На море в Турция - тема 58

• 76 797
  • 790
  •   1
Отговори
# 675
  • Варна
Емералд НЯМАТ собствени автобуси.ДОРИС , ОРИЕНТ ,ползват собствени.Тук до нас има малка агенция с 3 автобуса и тях си ползват и мнооого рядко наемат от АЛБЕНА.Общо взето по Европа се търкалят хиляди автобуси и си е много на късмет.

# 676
Здравейте отново.Резервирахме във https://fantasia.com.tr/restoran/nostalgia-restoran/ за 11.10.Всяка информация за хотела ще ми е от полза.Благодаря Ви😊
Здравей,били сме в хотела,но доста отдавна.Запомних го с много добра храна и анимация, сравнително просторни стаи, прекрасен изглед от ресторанта .Плажът е насипан пясък и платформа, морето беше студено,от 15 септември,но басейните бяха ок.

# 677
  • have faith and be patient ..
Аз никога не съм отваряла сайта на ТР, но в текстовете, които копират тук винаги присъства "цените могат да се променят", което ми е голяма червена лампа.

тъкмо онзи ден приятелско семейство използва друга фирма и програма с полет от сф ,ние сме от варна , но ще почиваме заедно , та в техния договор я имало тази клауза .. била според курса на лирата бля бля .. казали и ,че е възможно и да поевтинеят почивките и да им върнат парите , мен естествено ме съмнява , сигурна съм че ще им искат още , а нашия договор още го чакам да го зачета и аз внимателно под лупа ..

# 678
Аз никога не съм отваряла сайта на ТР, но в текстовете, които копират тук винаги присъства "цените могат да се променят", което ми е голяма червена лампа.

тъкмо онзи ден приятелско семейство използва друга фирма и програма с полет от сф ,ние сме от варна , но ще почиваме заедно , та в техния договор я имало тази клауза .. била според курса на лирата бля бля .. казали и ,че е възможно и да поевтинеят почивките и да им върнат парите , мен естествено ме съмнява , сигурна съм че ще им искат още , а нашия договор още го чакам да го зачета и аз внимателно под лупа ..

В Закона за туризма ясно са описани случаите и сроковете, в които туроператорът може да увеличи цената на туристическия пакет и те не са много. Законът се опитва в максимална степен да защити туриста. Съмнявам се, че някой туроператор своеволно и без основания ще взима допълнително пари. Аз ползвам от много години организирани туристически пакети, ползвала съм услугите на различни туроператори. Допълнително са ми начислявали само горивна такса, която е в размер на 10-20 лв.

Последна редакция: нд, 10 мар 2019, 12:12 от Мaрги

# 679
  • София
Горивната такса е съвсем друго нещо. В нашия договор пише, че цената е крайна за туристическия пакет и включва всички такси, плащания и други допълнителни разходи. В общите условия е съвсем ясно описано кога може да се промени цената, чл 3.10:

# 680
Здравейте! Къде пишете на travel republic? На customer support? Аз не намирам някакъв имейл за контакт.
Преди време имаше някой, който беше получил потвърждение от тях за Vonresort. Ще съм благодарна, ако се включи.

Аз получих потвърждение за Vonresort, но за по-сигурно попитайте и вие. Писах на support.

# 681
Условията по договора от снимката са съобразени с текстовете на Закона за туризма. Не разбрах, защо горивната такса да е нещо съвсем друго? Точно случаите, в които се начислява, са изрично упоменати във вашия договор.
Но това не е от значение. Важното е, че ЗТ не дава възможност на ТО да променят неоснователно цените по направени вече резервации. Другото важно е, че до сега не съм срещала случай да го правят дори и основателно.
Разбира се има туроператори, които успяват да вкарат някои по-неблагоприятни за клиентите клаузи, но без да са в противоречие със ЗТ. По-назад в темите, на база собствени наблюдения и проучвания сме обсъждали къде договорите са по-неизгодни.

# 682
  • Берлин
И аз имам за Вонрезорт потвърждение

# 683
  • София
Условията по договора от снимката са съобразени с текстовете на Закона за туризма. Не разбрах, защо горивната такса да е нещо съвсем друго? Точно случаите, в които се начислява, са изрично упоменати във вашия договор.
Но това не е от значение. Важното е, че ЗТ не дава възможност на ТО да променят неоснователно цените по направени вече резервации. Другото важно е, че до сега не съм срещала случай да го правят дори и основателно.
Разбира се има туроператори, които успяват да вкарат някои по-неблагоприятни за клиентите клаузи, но без да са в противоречие със ЗТ. По-назад в темите, на база собствени наблюдения и проучвания сме обсъждали къде договорите са по-неизгодни.
Горивната такса е нещо регламентирано, очаквано и не би могла да е предмет на разговор с ТР ако резервираш само хотел, без полет. Затова за мен е нещо различно от промяна на цената на резервация само за хотел, което наблюдаваме в ТР, и в което се усъмни С.Алекс.

# 684
Моят пост беше отговор на предположението на С.Алекс, че БГ туроператорът ще иска допълнително пари за пакета на приятелите им. За това споделих наблюденията си, че до сега се е случвало да начислят допълнително само таксата. Щом става въпрос за организирана програма, за каквато пише С.Алекс, значи цената на горивото е част от пакета.
Не взимам отношение по темата с ТР и не се опитвам да сравнявам организираните пакети и индивидуалните резервации. Прекалено различни са, за да успея. Не коментирам ТР, защото нямам личен опит с тях и безсмислено да внасям допълнително объркване по въпроса.

# 685
В условията на офертата ни пише, че са включени самолетни такси, и единственото за което очаквам да доплатим е горивните такси, офертата на тази цена е до 15.03.. Така, че не би било коректно да се вземат допълнително пари за самата резервация на хотела..

# 686
  • Варна
На мен не, но на мои приятели два пъти с Емералд доплащаха по 50 евро.

# 687
Момичет в крайна сметка се спрях на sueno beach side( travel republic)  Знам че не е точно като другите sueno в  Белек , но само този ни пасва на бюджета. Надявам се да не се разочароваме с две деца сме. Имам само едно питане, ще взема билети от pegasus и до Истанбул с кола, но някои от вас знае ли за тези точки които се трупат в pegasus. Трябва ли да се плаща допълнителна членска такса или те ти се начисляват автоматично, само като си направиш акаунт и купиш билети. Ще е супер ако за догодина имаме събрани точки Simple Smile за билети. И още нещо опитвам се да намеря паркинга на летището , но не успявам. Изобщо има ли възможност предварително да си запазиш място или там отиваш и търсиш? Мерси много.

# 688
Къде ги паркирате тия коли? Моя се отказа от тази оферта понеже гледа, че за седмица паркинга е към 250 лв., после билети за самолет и каза, че с чартъра излиза същото, даже по-евтино..

# 689
  • Варна
Мисля, че трябва да си купите карта абонаментна, за да си трупате точки, както при Уиз Еър. А паркинг има, даже са три и таксата е 10 лири на ден, тоест 80 лири, далеч от 250 лева. Ekopark пишете в Google.

Общи условия

Активация на акаунт