Живеене заедно преди брака

• 30 144
  • 762
  •   1
Отговори
# 420
хахах, Невена пак "удари кьоравото". Стардъст, нищо от никъде не вадя. Така съм те разбрала, така пиша. Не цитирах цялото изречение, понеже не го помнех. Върнах се, прочетох ти поста - не го разбрах (явно смисъла, който влагаш ти). И го написах във връзка с темите, на които съм попадала, не да те репликирам.
За съжаление, пред мен има отношения, в които за единия е ясно, че това е стъпка към брака, но не и за другия.

# 421
летящата, обикновено на човека до теб му личи и по други неща дали е сериозен. Можеш да разбереш дали един мъж те мотае за намеренията си за брак по това дали като цяло е от "мотаещия" тип. Той ще се държи мотаещо и в други отношения. Все пак тези въпроси се задават сравнително рано. "Ти намираш ли брака за смислено занимание, виждаш ли се женен някой ден" и тн питанки изникват още в началото при повечето двойки. Ако някой каже да, вероятно го мисли. Ако пък излъже, то ще лъже и за по-тривиални неща и ще си изгради сам образа, на когото не може да се има доверие.
Пък понякога се проточват нещата по други причини. Ние за 5 години се местихме 3 пъти с цялата хамалогия, единият път с ипотека, огромни разходи, тежък ремонт, имаше период, в който се състезавахме усилено и пътувахме много и лека полека то се измести във времето, но аз си познавам човека - колко е сериозен и знаех, че все някога ще стигнем и до годеж.

# 422
Гугъл, както ми го описваш и аз не бих имала съмнения, но явно с времето станах адски мнителна и подозирам всеки във всичко.  А и с годините хората стават трудни за разгадаване.

# 423
  • Paris, France
Защо пък мъж, който отлага брак по някакви причини да мотае?

Мене ме беше страх от развод, но най вече развод с деца и исках всичко това да е уредено и уговорено. Не, че съм морала мъже, ами не съм се чувствала готова. Не съм отлагала за да ги мотая, както пишете, но не съм искала да минавам в него момент през стресовете от шиене на рокли, покани на рода и познати, ресторанти, фотографи, гримьори и фризьори. Тоя се обидил, че не го поканили, оная, че не е шаферка. Сватбата си е голям стрес и доста скъпо удоволствие.

# 424

Защото мен ме мота един такъв почти три години и като му писнах ме разкара и се ожени за първата срещната. За това! През това време можех вече да съм омъжена и да имам деца, докато пича си правеше "проби". След този случай претръпнах и ми е все тая вече дали ще се омъжа или ще имам деца. В апатия съм и всичко ми е все тая. Това стига ли като причина?

# 425
  • София
Ти трябва да идеш на психолог.
Звучиш агресивно, когато се повдигне темата.

# 426
  • Street of Dreams

Защото мен ме мота един такъв почти три години и като му писнах ме разкара и се ожени за първата срещната. За това! През това време можех вече да съм омъжена и да имам деца, докато пича си правеше "проби". След този случай претръпнах и ми е все тая вече дали ще се омъжа или ще имам деца. В апатия съм и всичко ми е все тая. Това стига ли като причина?

И аз знам за такива случаи, дори за доста по-дълги периоди от 3 години. Кофти хватка е, когато има любов и надежда, когато искаш точно този мъж...

Кечър, реакцията и звученето й са съвсем нормални - болезнена тема е, историята може да е прецакала цял един млад живот. Имай малко милост.

# 427
  • София
Разбирам я и й съчувствам искрено. Просто констатирах, че реакцията е агресия (като защитен механизъм за болката). Вече има нов човек в живота си, а още не е преодоляла случилото се. Беше съвет, не подигравка. Не е нормално да ти е все едно (то вътрешно не е, де). Нормално е след като някой се е отнесъл зле.с теб, да внимаваш друг да не се отнесе така и да изискваш твърдо нещата, които не си получила в предната връзка.

Аз лично изпитвам ненавист към гореспоменатите хора. Малодушни и подли са ми. Смятам, че заслужават никога да не създадат семейство. На някого може да звучи пресилено, ама това просто "моткане" не е просто моткане. То е егоизъм, незаинтересованост от чувствата на другия, арогантност и подлост. Все качества, които не бива да текат по нечии наследени гени.

