На море в Турция - тема 58

• 76 843
  • 790
  •   1
Отговори
# 645
Имам и оферта за LONG BEACH RESORT 5*

Значи основния ми въпрос е-ок ли е море в Турция 8 май от гл.т. водата ще бъде ли достатъчно топла, питането ми е за Бодрум и Анталия(Алания)?

# 646
  • have faith and be patient ..
ами казаха Ви не , + това водата в басейните с аквапаркове е перманентно ледена , булшинството включително и аз ходим септември -октомври , времето е супер , даже септември си е много жега , засправка мин. год бяхме края на септември до около 4-5 октомври ,ами водата в морето беше не чай ами .. над 26 градуса беше , това в Алания /Анталия

# 647
PINE BAY HOLIDAY RESORT кога са го преместили в Бодрум?

Не са:)
Аз го сложих там.

# 648
Значи основния ми въпрос е-ок ли е море в Турция 8 май от гл.т. водата ще бъде ли достатъчно топла, питането ми е за Бодрум и Анталия(Алания)?
8 май абсурд. Както коментирахме преди няколко дена, в Бодрум водата през месец май е ледена, и на басейните и на морето, евентуално е слънчево. Даже и за слънчево не е сигурно, тъй като в края на май имахме и доста облачни дни. Говорим си за вода с температура 18-20 градуса и освен това е ветровито.
В Анталия би било по-приятно за ранна почивка по това време, но ако не държите да влизате в морето (19-21 градуса). Басейните може и да са поносими, зависи от вашето топлоусещане. За мен лично е изключено, и басейните са ми много студени.
За да ви дам сравнение, през септември/октомври водата в Анталия е чай, (26-29 градуса) изключително приятно е времето, температурите са идеални за хубава морска почивка.

# 649
С риск да се повторя, пак ще кажа.Миналата година, бяхме от 17.05 в Анталия (Сиде), температуратана водата в морето беше 26-27, в басейните 25-26. За Бодрум ми се струва много смело да рискувате май месец. Не забравяйте, че курортите са дори на различни морета!

# 650
Много благодаря на всички, които се включиха.
Беше ми много полезно.

# 651
Сравнението на времето в средата на май в Анталия с това към края на юни по нашето Черноморие е горе долу точно, а на мен лично пък ми е идеално. Оттам нататък, всеки сам да си преценява какво му е топло и какво студено, има и колкото искате сайтове с каквито искате средни температури за тези на които това им е важно.

Относно, хотелите Long Beach е добър хотел, но плажът му е слабото място, което не е не типично за Алания, но все пак е хубаво да се има в предвид. Все някакъв компромис вероятно ще трябва да направите. Плажната ивицата е тясна с чакъл и насипан пясък, а в морето има камъни и скали. Останалите хотели са на по-ниско ниво и не бих ги коментирал.

# 652
  • have faith and be patient ..
За басейните - миналата година неприятно се изненадохме от температурата на басейните, особенно на детските такива, с пързалки и пръскалки, уж дълбоки 1-2 педи а бяха 20-21 градуса /на таблото ги поправиха след забележка от моя страна, пишеше 26/ а 21 градуса вода се усеща ледена, предвид че въздуха беше 36 гр, нито съм зиморничева нито нещо подобно.. Просто предупреждавам да имате впредвид горе долу температурите, има и хора на които 20 градуса им е супер, лично аз не съм от тях. Успех на всички с почивките!

# 653
  • Varna, Bulgaria
И аз да се отчета за резервацията за хотел  Silense beach ot travel republik ie
We have been advised by the provider that the booking cannot be accepted on the original rate. As Travel Republics rates are for UK residents only.
As you have confirmed you reside in Bulgaria, there will be an additional cost of €570.00
Please note prices are subject to change.
Kindly advise how you wish to proceed.
И сега се ядосах и я отмених,много некоректно още, когато я правих ги питах щом нямало в описанието няма проблем.Сега има! и какво правя те вече цените се вдигнаха оффф.

# 654
Искаш да кажеш, че първо са ти потвърдили първоначалната цена, а сега от сайта се свързват с теб и искат доплащане?
Нещо ми е много странно това...

И тъй като се зачудих за тези доплащания на рецепция си погледнах ваучерите, които се предоставят при настаняване на рецепция - ами там никъде не пише цената, която сме платили.
Има само имена, тип стая и бр нощувки.
Освен на администраторите да им излиза в системата, ама пак ми е странно, при положение, че продават стаи по най-различни платформи, пазари, съответно и цени.

# 655
  • Varna, Bulgaria
Искаш да кажеш, че първо са ти потвърдили първоначалната цена, а сега от сайта се свързват с теб и искат доплащане?

И тъй като се зачудих за тези доплащания на рецепция си погледнах ваучерите, които се предоставят при настаняване на рецепция - ами там никъде не пише цената, която сме платили.
Освен на администраторите да им излиза в системата, ама пак ми е странно, при положение, че продават стаи по най-различни платформи, пазари, съответно и цени.
Когато правих резервацията ги питах на онлайн чата понеже се коментираше тук,отговориха ми ,че щом не пише значи няма ограничение.Миналата седмица направих запитване ,пак ,като прочетох тук но вече не в чата за да го имам черно на бяло и днес е такъв отговора.

# 656
  • Varna, Bulgaria
Не знам къде какво виждат но да отидеш и да ти искат още веднъж на рецепция сумата става двойна.

# 657

в системата номера на ваучера се вижда че е направена от Ирландски саит ама паспорта е Български
после рецепционискта се сеща че цената за Балканите е различа и взема да проверява
и пита на шефа си.. и после почва работата

вариант две
между хотела и агенцията има линк - там като се въвежда ваучера хотела вижда това че е с различен паспорт и слага червено на резервациата (виждал съм как воучерите на jolly  са одобрени или не  в тяхната система свързана с едикойси хотел

# 658
На мен затова ми е интересно от къде виждат каква сума си платил и колко трябва да доплатиш.

За мен, след като има потвърдена резервация на една цена, значи хотелът е ок с това.
Те така на рецепция могат и 5000е да поискат отгоре.
Ако има някакво допълнително доплащане на място, то трябва да е описано още в договора за резервация, а не да го обявяват на място при пристигане. Поне моята логика е такава, може и да греша.

# 659
Аз не мога да си представя как точно на рецепция ще ти поискат да си доплатиш сума Х, след като им представиш ваучер за настаняване?! Те могат и 5000 евро да ти поискат... и как точно ще ме накарат да ги платя? За да не се спекулира повече, моля накой, който Е ХОДИЛ ВЕЧЕ и Е Доплатил да сподели! А не писах днес, отговориха ми вчера!

Общи условия

Активация на акаунт