На море в Турция - тема 58

• 76 826
  • 790
  •   1
Отговори
# 660
  • Варна
че курортите са дори на различни морета!

Как различни морета - все си е Средиземно море .
Егейско , Адриатическо , Лигурийско , Тиренско , Балеарско , Йонийско , Алборанско са местни названия  на част от морето , ма то си е едно и само условно са разделени Simple Smile

# 661
че курортите са дори на различни морета!

Как различни морета - все си е Средиземно море .
Егейско , Адриатическо , Лигурийско , Тиренско , Балеарско , Йонийско , Алборанско са местни названия  на част от морето , ма то си е едно и само условно са разделени Simple Smile

В Егейското има някое студено течение,
Има разлика и то голяма..

# 662
  • Варна
По скоро обратното.Около Анталия около 200 км. са затворени с планини от север и там се създава микроклимат , по топло е , и морето, по малко духа , там е единственото място където съм видял големи градини с банани Simple Smile и хич не са декоративни , има си сергии пред градините , продават си хората купища банани Simple Smile

Последна редакция: пт, 08 мар 2019, 18:18 от peterky2002

# 663
  • Пловдив
Това за доплащането в хотелите май наистина е реално.Аз от време на време влизам да чета отзиви за хотела който резервирахме в www.tripadvisor.com и  се оплакват за това доплащане.
Цитирам някои:  това е на турски гражданин
Те поискаха 70% допълнително само защото бяхме местни граждани и нашата туристическа агенция създаде резервацията ни, сякаш бяхме от чужбина, без да ни информират , Казахме, че нямаме представа как се е случило това, но рецепционистката и мениджърът на бюрото току-що казаха, че нищо не може да направи, трябва да говорим с нашата агенция. След разговор с агенцията за около 3 часа агенцията се съгласи да възстанови допълнителните разходи и ние успяхме да се настаним.
А това на почиващ от Дубай
Персоналът на хотела ни се обади и поиска допълнително заплащане, защото ние не сме от Европа, или трябва да напуснете хотела, това е, което ни казаха, че дори сме платили в пълен размер за нашите 5 дни, а резервацията ни беше потвърдена от хотела.

Последна редакция: пт, 08 мар 2019, 19:43 от slavei4e

# 664
Аз не оспорвам това дали е реално или не, просто ми е любопитно какъв е принципът на определяне на цените и доплащенето.

Примерно, резервирам през декември за  следващия септември на цена Х. От хотелът приемат резервацията и плащам.
Отивам септември на рецепция, цената вече е тройна. Любопитно ми е администраторите виждат ли колко съм платила, по какво цени изчисляват доплащането - текущи към настоящия момент или такива към периода на резервация и т.н.

Мисля си, че когато има някакви условия за жителство, то те трябва видно да са упоменати във платформата за резервации и от хотела въобще да не приемат резервации на клиенти, които не отговарят на условията или ясно да упоменат разликата в цената още при запитване за резервация, а не след това при направена такава.

# 665
  • Пловдив
Да Ванилия много си права.Много странна е тази ситуация.Каква е гаранцията че няма и с бълг.агенция да се случи.

# 666
Мисля си, че когато има някакви условия за жителство, то те трябва видно да са упоменати във платформата за резервации и от хотела въобще да не приемат резервации на клиенти, които не отговарят на условията или ясно да упоменат разликата в цената още при запитване за резервация, а не след това при направена такава.

Това, разбира се, е така, само че подобен род посредници, предлагащи ниски цени обикновено са доста икономични от гледна точка на организация и обслужване, затова и възникват подобни ситуации и информацията се губи някъде по веригата. В никакъв случай не ги оправдавам, просто обяснявам ситуацията.

Иначе подобни ограничения често са начин хотелите да си подбират клиентите, те си знаят по какви съображения. В описанията на някои от хотелите има списък от страни, за които цените не важат, те разбира се дори това няма да проверят и пак ще ви приемат резервацията.

Ето пример за текст, който го има само за някои от стаите на коментирания Silence Beach:

Hotel will not honour this rate for United Arab Emirates, Armenia, Azerbaijan, Bahrain, Belarus, Cyprus, Egypt, Georgia, South Georgia & South Sandwich Islands, Israel, Iraq, Iran, Jordan, Kyrgyzstan, Kuwait, Kazakhstan, Lebanon, Oman, Qatar, Russia, Saudi Arabia, Syria, Tajikistan, Turkmenistan, Ukraine, Uzbekistan, Turkey, Palestine, Algeria, Morocco, Tunisia Source Markets or Passport holders.

