Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? ТЕМА 14

• 43 513
  • 761
  •   1
Отговори
# 255
600-800 чисто

# 256
  • София
Не знам как има хора да се хващат на такива пари. На морето ще изкараш същите пари за 4 месеца без никакво образование.
Само давам за пример камериерка при нас, 900 чисто, всичко от 13те стаи, за които се грижи остава за нея. Говоря за бакшиши и всеки ден по 2 торби пълни с ядене, дрехи и какво ли още не. Някои дори български не говорят....

# 257
Е...семейни хора, с деца. Как така кой ще се хване?
600-800 чисто, за региона, е добре.
Някои ходят на морето, с големи очаквания, и се връщат разочаровани

# 258
За Варна е около 1000лв чисто, но е ад и борба за всеки лев от тези 1000. 1 или 2 езика на добро ниво, и мнооого стрес.

# 259
Само 900 ли взимат?
Сезонна работа ли е, не ми я хвали.

# 260
Имах предвид кол центровете, където образование и език не се иска. Трябва да си нахален, обаждат се за просрочени дългове. И други.
Изуми ме факта - които се обаждат за дългове, трябва да ходят в неделя в 6 сутринта, за да звънят на хората. Не в събота, а в неделя от 6 ги почват.
С две думи, само трябва да си нахален и да не ти пука, а те доста са такива.

# 261
Наемателите на мм в апартамента са от Сливен. Дълги години са работили по морето , едното е готвач, другото не зная точно какво, пак в хотелиерския бизнес. Готвачът каза, че за парите с квалификацията , които получава в София ,  никъде не е работил.Каза ми , че за същите пари е работил без почивен  ден преди, а сега два работи, два почива. Много са доволни от София и двамата . Засега. Не съм ги разпитвала подробно , но явно тук младите хора си намират добра работа с добро заплащане.

# 262
Не знам как има хора да се хващат на такива пари. На морето ще изкараш същите пари за 4 месеца без никакво образование.

А, недей така. Не се берат левове по дърветата на морето. Всеки работодател гледа как да прецака работника, те и за това вече не работят тук младите хора. Молдовци и украинци си внасяме, но и те ще избягат. Като цяло ситуацията е кофти.
Румка, аз говоря за кол център СЪС езици, иначе заплатите може би и тук са така ниски. С немски се взимат 1000лв чисто. Как да плащаш наем, сметки, и храна е нужна...транспорт, някоя дреха или обувка...не ми е ясно как става.  Sad

# 263
  • София
 Доволни са в София, без да са доволни от наемите... че като сложиш дебел наем и пак тая накрая... но са тук понеже поне си в среда, в която имат шанс за друго или за развитие... повече опции за работа винаги е ок...

# 264
900 лв. за този вид физическа работа нинкак не са много.
И ако им плащат последния месец работа са късметлии.

# 265
И двамата са мъже за женене , и момичета има повече тук Stuck Out Tongue Winking Eye

# 266
И двамата са мъже за женене , и момичета има повече тук Stuck Out Tongue Winking Eye
Тъй, тъй..пък може софиянка да им се падне и ето ти наема отпада.

# 267
  • София
Тъй, тъй..пък може софиянка да им се падне и ето ти наема отпада.

Едно време като го питаха от къде е, големият ми син отговаряше: От София. Обаче мама и тате са от ... (ние с мъжа ми сме от средно голям провинциален град). Така че и повечето софиянки вече са като моите деца. Да не разчитат много на новите софиянки, ами да запрятат ръце и да си оправят живота  Mr. Green

# 268
Лъки, моят наемател, предният, така се сдоби с перничанка, та сега съм заредила и в моя двама свежи юнака Blush

# 269
  • София
900 лева за българи, неговорещи български език и са доста доволни. И събират и дооооста бакшиши и храна, дрехи и какво ли още не за да изкарат годината БЕЗ да работят 7 месеца от нея. Така че за всеки влак си има пътници. А един добър сервитьор ако не си тръгне с 10 бона чисти в края на сезона не е доволен. Това че има хора, които не си знаят цената и работят на блок маса за 700лв или при Ветко на Елените, който през живота си не е платил нещо е друг въпрос.
А за София познавам една камара хора (бивши състуденти) които бачкат за по 1000-1200 лева и плащат наем 600. И не си и помислят за деца, защото не могат да ги отгледат. Така че навсякъде има и оправящи се и живуркащи. София не е панацея, но някои го разбират по трудния начин  Peace

Общи условия

Активация на акаунт