Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 1 фев. 2019, 00:46 ч.

Живеене заедно преди брака

 • 17 482
 • 762
 •   1
Отговори
 • Наблизо
 • Мнения: 2 060
В няколко теми вече се зачерква темата за живеенето заедно преди брака - много съфорумки са против,защото карало жената да стане слугиня,преди да е сигурно че ще се оженят,други са на мнение,че е е важно за опознаването на двамата.
Какво мислите вие?Полезно ли е да се живее заедно преди брака или трябва първо пръстен и тогава?

# 1
 • Мнения: 587
Бреее, тамън преди да заспя ще отговоря: живеенето преди брака е полезно, НО: трябва да има идея с каква цел - дали сме се събрали ей така, да си правим готиното или се събираме, за да видим можем ли да бъдем нещо повече от гаджета. Опита около мен показва, че това се решава 6-8месеца. Другото е навик/удобство/изгода или след 8г да си биеш главата...

# 2
 • Мнения: 37 842
Това пък за първи път го чувам...

Дали жената ще стане слугиня зависи от нейното и неговото възпитание, не от това дали ще живеят заедно или не преди брака.

С мъжа ми живяхме 4 г. преди да сключим брак. Никой на никого не е бил слуга, и двамата учехме, работехме и си споделяхме отговорностите вкъщи (финансово и физически).
За мен е задължително да се поживее така преди по-задълбочени стъпки, няма друг начин да опознаеш човек. Всъщност точно с такова съжителство една жена може да види дали той вижда в нея слугиня или не.

# 3
 • Мнения: 267
Всеки преценява дали е необходимо да си поживее с половинката предварително. Ние живеем заедно от 4 години, пренесох се при него 2 седмици след като започна връзката ни. Не сме го направили за да видим дали ще сме само гаджета или ще стане по- сериозно. Сега мога да кажа вече, че сватба обсъждаме, сменяме дома с по- хубав и лично наш. Та  едва ли щяхме да стигнем до тук без да живеем заедно и се радвам, че го направихме защото видяхме доста един от друг.

# 4
 • София
 • Мнения: 5 066
До 25г. е добре, защото обикновено си студент, стъпваш си на краката и е хубаво да имаш повечко време да прецениш човека.
След студентството вече заживяването трябва да е с някаква цел- а именно евентуално и желано вървене напред, а не да си поделяте разходи и да си имате терен за секс. Настройката, че пробваш някого, също е неприятна. Непресметливите хора му викат опознаване.

Не става дума за слугинство. Казах го и в другата тема- психиката на жената е различна и при живеене заедно се раздава като за по- сериозни отношения. А жените, които са се раздавали емоционално, вече знаят добре, че трябва да се съхраняват.

Някой ако иска да сте си законни и да сте заедно, ще подпише в гражданското. Не е далеч, в центъра е. Който не иска, ще се влачи в години "живот на семейни начала".

# 5
 • София /Абсурдистан
 • Мнения: 6 478
Няма как да опознаеш някого напълно, освен в съжителство. Така че аз съм ЗА.

# 6
 • Мнения: 85
Те хората се променят.

# 7
 • Мнения: 308
И аз съм за! Но наистина хората се променят. В началото по инерция и двамата се раздават, а след сватбата, децата и някоя година отгоре мъжете решават, че емоционално са дотук и се превръщат в егоисти във всяко отношение и аспект на ежедневието...

# 8
 • Мнения: 1 938
Така написано означава, че след като има пръстен вече може и е ок да е слугиня Joy
Аз не бих се омъжила за някого преди да съм живяла с него и не съм ок да съм слугиня, ако ще и всяка седмица да ми дава по един диамант. Даже не мога да си го представя... Не мисля, че е възможно да опознаеш човек достатъчно за да се омъжиш за него без да живеете заедно.

Последна редакция: пт, 01 фев 2019, 14:16 от Fairytale11

# 9
 • Мнения: 2 950
Скрит текст:
До 25г. е добре, защото обикновено си студент, стъпваш си на краката и е хубаво да имаш повечко време да прецениш човека.
След студентството вече заживяването трябва да е с някаква цел- а именно евентуално и желано вървене напред, а не да си поделяте разходи и да си имате терен за секс. Настройката, че пробваш някого, също е неприятна. Непресметливите хора му викат опознаване.

Не става дума за слугинство.
Казах го и в другата тема- психиката на жената е различна и при живеене заедно се раздава като за по- сериозни отношения.
Скрит текст:
А жените, които са се раздавали емоционално, вече знаят добре, че трябва да се съхраняват.

Някой ако иска да сте си законни и да сте заедно, ще подпише в гражданското. Не е далеч, в центъра е. Който не иска, ще се влачи в години "живот на семейни начала".

Тя си мисли, че е женена, той - че е ерген, и двамата са доволни Heart

# 10
 • Мнения: 317
Има ли някой да се жени, без да е поживял с партньора си известно време? Изненадана съм, ако има. И как са се опознали, неживеейки заедно?

# 11
 • Мнения: 1 104
Мили дами , вие сами се самоопределяте с разни прилагателни.
По каква причина....не знам.
На един мъж каквото поведение му покажете такова ще възприеме. Но трябва отначало да е така , не след 5г. Ако се държите като бита карта...ами ще ви възприеме като бита карта , после що ревете. Ако се държите на положение , ще получите същото , ако не ....ами значи не вашият човек. Но да се държите като бита карта и да искате да ви отговорят като на принцеса....ами трудна работа. Преди да ме нападнете....помислете ....дали пък случайно не съм прав.

# 12
 • Мнения: 1 851
Дрого, дай определение за "бита карта".

# 13
 • София
 • Мнения: 10 311
Поживейте заедно, за да се опознаете. Ако не се чувстваш добре с него и прецениш, че това не е твоят човек, се разделете културно, без мелодрами. Пръстенът толкова ли е важен? Никога не съм разбирала фиксацията на повечето жени по брака, сватбите и цялата дандания. Имаме близки приятели няколко двойки, които живеят на семейни начала от дълги години и са хепи. Ако мъжът ми не беше куку на тази тема, и ние щяхме да сме така.


Дали ще си слугиня решаваш единствено и само ти. Няма мъж, който да направи от партньорката си слугинче, ако тя не приеме ролята и не я изпълнява.

# 14
 • София
 • Мнения: 5 225
Старите хора са го казали, за да опознаеш някого, трябва да изядете едно кило сол.

Цялото това анализиране и премисляне "Ама защо се събираме сега, ще се женим ли, ще бъда ли слугиня..." е супер обременяващо и води обикновено до неадекватно и отчаяно поведение. Тая мания и вкопчване се усеща дори и подсъзнателно, съответно се чудим след това защо се изпаряват партньорите... Важи и за двата пола.


Какво има да му мислиш толкова? Разбира се, че като заживяваш с някого, съществува вариантът да се обвържете със семейство и деца. Нормалните хора не си губят времето с  неперспективни връзки. Пък дали ще стане, е отделен въпрос.

Общи условия

Активация на акаунт