Хотелът пък не винаги получава цялата информацията веднага, за да реагира дори и да има такава възможност, така че това с приемането на резервацията пак е проблем на посредника.

Каква е гаранцията че няма и с бълг.агенция да се случи.

Не, че някога бих защитавал българска агенция за каквото и да е, но в случая определено не би трябвало да може да се случи, техните хубави (в какъвто смисъл искате) цени са договорени за български граждани. И по-леко с такива подхвърляния, че току виж след малко чуем по новините за побеснели жени нападащи офиси на агенции. В този форум наистина всякакви подмятания, колкото и наивни да изгледат имат потенциала да доведат до масова истерия. Rolling Eyes

# 667
  • София
Аз никога не съм отваряла сайта на ТР, но в текстовете, които копират тук винаги присъства "цените могат да се променят", което ми е голяма червена лампа.

# 668
И аз да се отчета за резервацията за хотел  Silense beach ot travel republik ie
We have been advised by the provider that the booking cannot be accepted on the original rate. As Travel Republics rates are for UK residents only.
As you have confirmed you reside in Bulgaria, there will be an additional cost of €570.00
Please note prices are subject to change.
Kindly advise how you wish to proceed.
И сега се ядосах и я отмених,много некоректно още, когато я правих ги питах щом нямало в описанието няма проблем.Сега има! и какво правя те вече цените се вдигнаха оффф.
Сега убедихте ли се, че не всичко, което е написано в сайта на Травел републик трябва да се приема за вярно на 100 %.Не искам да Ви прозвучи като заяждане, но мисля, че ми дължите извинение за думите си с които коментирахте поста ми преди време. Исках да съм полезна, а получих обвинения,че съм неискрена. А доколко добре е усетил нещата Роже, можете сама да си направите извод.

# 669
  • Varna, Bulgaria
Dia 1
Извинявайте,не мислех ,че може толкова не коректно да постъпят все пак много хора от тук имат направени резервации до сега,и нямаха такива проблеми.Все пак благодарение на Вас направих това запитване, резервацията беше за още едно семейство и не мога да си представя ,как щях да се почуствам на рецепция.Ние в началото бяхме резервирали Sueno но в последствие я отменихме, след ,като решиха ,че искат да ходим заедно, но на тях им надхвърляше  бюджета.

# 670
Здравейте! Къде пишете на travel republic? На customer support? Аз не намирам някакъв имейл за контакт.
Преди време имаше някой, който беше получил потвърждение от тях за Vonresort. Ще съм благодарна, ако се включи.

# 671
Понеже започнах да проучвам и варианти за пътуване с автобус, някой може ли да ми каже коя агенция е с по-луксозни автобуси? Гледах офертите на Ориент, Албена и Емералд.
Ако искате ми пишете на лични, за да не правим реклама.

# 672
Аз мога да кажа на база на миналогодишното ми проучване, когато мислехме да ползваме автобусен превоз. Собствения автобусен парк на фирмите е или никакъв, или един, два автобуса, които могат да се видят на интернет страниците им. Всички автобуси се наемат съобразно продадените ваучери за конкретната дата и няма гаранция какъв ще е автобуса и колко ще е комфортно пътуването с него. Скорошен личен опит нямам, тъй като ние миналото лято с отказахме от автобусния транспорт и пътувахме със собствен превоз. Тази година сме с Емералд, защото те предлагаха автобус до Кемер. Много се надявам на нормално пътуване, а че ще е продължително и изморително то е ясно, но поне натам ще ни крепи мисълта за предстоящата почивка, а на връщане дано да са хубавите спомени.

# 673
  • Пловдив
Автобусите са на късмет.Не може да се каже на тази са хубави а на друга не.По важно е кой ги кара.Ние пътуваме с Турс клуб.Били сме и с Ориент99.Никаква разлика не видях.Не очаквайте лукс.Пътя е изморителен но се забравя.

# 674
Здравейте отново.Резервирахме във https://fantasia.com.tr/restoran/nostalgia-restoran/ за 11.10.Всяка информация за хотела ще ми е от полза.Благодаря Ви😊

Общи условия

Активация на акаунт