Професионални серии за коса - тема 124

• 74 536
  • 799
  •   1
Отговори
# 420
Трудно е да се препоръча нещо в твоя случай, но си спомням преди време, че бях изпаднала в подобна ситуация. Бих препоръчала Терапист на Керастаз, но за съжаление не се включва в бюджета. Погледни серията Витал Нутришън на Кюн, за мен се доближава като действие до това което търсиш, в комбинация с ампулата на Наши мисля, че ще има резултат. Други подобни са Кератина на Чи и аргановия пак на Чи, отново с ампулата има страхотен резултат.

По темата за Аура бутаника, на мен от стотици изпробвани продукти аромата ми харесва, незнам точно как мирише домашен сапун, но в последно време харесвам такъв тип по изчистени аромати тип Мастър Органик. Имам и двата шампоана, като аромата на Micellaire Riche ми е също малко агресивен (не ме дразни) спрямо класическия Micellaire.

# 421
  • София
OutOfNowhere, на предната страница съм препоръчала.
 Хидратиращи - https://www.notino.bg/joico/?f=1-1-5625-6043 ,  сетих се и за тези https://www.notino.bg/brands/?f=1-1-5975-3852

Протеинови - https://www.zlatnaribka.com/loreal-professionnel/absolut-repair- … o-iztoshtena-kosa
Тези също - https://www.zlatnaribka.com/aphogee/aphogee-terapiya-i-vazstanovyavane с този шампоан https://www.zlatnaribka.com/aphogee/aphogee-suha-i-iztoshtena-ko … maged-hair-473-ml

Вършат работа и отговарят на изискванията за цена.

Според мен като възстановиш косата няма да има нужда от ежедневно пържене. Моята я оформям след къпане и държи до другото (3 дни).

И една страхотна балансирана серия https://www.zlatnaribka.com/eprouvage/fortifying-za-vazstanovyavane

# 422
Как я оформяш? Протеин и хидратация ли да слагам, или да избера само едното? благодаря ти Simple Smile

Аз за възстановяването все ще я оправя, ако трябва и повече ще дам за продукти, стане ли критична ситуацията. Въпросът е как ще я оформям до тогава. Въобще не е вариант да ходя небрежна и да я мачкам с пяна. Изискване ми е за работа косата ми да е добре оформена, загладена - права, издухана, хваната. А естествемата ми е beach waves, ако изсъхне сама, почти права, ако я изсуша със сешоар.

# 423
Аз официално се разплаках след стоене с дом. Еластисайзър и ефект нулев. Просто ще я отрежа утре.

# 424
Как я оформяш? Протеин и хидратация ли да слагам, или да избера само едното? благодаря ти Simple Smile

Аз за възстановяването все ще я оправя, ако трябва и повече ще дам за продукти, стане ли критична ситуацията. Въпросът е как ще я оформям до тогава. Въобще не е вариант да ходя небрежна и да я мачкам с пяна. Изискване ми е за работа косата ми да е добре оформена, загладена - права, издухана, хваната. А естествемата ми е beach waves, ако изсъхне сама, почти права, ако я изсуша със сешоар.

Хидратиращата Джойко е страхотна серия. Лореал Липидиум и Афорджи в две стъпки също.  Редувай по серии, но наблягай повече на хидратация, на три хидратации и една протеин, примерно.
Задължително термозащита. Аз съм доволна от спрея на Секси Хеър, много хвалят и това на Напура.
При едно хубаво изправяне дори със сешоар би трябвало на ти трае поне 3 дни. Трябва да намалиш пърженето, иначе каквото и да слагаш.....
Финишите и специално олиата също са хубави за заглаждане, те за мен нямат терапевтичен ефект, но пък придават по здрав вид на косата визуално.

# 425
  • София
Сешоар и четка или въртяща четка, преса съм използвала 2 пъти последната година, маша 0. Ще хвана да ги пусна в olx, да не събират прах.

