На море в Турция - тема 58

• 76 850
  • 790
  •   1
Отговори
# 90
  • в кукувиче гнездо
Сега ще потърся. А иначе ще гледам за самолет до Бодрум, мисля, че там и най-близкото летище. Пътувала съм до Анталия с полупразен самолет и си мисля, че все може да изпаднат от някъде билети на добри цени за чартъри.

# 91
  • Варна
Да ви кажа, котки има във всеки хотел, те, турците ги обожават.

# 92
Кои са датите
на каква цена е суено сиде

за коя е по добра - хм..
не коментирам - Марги ще знае по добре Simple Smile

Здравей,  
-23.05 -01.06 / 9нощи/
- Sueno beach Side - стандартна €827, стая във вилите с изглед градина - €896
- Long beach - стая с изглед море -€950
Цената на Sueno ме изненада много

Аз съм привърженик на изпробването на различни хотели, така че бих посъветвала всеки да отиде на ново място. Всички знаят, че Суено Сиде има перфектен плаж и много добър мини клуб, а и въобще като цяло за него има страхотни коментари и тук, и във ФБ.
Преди да го изберете обаче, ви препоръчвам да прегледате чеждите отзиви от края на миналия сезон. Има доста отрицателни, особено при руснаците - през два-три положителни има по един лош. Обаче имам някакъв спомен, че не говорите руски. В Холидейчек също има поредица от ниски оценки, давани миналата година. В Трип-а мненията на английски са много малко.
Аз не съм чела детайлно кой от какво се оплаква и не мога твърдя, че оценките са повод да се откажете. Просто ви обръщам внимание, че е по-добре да направите по-внимателно проучване, за да знаете какво да очаквате.

Ванилия, права си за цената на Турана, не съм догледала и доосмислила написаното Simple Smile

Последна редакция: чт, 31 яну 2019, 15:09 от Мaрги

# 93
Сега ще потърся. А иначе ще гледам за самолет до Бодрум, мисля, че там и най-близкото летище. Пътувала съм до Анталия с полупразен самолет и си мисля, че все може да изпаднат от някъде билети на добри цени за чартъри.

Не знам кога е било това, ние три години подред пътуваме и самолетите са пълни.
Миналия януари, когато тръгнах да резервирам поне няколко агенции ми казаха, че нямат места в самолетите.

# 94
  • До морето
Аз знам, че гаранция няма, ама чак и специални къщи за котки да има вече ми идва в повече Sad На повечето хора им звучи смешно, но мен наистина много ме е страх.
Миналата година в Сънгейт нямаше нито една, в Акка също, може би имаше там една-две. В Туран Принс бяхме една година,  там имаше само на терасата на ресторанта, ние се хранехме вътре.

# 95
Да ви кажа, котки има във всеки хотел, те, турците ги обожават.

В Анталия, в парка до водопада Дюден, има алея за котки, с поставен триъгълен знак с котка, къщички за котки, хранилки за котки...
От едно дърво, докато се разхождахме, по главата ме погали даже една бяла опашка.
Аз ги обожавам и много се радвам, като видя как се отнасят с тях съседите. Имам си две момчета космати даже у нас.
В хотелите на Лара, като се разхождахме вечер и там, където успяхме да влезем, май навред имаше пухчета. В един от тях, не помня името му, имаше мини котешки парк - с къщичка на етажи, с катерушки, с полянка, с хранилки и панички за вода... Smile

# 96
  • София
Вярно, не знам колежката къде ще намери хотел без котки. Котката е свещенната крава на турците.

Марги, подготвяй №59...за 2 дни 7 страници...имай готовност до празника на влюбените алкохолици, да не кажа по-рано. Ми с такива постове като тоя.....летят страниците.

# 97
Направих резервация все пак - Рамада ризорт, Дидим. За една седмица трима човека, ол инклузив първата седмица на септември. Цената е 550 евро. Дано не съм се прецакала... Сега остава транспорта да си намеря. Някой може ли да ме ориентира за самолетни билети?

Съжалявам, но този хотел сме го коментирали многократно и съм давала примери, че е все едно си на Слънчака - лудница, блъсканица, плажа му е ужасен, локацията му не е добра и т.н. Хотел с ниско качество, продаван главно в грабо на българи, които са отишли там да се омажат. И е адски шумен, ние добре че си платихме стая с изглед море и бяхме на висок етаж, че да си починем... малко. А и съвсем близката джамия ни будеше сутрин с петлите, но пък си беше преживяване и винаги ще имам смесени чувства към този хотел, защото ми беше първото ходене в Турция..
И при положение, че най-близкото летище е Milas-Bodrum, да летите до Бодрум, да търсите някакъв трансфер чак до Дидим... не знам, не ми се вижда много добър план. Почивах там преди 4 години за великите 400лв на човек с автобус и пак му бяха много. Laughing
Успех!

