Мнения за неелитни училища след седми клас в София

• 72 786
  • 797
  •   1
Отговори
# 660
  • София
А 18-то какво е?
Иначе и аз видях познати имена.И сега се чудя на колко години са били тогава,след като днес все още преподават? newsm78

# 661
  • София
Чудно ми е как нареждате кое училище след кое е по ниво на обучение.. Всичко е малко или много субективно, независимо за кое училище става дума, дори и резултатите от матурите като единствен общ измерител и база за някакво сравнение поиздишат... Остават встрани неотразени фактори като конкретен  много  добър преподавател  в даден випуск, който обаче не се пада на следващите,   брой деца,  ходили паралелелно на уроци/курсове  и т.н...

# 662
  • sofia
Тези, които споменах тогава бяха около 40-те си години. Значи сега са пред пенсия.
Имах страхотна учителка по английски, тя напусна няколко години след нашия випуск. Но другата група от нашия клас нямаха този късмет и всяка година бяха с нов преподавател. Та, ето в един клас и съвсем различно ниво на преподаване, защото класа се делеше на групи по езиците.

# 663
На око, по бал на влизане и по бал на излизане, разбира се, всичко е субективно, зависи и от конкретните деца и т.н. И в първи ешалон гимназии има неучещи, и във втори и трети - учещи деца, да не говорим, че на повечето момчета им идва ищах към 10ти клас някъде. Няма правила.
В седмо има добри, има и добри - млади преподавателки, пресни, пресни, има и добри 40-тина годишни. Поне при нас беше така, а голяма част от тях преподават освен на 5-7 клас и на горен курс. Текучеството /когато го е имало/ е било поради липса на квалифицирани кадри, които да кандидатстват за работа в училището. При нас 5-7 клас смяна на учители нямаше, само в пети дойде нова по математика, но ние не хванахме смяната, хванахме директно от пети клас с новата. Нито една смяна нямаше всъщност за трите години. Старата директорка беше желязна, с прекрасен подход. Новата може би също е ОК.
Друго какво - по родителите преценявам аз лично. Има доста стари софиянци, както и да звучи на който чете, за мен и това е от значение. Не ми се навлиза. Чалга няма също така, за разлика от кварталното. Изобщо - няма селяния, простотия и пошлост. Но аз съм пристрастна, а и попаднахме на приятелчета.

Последна редакция: вт, 25 юни 2019, 16:12 от Анонимен

# 664
  • София
Тези, които споменах тогава бяха около 40-те си години. Значи сега са пред пенсия.
Да,най-вероятно е така.
Класната ни /Бог да я прости/ по спомени беше около десетина години по-голяма от нас и пак ми изглеждаше възрастна.

# 665
Четох доста назад, но не видях нищо за 12СУ.
Някой има ли поглед?
Интересуваме се от паралелката с немски език.

# 666
Ходих на отворените врати, това което споменаха е , че след 8 кл имали лагер в Австрия. Една майка се изказа благоприятно за немската паралелка, но личен поглед нямам. За 12 - то говоря.

# 667
Зачетох се в темите за АК от горните линкове. Много неприятни, агресивни и пренадъхани постове на родители. Те буквално го изядоха и сринаха човека, който каза, че са се отказали от там. Като някаква секта са, ужас. Fearful
А за 18-то с японски има много добри отзиви. Не ни е таргет засега на нас за бъдещата седмокласничка, но никога нищо не се знае.

# 668
Момичета темата е за неелитни училища. За АК е ясно, интересуват ни 12-То с немски, Джон Атанасов, гимназията по телекомуникации, и др от сорта.

# 669
Не знам дали 32 СУИЧЕ е за предпочитане пред 127 СУ?
За първото има малко отзиви за гимназиален етап.

# 670
  • София
И аз следя 12 то защото е удобно за пътуване, също така сина ми се е насочил към руски    език като нов. Но така и никой не сподели нови отзиви

# 671
Аз  12-то също харесах ,заради бала. Изглежда ми спокойно,  тип квартално училище. Но сега сайта нещо не мога да го отворя. Исках да видя уч. програма на 8кл, местоположение..
127-мо има нов директор и също  ми изглежда добре.
Аз търся инфо за 33-то

# 672
Не знам дали 32 СУИЧЕ е за предпочитане пред 127 СУ?
За първото има малко отзиви за гимназиален етап.
32-ро и 31-во са на едно ниво. 127-мо е с по-нисък бал и по думи на дъщеря ми учат по-малко.

# 673
  • България
Моля някой ако има инфо за математически профил или нещо от сорта, което не е елитните?

# 674
И аз следя 12 то защото е удобно за пътуване, също така сина ми се е насочил към руски    език като нов. Но така и никой не сподели нови отзиви
133 СУ за руски език, но балът му не е нисък.

Общи условия

Активация на акаунт