детето в чужбина особено в държавите, в които ги оставят сами да си определят пола....или ако случайно го караш да учи да ти цъфнат социалните за тормоз на вратата...

# 47
Еми радвайте се, че не сте виждали такива сцени, не е приятно. И не живея в гето, виждала съм шамари 2 пъти в централни столични квартали. А да го дърпат детето и да му викат, боже, огледайте се по магазини и улици. БГ родителите са може би най-изнервените, които наблюдавам. Живяла съм минимум по 6 месеца в Англия, Франция, САЩ и отделно съм пътувала и всякакви националности с деца съм виждала.

# 48
Ами българските родители явно не си живеят така безгрижно като тези в Англия, САЩ и Франция, та ако са с някоя смешна заплатка и едва връзват двата края, що ли са изнервени... (не, че е оправдание да си викаш и крякаш на детето де, но честно казано чак пък такива изцепки не срещам по улиците).

Наскоро видях едно дете си хареса нещо от магазина и легна да се тръшка буквално на земята да крещи и реве, че го иска и майката много бързо да кажем го стегна в приличен вид Grinning

# 49
Със сигурност тук е по-труден живота. Както и там има изнервени хора. Фокусът на поста ми беше по-скоро върху това, че все се намира критикуващи защо видиш ли си кърмиш детето на 10 месеца, или спи при тебе, щото не е възпитателно, но има далеееч по-лоши неща, за които никой нищо не казва.

# 50
По малко внимание на хорските приказки и това е, много лесно се впрягат хората, да си плямпат каквото си искат ...пък а,з ако искам и на главата ще си сложа бебето да спи.

# 51
Със сигурност тук е по-труден живота. Както и там има изнервени хора. Фокусът на поста ми беше по-скоро върху това, че все се намира критикуващи защо видиш ли си кърмиш детето на 10 месеца, или спи при тебе, щото не е възпитателно, но има далеееч по-лоши неща, за които никой нищо не казва.
Е, ти пък, в чужбина всичко е цветя и рози, и парите ей така ти ги дават.

# 52
Аз също съм в чужбина /Франция/ и тук има многознайки, но предимно от балканите, които са... Но не бих казала, че французойките са по грижовни майки от българките, напротив ние сме, а за арабските и черните какво да кажа, те имат по минимум 3 деца, кое по напред на обгижват, та те ги раждат тук толкова много заради социалните помощи и за отпадането на данъците. Повярвайте ми - тук е така! Тук имаш ли само едно дете нямаш почти никаква помощ, най-до те е от 3деца нагоре....
А за спането върху мен, аз отворих темата, и моя малък гевезанчо тази седмица ще направи 3 месеца и продължава да иска да се гушка в мен, с това що годе се справям, но излезе друг голям проблем--кърмя го, и той не иска биберон залагалка и за всичко ме търси, за успокоение, за преспиване и т. н, само на циците ми виси, пробвам биба ама не иска.
Лошото е че навсякъде трябва да си вадя гърдите и по всяко време, ужас е това, не знам как ще се справим,

# 53
И кое му е ужасното? Ако сте срамежлива, метнете си един шал (има и специални за кърмене)аз лично съм си пригодила един непрозрачен широк и тънък, който ползвах първите месеци. Но вече ми "мина" и хич не ми пука къде кърмя. Моята дъщеря също не иска биба. Не го намирам за проблем, а за плюс.

# 54
И мойта госпожица беше така. Спасяваше ме, че беше зимно бебе и доста бяхме в къщи или на гости и не съм с е разголвала толкова по улиците хехе. После я приучих от зор да не ми виси на цица точно към 3 месец да ми смуче кутрето.
Плюсът е, че сега не е с биба. Че като ги видя на по близо 3 години големи деца с биба в уста ми е доста странно. И големи драми има с махането. Гледай така на нещата Blush

# 55
Един шал и готово, на мен обаче ми е много неприятно на някое заведение като облещят цици.

# 56
Ужасно го казах за това,че в няма значение къде сме реши ли трябва на момента да вадя цици, отиваме да пазарим и тъкмо влизаме и решава да изпада в истерии докато не му дам да цока, а не е гладен, налагало ми се е докато вървя да кърмя, няма къде да седна-за това казвам ужас...

# 57
Взимате си един май тай слинг или тъкан и кърмите ходейки, никакъв проблем 😉 даже в магазин съм кърмила така и никой и не разбра, защото е супер дискретно.

# 58
Да и аз в слинг кърмех, лятото с шал. То пак някви хора гледат ама живи и здрави, Хич не ми е пукало. Но разбирам в какъв смисъл става досадно.

# 59
И моята дъщеря не суче биберон.Когато беше по-малка и се успокояваше само с кърмене и аз кърмех навсякъде и вървейки също Grinning Отначало използвах специални шалове за тази цел, но в адските жеги захвърлих всичко и ми мина и срам и срамотии.

Общи условия

Активация на акаунт