# 98
  • София
Роже, чуден е Голф-а, но да си кажа, че и на мен ми се вижда скучен и спокоен за малки деца, поне от това, което съм виждала по-снимки.
Все пак ти си бил там и говориш от първо лице, но ако не бъркам, коментираше, че за тях атракции и т.н. има в Делукса. .
Ванилия, абсолютно си права. За малки деца забавления в Голфа няма. То и в това му е половината от прелестта. Че си е направо хотел +16, без да се води такъв.... Затова и ние го предпочитаме пред Делукса, защото там си ...направо в Рая. тишина, зеленина, езера и спокойствие.... и само на две минути от него е всичко останало, което там липсва....
Делукса е рай за децата... Simple Smile

# 99
Марги,

Благодаря много. Знам, че е много хвален и затова го загледах Суено, а и за тази цена Simple Smile запомнила си правилно, със съпруга ми не сме учили руски в училище, но от един курс разбирам леко. Ще погледна и те какво са писали. Немският е моя език Simple Smile в холидейчек, поне последните оплаквания са от руските туристи и вниманието към турските, неговореното на немски и английски, неразнообразна храна, намерих още за вехти и мръсни стаи и като цяло, че трябва реновация.
От Long Beach основно оплакванията са от руснаците. С това се сблъсках и аз, дойдоха ми в повече. Съпруга ми предпочита там.
Благодаря ти много. Ще помисля днес и ще кажа накрая какво сме избрали Simple Smile)))

Последна редакция: чт, 31 яну 2019, 15:32 от Emma_d

# 100
  • Варна
Привет на всички, извинявам се , че нахлувам така в темата , но имам следното питане- в началото на май в кой от курортите става за плаж/ водата да е поне 18-20 гр/?

# 101
  • Стара Загора
И ние направихме нашата резервация. Запазихме в Gural Premier Belek за последната седмица на септември. Ще се лишим тази година от любимата ни гледка "море", дано хотела компенсира тази липса с нещо друго. Щеше ми се тази година да си изберем хотел в Лара,  че в този район не сме били , ама повечето предпочетоха Gural -а. Дано останем доволни. Пожелавам и на всички да останат доволни от избора си .

# 102
И ние направихме нашата резервация. Запазихме в Gural Premier Belek за последната седмица на септември. Ще се лишим тази година от любимата ни гледка "море", дано хотела компенсира тази липса с нещо друго. Щеше ми се тази година да си изберем хотел в Лара,  че в този район не сме били , ама повечето предпочетоха Gural -а. Дано останем доволни. Пожелавам и на всички да останат доволни от избора си .

Честито. Много кокетен изглежда този хотел.

# 103
Здравейте, ние все още се чудим кой хотел да изберем за първата ни почивка в Турция, периодът ще бъде до 15 септември, за 6-7 нощи, уж се спряхме на Бодрум, бюжетът ни е до 1500-1700 лв., двама възрастни с дете на 15 - той се брои за възрастен вече и малко дете на 5, със собствен транспорт аквапаркът не е задължителен. Държим на хубав пясъчен плаж, чистота и качествена храна, хотела да не е голям и с много етажи. Разгледах доста хотели, но препоръчайте някой за да не останем разочаровани.

Аз не съм разглеждала кой знае колко хотели в Бодрум, но сред тези, които знам, че си заслужават, не намерих такъв, който да отговаря на условията за хубав плаж и да не е голяма сграда. За съжаление много от хотелите не предлагат настаняване в една стая на 3+1, което допълнително ограничава избора. Цената също не мога да я догодя.
Goddess of Bodrum Isis Hotel се доближава като цена, но не знам дали си заслужава толкова път за нисък клас хотел, които има недостатъци.
Ако смените района, в Кушадасъ можете да намерите други предложения. Например Pine Bay Holiday Resort, който не покрива всичките ви изисквания, но поне част от тях. Или още по-добре Club Yali Hotel.
Ако пък отидете в Алания, в Eftalia Village, ще получите най-много за парите си. Въпреки че и този хотел не отговаря на всичките ви изсквания, там услугата е най-качествена.

Цените на предложените хотели са за 6 нощувки, със собствен транспорт и са близо да вашия бюджет. Офертите са на БГ туроператори, главно Емералд, защото предлагат най-много хотели. С което не твърдя, че трябва да се обърнете обезателно към тях. Може да потърсите и в чуждите сайтове от първа страница или Триваго. Там има голяма вероятност да намерите по-ниски цени.

# 104
Привет на всички, извинявам се , че нахлувам така в темата , но имам следното питане- в началото на май в кой от курортите става за плаж/ водата да е поне 18-20 гр/?

На първа страница има линк към сайт с температурите на водата в курортите, за всеки ден, от всеки месец, за 10-годишен период. Разгледайте.
Щом 18-20 градуса са Ви ок за плаж, значи всички курорти са подходящи за Вас.

Общи условия

Активация на акаунт