# 428
  • Paris, France
Лично аз предпочитам някой да поживее с мене 2-3 години и да ме разкара, отколкото, воден от съжаление, морал, съвест или друго да се ожени за мене, да ми направи 1-2 бебета и да се ядем от сутрин до вечер или да се разделим тогава.

Имах много хубава дълга връзка с мъж, но спечели стипендия за докторантура зад океана и обясни, че не желае да се обвързва в идните 6-7 години. Зарадвах се за него и плановете му и даже го изпратих на летището, няколко месеца след разговора. Решихме да останем заедно докато замине, защото ни беше приятно един с друг. Не бих напуснала човек, с когото ми е приятно само защото не иска брак или деца за да гоня Михаля с надеждата да срещна друг, който да ми хареса толкова, колкото този, с когото съм, да го опозная и да чакам да коленичи с диаманта на третия месец.

Лейди Нина, пишеш, че ако не си била във връзка с бившия си могла да се омъжиш и да имаш деца. За кого да се омъжиш? Ако тогава си имала други кандидати защо си останала с него 3 години? Не ти ли беше приятно с него? Пишеш за този човек не веднъж и все с ужасни негативни чувства. След като изпитваш такава непоносимост и гняв не се ли чувстваш облекчена, че връзката е приключила? И двамата сте намерили нови партньори, не само той. Фокусът ти вече би трябвало да бъде новият човек в живота ти.

Бившият можеше да ти изгуби 30 години, примерно. 3 години не са толкова много. Млада си и животът е пред тебе. Сега поне знаеш, че сте опитали и не сте се оказали съвместими.

# 429
  • Street of Dreams
Кечър - Да, но ето, че му е провървяло - няма справедливост на този свят. Той сега е женен, а тя явно е с човек, за когото не иска да се жени...не й пука от нищо - дали ще се омъжи, дали ще има деца...не е до човека до нея. Явно мъката й е огромна и докато й мине, може да е късно. Това би било трагедия.

Както казах, познавам и други случаи такива. Чака го тя десетина години, да не го притиска принца, огромна любов, живот заедно...той уж не бил много по сватбите, ама много я обичал, минали през тънко и дебело - с пари, без пари, в панелка, в мезонет...Беше й предлагал поне 5 пъти (като стане напечено) и после нито дума за сватба...Накрая тя го заряза (на 36) и той след 7 месеца беше вече женен, сега детето му е на 3 и е супер щастлив, тя е сама. Красиво, добро момиче. Дали не презира целия свят? С когото и да я запознаем - все й е тая - издигна стена. Дори ин витро бебе не иска - мина младостта и силата и мечтите. И не е само тя.

Дано ЛейдиНина успее да се съвземе и да вземе завоя. Бих казала - не сте били определени един за друг, той не те е обичал, ще намериш своя човек...Но знам, че понякога това са просто думи.

# 430
Такива, като ги питаш какво са им харесали на мъжете, дето още ги жалят - ясно е какво отговарят. Чак така драматично - не е нормално, сякаш през целия съвместен живот само са чакали. Ако е така, ако пък съвсем нищо не са взели от другия, простете, но цял живот страдание. Туй са си избрали.

# 431
Да чакаш 10 години нещо и някой, говори много и за теб.

# 432
Някъде напред писах - той\тя не иска брак с точно този човек. В следваща връзка обикновено развитието е светкавично и се вижда, че не е бил чак такъв противник на брака, децата, общото имущество и т.н.

# 433
една моя позната се хвана с мъж когато беше на 35г. Влачиха се 4-5г (разбирайте, "да, ще правим бебе и т н")В личен разговор на мен той ми каза, че не е имал намерение, но...се прежалвал няколко пъти да.... и ако случайно станело, щял да го гледа. Ясно е било тя какво иска, той обаче не и е казал в прав текст, че не. Сега тя търси начин за ин витро от неизвестен донор. Той децА има....

# 434
И? Генерален извод за всички, които не се женят на 5 тата година от връзката си или за отчаяните 35 годишни жени без деца ли да си правим? Случаи всякакви, тя щом е дремала 5 години, явно положението я е устройвало.

Общи условия

Активация на акаунт