Мнения за неелитни училища след седми клас в София

• 72 855
  • 797
  •   1
Отговори
# 195
Много ми е интересна темата и ви следя, защото и аз имам девойка с неособени шансове и интереси към "елитните" гимназии. Да се сещате за училище с мнооого литература? Да четат и различна от задължителната литература, да разискват книги, да има творческо писане? В комбинация с език (италиански, френски, испански) би било перфектно.

# 196
Точно па твоята ако е без шансове...не си проси комплименти...но да има много шансове също е много объркващо и разбирам защо толкова го мислиш
За нея виждам единствено да е в хубаво езиково училище и да посещава допълнителни занимания по интереси...или да търсиш конкретен учител и по това да й избереш гимназия
Или НГДЕК евентуално?

# 197
Ей, Хепи, мерси. Но моята е мързел, обича да лежи и чете. И да си пише, да дискутира (трудно си намира слушател). Толкова, уви, нищо общо с моите интереси, амбиции и борби. Освен това много я напряга прекаленото изискване и напрежението в т.нар. "елитни". НГДЕК май още учат "умрелите" езици и проблем е разбира се изпитът по история. За нея историята е една приказка, в която датите не са от особено значение, а просто разни интересни случки, та няма шанс да се справи с този изпит.
И аз чакам с интерес проекта за София, дано се появи. Хич не съм наясно с професионалните гимназии. Архитектура например звучи супер (аз съм строителен инженер), ама малко ми се струва нерентабилно. Но тази година ми е за обучение на паралелки. Дано изскочат някакви нестандартни и добри идеи, за които да няма наплив.

# 198
Някой може ли да сравни/изкаже мнение за Търговско-банковата гимназия и Финансово-стопанската гимназия?
2 икономически гимназии ли има в София?

# 199
Да, две са
Аз бях харесала търговско -банковата, но моята девойка не я влечеше. Но може би за синът ми. Макар че обича математиката, много занимания по математика му доскучават и имат обратен ефект, а програмиране не го влече

# 200
Много ми е интересна темата и ви следя, защото и аз имам девойка с неособени шансове и интереси към "елитните" гимназии. Да се сещате за училище с мнооого литература? Да четат и различна от задължителната литература, да разискват книги, да има творческо писане? В комбинация с език (италиански, френски, испански) би било перфектно.
Много ти се радвам като те чета. Аз, ако не бях толкова разочарована от държавното образование, щях да мисля като теб и да търся професионална паралелка за сина си, въпреки, че в момента не мога да определя съвсем точно интересите му и с какво би искал да се занимава в бъдеще.
На твоята дъщеря ще й отива италиански език. НУКК обмисляла ли си? Въпреки, че не е от неелитните училища май и признавам, че не знам как стоят нещата с приема след седми клас.
Тук повечето потребители залитат по елитните училища, хубаво е, че се появи и такава тема.

# 201
  • гр.София
Цитат на: ♥ HAPPY ♥ link=topic=1091033.msg38341625#msg38341625 date=1551948304 Умни, но не особено мотивирани, търсещи компромис между "елит" и ...мързел Simple Smile

За 22-ро.  
Отдавна е сред добрите училища. Последните години обираше искащи    испански. А и дали първите девойки по бал във 22-ро са по-долу от последните във Френската?

# 202
  • Sofia
Моят син иска да учи физика и астрономия и като резервен вариант - биология. Знаете ли някое различно от НПМГ училище с такива паралелки ?

# 203
  • София
Моят син иска да учи физика и астрономия и като резервен вариант - биология. Знаете ли някое различно от НПМГ училище с такива паралелки ?
В 119-то има паралелка с профил природни науки- основно биология и май е единствената алтернатива но НПМГ за биологията

# 204
  • София
В 125- то в Младост има 1 паралелка с хуманитарен профил, но и тя е комбинация литература и история, в 93-то миналата година имаше 1 паралелка журналистика, но дали се сформира не зная,

# 205
В 119-то има паралелка с профил природни науки- основно биология и май е единствената алтернатива но НПМГ за биологията
При това кабинетите са доста добре оборудвани.

# 206
93 е с нов директор, дано раздвижи нещата, че преди не бяха никак добре.
Иначе това с желанията според мен е възможно обяснение.

# 207
С физика и астрономия - само НПМГ, доколкото знам.
Според план-прием 2018 г. с биология  - в  119то, 134то, 90то и 93то СУ.

Училищата с профил БЕЛ имат и профил История като втори такъв. Единствено изключение - НСУ "София" в Овча Купел, БЕЛ + философия. Но отзиви нямам никакви.

# 208
  • София
Според план-прием 2018 г. с биология  - в  119то, 134то, 90то и 93то СУ.

93-то май биологията не успя да се сформира

# 209
  • Sofia

На твоята дъщеря ще й отива италиански език. НУКК обмисляла ли си? Въпреки, че не е от неелитните училища май и признавам, че не знам как стоят нещата с приема след седми клас.
Тук повечето потребители залитат по елитните училища, хубаво е, че се появи и такава тема.

В НУКК пускат брой места спрямо незаетите от техните ученици - миналата година обявиха 8 места. Балът не беше висок, мисля че към 290.

Общи условия

Активация на акаунт