Ел отлично те е посъветвала.
 Аз за термозащита не мога да предложа друго освен Нектар термик с чисто сърце, имам и Олисета, която много момичета усещат по същия начин като Керестаза, но при мен нищо общо. И Секси Хеър имам спрей, и на Лакме хвалената 10 в 1, но все към Нектара посягам и другите залежават.

Хубаво е и финиш да вземеш, Маракеш срещу цъфтене или Ми Аманте например, и двата са много харесвани, аз харесвам повече Ми Амантето,  първия е по - протеинов, втория по- хидратиращ. Аз за финишира винаги предпочитам хидратацията.

И домашни маски разбира се ,с масла и глицерин , преди миене с протеинови серии.

# 426
Ми Аманте е страхотен финиш.

# 427
Ако работата ти позволява, може да не изправяш всеки път, а да правиш така наречения "испански сешоар" който е по небрежен и няма да се налага всекидневно третиране.  Другият вариант е без изправяне, връзваш на по стегнат кок. Вкъщи пускаш, ако намалиш термичната обработка всекидневно или я сведеш до 2 или 3 пъти ( което е много за мен) седмично много по бързо ще се оправи косата.

# 428
Топлинната обработка на косата трябва да си спре изцяло и изведнъж при увредена коса, и тя да се лекува. Въобще не трябва да се използва преса, маша и да не се пече косата със сешоар или въртяща четка. Кофти е отначалото, но бързо се свиква с по- натурален вид на косата. Хората също свикват и не им прави впечатление, липсата на постоянна прическа.
Хубавата коса е здравата коса, а не изпечената!

# 429
  • Berlin
Аз сигурно съм много изостанала, но серията Кристалист на Керастаз спряна ли е? Ако е така, коя от настоящите се доближава до нея?

# 430
Включвам се да успокоя момичетата,които са с увредена коса.При мен за 2 седмици се оправи положението по следния начин:Всеки ден през първата седмица по дължината серум Липидиум,втората  олио Ланза.Сега е третата седмица и сутринта слагам главно по връхчетата.Мия веднъж на 5 дни -два пъти с шампоан за честа употреба на Л,Ореал,маска Липидиум.Суша на по-слаба степен на сешоар,като преди това задължително Нектар термик за защита.Това след принудителното обезцветяване и боядисване след неуспешно боядисване във фризьорски салон.След груба,суха и изпръхнала коса вече съм с прилично изглеждаща.Успех!

# 431
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Погледни серията Витал Нутришън на Кюн, за мен се доближава като действие до това което търсиш, в комбинация с ампулата на Наши мисля, че ще има резултат. Други подобни са Кератина на Чи и аргановия пак на Чи, отново с ампулата има страхотен резултат.
Мисля, че косата ми има нужда от хидратация, но когато отворя да видя препоръчани хидратиращи продукти,както в случая на Кюн и Чи кератин,и малко по-надолу Джойко, виждам,че са за суха коса.А моята е мазна,в никакъв случай не е суха. Може ли някой да ми каже дали са подходящи изброените продукти за мазна коса като моята (суха е само в краищата)?

# 432
  • Wonderland
Момичета, ПОМОЩ изгоря ми сешоара!!! Бих искала да попитам кое е най - доброто, което мога да си взема до 300 лв. мога да отделя!? Трябва ми спешно и с възможно най-бърза доставка!

# 433
Момичета, ПОМОЩ изгоря ми сешоара!!! Бих искала да попитам кое е най - доброто, което мога да си взема до 300 лв. мога да отделя!? Трябва ми спешно и с възможно най-бърза доставка!
Здравей. Аз имам Parlux  385 и съм много доволна. Вече го ползвам 4 години. Косата ми не се е изтощила. Ползвам 2 пъти седмично. Суши бързо и косата ми не стои изгоряла и фрийзи. Има и по-нов  модел alyon, който предполагам също е много добър.
Успех в избора.

# 434
  • Wonderland
Шийла, аз също го погледнах,но в арлен нямат наличност!?

Общи условия

Активация на акаунт