Първо зъбче

• 1 109
  • 7
  •   1
Отговори
Здравейте на всички, малката ми дъщерия е на годинка и месец и току що и проби първото зъбче, но се оказва, че не е долно а горно. Притеснявам се дали е нормално, говорих с нашия педиатър, и тя ни успокои, че няма никакъв повод за притеснение! Моля Ви, ако някой от Вас се е срещал с такова нещо да сподели някакво мнение/съвет.

# 1
  • Варна
И защо да не е нормално? И на моя син изби първо горен зъб, и през ум не ми е минавало да се притеснявам.

# 2

И защо да не е нормално? И на моя син изби първо горен зъб, и през ум не ми е минавало да се притеснявам.

Ами не знам, първо дете ни е, всички мои близки които имат рожби, първо им е излязло долно зъбче и за това се притесних малко.

# 3
  • Варна
Нямаш основание. Необичайно е, но в никакъв случай не е тревожно.

# 4
  • до едно тепе
Зъбите никнат много индивидуално. Има някакви норми, които отбелязват най-честите случаи, но всяко дете е различно. Както времето в което никнат, така и последователността. Виждала съм бебе с първи поникнал зъб кучешки. Макар,че те често никнат чак след предкътниците. Сина ми изкарваше по 2-3 наведнъж, Дъщеря ми зъб по зъб. Сега сина ми сменя зъби и там пак е в различна последователност. Негово приятелче смени първо предкътник и още няма сменен резец, а сина ми има паднали вече 5 зъба все резци. Та всичко е индивидуално. Ще се наредят. Спокойно.

# 5
  • Добрич
На моите двамата първо и едновременно(като на две вампирчета 😳)  им изникнаха горните кучешки зъби.

# 6
Цитат
Ами не знам, първо дете ни е, всички мои близки които имат рожби, първо им е излязло долно зъбче и за това се притесних малко.
Кои близки по-точно?
При отглеждането на децата си поддържах комуникация с мама и баба, защото имаха опит, а аз им имах доверие.

# 7
Благодаря на Всички!

Общи условия

Активация на акаунт