Мнения за неелитни училища след седми клас в София

• 72 906
  • 797
  •   1
Отговори
# 75
  • София - Рим и обратно
Яна, като цяло съм доволна. Има дисциплина, дори дванайсетокласниците ходят всеки ден на училище Joy...което не може да се каже за Френската или Първа АЕГ, например (имам приятели с деца там). При нас стриктно се изпълняват всички наказания, заради отсъствия и лошо поведение, което държи дисциплината в приемливи граници. Има възможност за развитие, за който иска да учи в тая посока - икономика, финанси, банково дело, счетоводство... Ходят по изложения, учебни фирми правят, проекти, печелят състезания, които после им осигуряват влизане без изпит в УНСС (голям келепир! Satisfied) Моята реши, че няма да продължи с това, макар че спечелиха медал за една фирма и може да влезе свободно Финанси в УНСС. Все пак обаче, радвам се, че придоби представа и от тази материя, защото каквото и да учи, все ще й е от полза.
Не им подаряват оценки, доста трудничко се изкарват, трябва си учене, а на деца като моята щерка това действа демотивиращо. Та сега нейната приятелка от 105 СОУ се оказва с отлична диплома, а тя с много добра.
ПП. Пропуснах да кажа, че дори и тези, дето после решават, че не щат икономика - пак нямат проблем. Само в нашия клас има две деца, които се готвят за Медицина, така че не се стесняват възможностите.

Последна редакция: вт, 19 фев 2019, 10:57 от 'Кафе с мед'

# 76
  • софия
мама МОНИ има и математическа паралелка и рисуване, от 5 паралелки не продължават повече от 1-2 до 12 клас, но каквото такова.
Проучвали ли сте за Софтуни, частната гимназия след 7 клас, тук има отделна тема, но да питам, сина ми ходи на програмиране там и е много доволен , но за гимназия  си ме е страх да го пусна

# 77
  • София
Аз съм писала в темата а Софтуни - Светлина и моят син вече дори е приет, но иска да изчака НВО и тогава ще решаваме. Аз имам приятелка с ученик в гимназията и са много доволни до момента.

# 78
Каква е цената за година в тази частна гимназия -софтуни.  За първи път чувам за това училище, може ли повече  инфо.

# 79
  • София
christina,
Това е темата за Софтуни
https://www.bg-mamma.com/?topic=1020293.60

А това е сайтът на гимназията https://svetlina.softuni.bg/
Таксата а следващата година е 7 300 лв. ако платиш наведнъж.

# 80
  • София
Кафе с мед, много благодаря за споделеното и много ме радва да чуя такива хубави неща за училището. Малката ми дъщеря е седмокласничка и мисля, че точно такъв тип училище много ще и пасне. Дано да изкара и достатъчен бал, за да влезе.

# 81
Е, то там не се влиза със супер висок бал.

# 82
  • София
Те въобще участват ли в класацията по бал?

# 83
Няма класация по бал. Има справка за минималния и максималния бал по училища. Не могат да се сравняват несравними неща.

# 84
  • София
Е в смисъл, в класирането.

# 85
Фрий Ейджънт, аз визирах стопанската гимназия, а не софт уни - те са частно и вероятно балът от НВО не играе никаква роля при тях.

# 86
  • София
Фрий Ейджънт, аз визирах стопанската гимназия, а не софт уни - те са частно и вероятно балът от НВО не играе никаква роля при тях.

Ааа, ясно.

# 87
Аз се интересувам от училища само първа смяна. Знаете ли кой са?

# 88
  • гр.София
Със сигурност знам, че са първа смяна  в така наречената румънска гимназия. Близо до бул Сливница и Раковска е. Дъщерята на моя колежка учи там.Детето е от съвестните и се учи добре, и с румънския е напреднала доста. Но общото ниво е по-скоро зле. (Аз основно слушам  и наум сравнявам с едно друго у-ще. (133-о), та си правя този извод.Не искам да засегна учещите там. А и идеята да се научи по-екзотичен или непопулярен език страшно ми допада.)

# 89
  • на път
8 СУ в Младост, но то е основно у-ще. В Надежда също има такова. Детето на колежка учи там. Ще питам за номера.

Общи условия

Активация на акаунт