Мнения за неелитни училища след седми клас в София

• 73 322
  • 797
  •   1
Отговори
# 645
  • у дома...
Някой има ли с впечатления от 30 су, паралелката испански с английски?

# 646
Момичета, преглеждайте назад. Въртят се едни и същи въпроси,  тези, които биха могли да отговорят, ямат мотив да повтарят едно и също през интервал от време. Не се сърди човече  е майка на дете, записано в 30-то СУ. Проследете публикациите и ще придобиете лични впечатления от отзивите. 

# 647
Имаше по-напред в темата питане за 2 СУ Емилиян Станев.
Нямам личен опит, но понеже разпитвах познати, получих не много окуражителни думи за това училище в гимназиалната степен. Познатата ми има деветокласник там.

# 648
Във 2-ро имаха добра математичка, но тя се е преместила в Т. Джеферсън. Моя приятелка не е доволна от средата на сина си, който е държал да остане в кварталното си училище, с приятелите си.

# 649
  • София
Моята щерка е във 2ро. Много съм доволна, че приключва тази сага. До 4 клас е ок, после е кошмар. Имам познати деца в гимназията, и тя не е добре.

# 650
С особена слава са още откакто учех аз там. Нали не си представяте, че ги строяват и им раздават наркотици. В което и училище да учи детето, трябва контрол и съвместни усилия.
Брат ми завърши 1 АЕГ още тогава. До човек си е, рискът се крие другаде, дрога има навсякъде. Да може да устоява на изкушенията. Много са нещата, според мен изборът на гимназия не спасява от риска. Изборът на гимназия е с цел образование.
Аз постовете на Човечето за 30-то не ги намирам. Ще предпочетем 7-мо и някои паралелки на НТБГ пред 30-то.
127-мо и СГСАГ са с почти същия бал също. Наистина 7-мо и НТБГ са с малко по-висок, 20 точки.

# 651
7-мо добро ли е? Има ли добър учителски екип, база?

# 652
  • Sofia
И мен ме вълнува 7мо - паралелката по биология .

# 653
Аз съм пристрастна за 7-мо, не искам да говоря. Майка ми работи там. Естествено, че нашето е по-по-най. Синът в момента е там, завършва седми клас, малката ще започне от първи сега есента. Долният курс е много добре. Гледам ДЗИ-то: високо е по БЕЛ, даже и по математика. Много хвалби чувам напоследък. Балът всяка година нараства. Това е обективното. Останалото са си мои лични сантименти.
Базата не е добра, старо училище. Има ремонтирана част, има и неремонтирана, никога не ми е бил критерий базата, както написах - изпращам на училище за образование. И среда, в 7-мо средата в основното училище е добра, по-добра от тази в другото, елитно квартално, в което бяхме няколко години.

# 654
Аз бих предпочела 30 -то пред 7- мо само заради първия език-  испански.

# 655
  • у дома...
Точно испанският като първи език ни е критерий за 30-то. Въпреки, че моето гардже е най-най, но не съм сигурна (заради математиката), че ще ѝ стигнат силите за Испанската гимназия. И като локация ни е удобно 30-то, защото не сме от София и на прима виста ще пътува всеки ден.

# 656
Съседско дете завърши 7-мо преди около 5 години. Казваше, че много ги натискат да учат и че много нейни съученици избягали в 138-мо и от слаби ученици станали отличници. Съседчето караше твжък пуберитет и хич не и се учеше, та го беше закъсала яко. Дъщеря ми каза, че в 7-мо ги натискали за учене, като е 32-ро, докато 127-мо си живеели живота. Нейна приятелка учила в 32-ро до седми клас, а после в 51-во се хвалеше, колко е щастлива и колко лесно било в новото училище.

# 657
  • sofia
7-мо съм го завършила преди 23 години, сестра ми преди 15, имам още няколко познати деца, ама и те вече не са деца, защото са изкласили преди десетина години.
Видях, че учителите ми по история, български и география още преподават. Мили и не чак толкова мили спомени.....

Колкото театрални постановки съм посетила в гимназията, толкова не са се събрали за последващите години. Особено след втората смяна, директно се мятахме на театър.

# 658
  • София
7-мо училище е далеч от това,което беше преди 23-25-30 години.
Навремето се нареждаше веднага след езиковите гимназии.
Сега ми се струва,че не е точно така.

# 659
Сега е веднага след 18то.
Всъщност след 32-ро май.

Последна редакция: вт, 25 юни 2019, 15:56 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт