На море в Турция - тема 58

• 76 849
  • 790
  •   1
Отговори
# 165
Лилия, ако имате Каско вижте дали има покритие при кражба и дали важи за Турция. Принципно паркингът на Сабиха се води охраняем, не бих се притеснявала поне за това.Simple Smile

# 166
  • софия
Благодаря Ви за отговорите!! По- спокойно е , като знаеш , че досега не се е случвало!

Последна редакция: сб, 02 фев 2019, 19:51 от liliq.

# 167
Здравейте,
С включване относно travelrepublic.ie. Имахме резервация през тях за IC Santai Family resort. Единствената рестрикция описана беше за граждани на Турция. Пуснах запитване на 12 януари, днес след 20дни ми отговориха, че цените са само за UK residents. Отговорих им на кратко, че това е изключително некоректно.
И сега новото питане. Тъй като Long Beach или Sueno ще запазим през Destinia.com, сайта изисква EU паспорт. Тези който са запазвали през този сайт, пускали ли са такова запитване, за да няма неприятни изненади на място. Simple Smile

# 168
emi.dara1, Лимак Лара е по-класен хотел, съответно обслужването и храната са на по-високо ниво. Стаите са по-широки, и по-интересни на вид. В Грийн Палас допълнителните легла са падащи (от тези, които се прибират в нещо като гардероб). В Лимак предлагат безплатно гладене на две дрехи на ден за всеки почиващ.
Като водни пързалки, градина и територия Грийн Палас е по-хубав. Има прекрасна градина, с много финикови палми, територията му е по-голяма и създава усещането за простор. В Лимак Лара територията е по-малка, а сградата по-голяма и няма кой знае колко зелени площи.
По отношение на разходките - около Лимак Лара има много търговски центрове и магазини, има и транспорт до Анталия. Извън Грийн Палас има само път и оградата на Мардан Палас, т.е. въобще не е привлекателно място за разходки. И от там минават маршрутки.
В Анталия има много какво да се види - стария град, пристанището, аквариума и водопада са само част от местата. Обаче трафикът там е сериозен и пътуването сигурно ще отнема поне 50-60 минути до старата част.

# 169
Благодаря ви Марги. Мисля да се спра на Грийн палас мисля, че за децата това ще е по-добрият избор дано да останем доволни. А до Сиде заслужава ли си да ходим има ли нещо интересно, с маршрутка ли?

# 170
Здравейте,
С включване относно travelrepublic.ie. Имахме резервация през тях за IC Santai Family resort. Единствената рестрикция описана беше за граждани на Турция. Пуснах запитване на 12 януари, днес след 20дни ми отговориха, че цените са само за UK residents. Отговорих им на кратко, че това е изключително некоректно.
И сега новото питане. Тъй като Long Beach или Sueno ще запазим през Destinia.com, сайта изисква EU паспорт. Тези който са запазвали през този сайт, пускали ли са такова запитване, за да няма неприятни изненади на място. Simple Smile

Извинявайте, но съвсем ли нямате друго занимание, че пишетр допълнително на хотелите да искате потвърждение за цена и т.н. Това е безсмислено. След като пише, че цените са for EU residents only, плащате, получавате ваучер и го представяте на рецепция. Как точно си представяте, че на рецепция ще ви накарат да си доплатите каквото и да било...явно иматр доста свободно време.

# 171
Здравейте,

Извинявайте, но съвсем ли нямате друго занимание, че пишетр допълнително на хотелите да искате потвърждение за цена и т.н. Това е безсмислено. След като пише, че цените са for EU residents only, плащате, получавате ваучер и го представяте на рецепция. Как точно си представяте, че на рецепция ще ви накарат да си доплатите каквото и да било...явно иматр доста свободно време.

Здравейте,
Честно казано ще подмина с усмивка коментара относно “Извинявайте, но съвсем ли нямате друго занимание” и “явно иматр доста свободно време.”, смятам ги за изключително не на място и леко заядливи, при положение, че отскоро се коментира за такива казуси с Travelrepublic и съответно изискване от provider допълнително доплащане на място поради факта, че нямате определено гражданство.
Аз предпочитам да си пусна запитване/до travelrepublic в случая/  и да получа отговор /както и за резервацията, която съм описала посредством Travelrepublic/, за да не се окаже, че пристигайки на място ще трябва да доплатя определяна сума, ще трябва да проведа N на брой разговори и като цяло почивката няма да ми започне с положителна нагласа, а с напрежение.
И както казвам, написах го с идеята за помощ на някой, който също е харесал този хотел и за който цената през тази платформа не е валидна за EU passport holder.

# 172
И при мен беше същия казус, свързах се с хотела и ми потвърдиха че мога да направя резервация през travelrepublic, и сега не знам дали е достатъчно, ако ми потвърдят резервацията и ми изпратят ваучер , това значи ли че са се разбрали с хотела че на тази цена ще дойдат българи а не uk граждани.за Lonisera resort and spa става въпрос

# 173
  • EU
Това е най-важно, така че буквай през ТР но да е ирландския.

# 174
Здравейте и от мен в хубавата тема! Търся да резервирам почивка и аз в Турция през септември месец. Колебая се между:
Voyage Turkbuku или Torba в Бодрум,
Gural Premier Belek
Letoonia golf resort
Limak Arcadia
Papillon Belvil
Kaya Belek
Ela Quality
Titanic Deluxe Belek.
Това, което търся е зеленина, анимация за деца на 10 години, хубава храна. Моля за помощ в избора!

# 175
slavina_S, всички хотели, които сте харесали, са добри и предлагат чудесни условия за почивка.
Аз съм фен на хотелите Voyage. Страхотни като обслужване, храна, марков алкохол, анимация, въобще на много високо ниво са. Voyage Turkbuku има сериозна денивелация и малко на брой водни пързалки. Едва ли ще са интересни на детето. Voyage Torba е прекрасен.
Ако периода на почивката е в края на септември, по-добре се насочете към Анталия.
Papillon Belvil е страхотен за деца. И водните пързалки, и мини клубът са много добри. Тази зима тече реновация, но не знам дали само в основната сграда или и в клубните стаи. Като храна, обслужване и територия е много добър. Има красиво оформена територия и достатъчно зеленина.
Gural Premier Belek има повече водни пързалки и добър мини клуб. Кухнята е много добра, храната разнообразна. Територията е много голяма, има доста зеленина. Има хубава анимация.
Titanic Deluxe е огромен хотел, с хубави стаи, доста пързалки, добра храна, но не съм сигурна, че зеленината му се отличава сред другите хотели. Има зелени площи, но не може да се похвали с толкова пищна градина, като Letoonia, да речем.
Ela Quality също е страхотен вариант. Там вниманието към всеки детайл е пословично. Обслужването е много добро, територията е голяма и красиво оформена. Има тийн клуб. А Lake houses са страхотни. Ако мога да си ги позволя, това ще са първите вили с басейн, които ще посетя Simple Smile
Limak Arcadia е супер като всеки Лимак. Пързалките му са малко, има денивелация, но градината е красиво оформена, храната е добра, но ми се струва, че не е толкова разнообразна, колкото в предишните хотели. От мини клуба нямам впечатления.
Letoonia golf resort е добър хотел, с прекрасна градина, една от най-добрите в Анталия, предлага добра храна и добро обслужване. Клубните стаите са много малки, водните пързалки са само 2 или 3 и са съвсем елементарни. Има тийн клуб. Този хотел бледнее на фона на предишните.
За Kaya Belek знам само, че има много голяма територия и малки стаи Simple Smile

# 176
Няма кой да пипа колата в Турция. Но не всяко Каско важи там. питайте в агенцията където е застрахована колата.
Миналата година спахме в един хотел в Селчук --просто нямам думи къде се намира Столипиново ряпа да яде. Викам ако тук не я откраднат няма къде//чисто нова беше//, една вечер нямаше места къде да спра пред хотела и се наложи да я оставя отстрани на улицата. Питам в хотела един от собствениците --дали е опасно там да оставя колата, отговаря ми че ако някой пипне --Трошат ръце...

# 177
Марги, благодаря от сърце! Помощта ти е незаменима!

# 178
DISCOVERY PARK - Antalya - някой знае ли дали работи? Не намирам никакъв сайт и актуална информация?

# 179

Общи условия

Активация на акаунт