Американски колеж - четиринадесета тема

• 55 358
  • 762
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Пълна Луна, тук многократно споменaваме един американски учител, Christian R. Youngs, аз си му викам "Ледендата", но може би е по-точно да го кръстя "Вълшебник": този човек успява да събуди у децата (ни) интерес към всичко - астрономия, инженерство, физика и т.н. Хубавото е, че "събудени", те започват да дърпат напред по всички други предмети, осъзнавайки, че в света всичко е свързано и с малко знания по една дисциплина трудно ще напреднеш в друга. По-напред в темата имаше линк към сутрешно предаване на БТВ за него и българската му годеница, изгледай го, поне да видиш как изглежда една Легенда Simple Smile.

# 151
  • София
Това с българския и английския донякъде е, защото повечето предмети учат на английски (бяхме писали в по-стари теми как си остават с названията на някои неща само на английски, моят и до ден днешен говорим ли нещо дет изисква био- или химична терминология, знае само на английски), но като човек, който от 15 години се занимава с текстописане и адаптиране на текстове на двата езика, знам, че на всичкото творчески, и не само, натури-колеги ми/ни е много по-лесно с измислянето и изказа на английски отколкото на български. И не че нашият език не е богат. Напротив. Но просто специфика. Особено като трябва с по-малко думи да изразиш повече, просто е несравнимо по-трудно с нашия роден.

# 152
  • На топло в неговото сърце.
Здравейте,имам мейл и сме №072 в списъка.
Пуснах регистрацията на рожденият му ден в Събота и понеже навърши 13 год.му пожелах 13 да е късметлийското му число за колежа!
Пълна луна,моят хубавец има 52,2 % на ПИ в Лого 3!

# 153
Ми - добре е. Твоят е от ученолюбивите. Stuck Out Tongue Winking Eye
Шарки, не съм видяла линка, ще се връщам да чета.

# 154
Да бе!От "енергоспестяващите "е,трябва си ръчкане,но от миналата година ходи в Лого3 - и 6, и 7 клас.

# 155

Няма го като линк назад:
https://www.btv.bg/video/shows/predi-obed/videos/eli-conova-za-z … NHAX5Ho5HLRGd9_1A

Йънгс преподава само на 8-ми и 12-ти клас.

denissa22, прекрасен резултат!
Пълна луна, не се отчайвайте.
Изпитът за АК не е НВО. Изисква комплексни качества и проверка на много способности и знания.
Били сме свидетели на много добре подготвени и  след това неуспяли деца, както и обратното.
Ще се преброяваме наесен, кат пилците.

Последна редакция: вт, 12 фев 2019, 15:27 от Фран

# 156
Да бе!От "енергоспестяващите "е,трябва си ръчкане,но от миналата година ходи в Лого3 - и 6, и 7 клас.
Моят не пожела!
И аз като първа овца на републиката се вързах миналата година.
Поне знам с малката какво да правя. Инак продължаваме, до 17ти ще решава задачи, та ушите ще му пукат. Да наваксва.
Яд ме е на себе си, че не го подпуках от по-рано, ама на, човек си пати от акъла. Иначе ми харесва при вас, рядко има във форума такава приятна тема.

# 157
Мнения по въпроса разни. Моето винаги е било, че "подпукването" е по-скоро вредно, когато става дума за изпита в АК.

# 158
  • София
Магнет имат интензивна подготовка в началото на март, мисля, че вече го написах: http://magnet-edu.com/. Нищо не сте изтървали, освен ако не пропуснете - съзнателно - срока за подаване на документи за изпит.

# 159
От това, което видях в предаването, не се впечатлих никак от въпросния господин, честно казано. Говори с клишета и всъщност нищо не казва. За мен беше скучно да го слушам. Годеницата му е в пъти по-интересна от него;) Надявам се да не говори така и в часовете, защото изобщо нищо легендарно или магическо не виждам в него.

# 160
Ежко и Фран подкрепям мнението ви напълно!

# 161
От това, което видях в предаването, не се впечатлих никак от въпросния господин, честно казано. Говори с клишета и всъщност нищо не казва. За мен беше скучно да го слушам. Годеницата му е в пъти по-интересна от него;) Надявам се да не говори така и в часовете, защото изобщо нищо легендарно или магическо не виждам в него.
Той е изключително и рядко чувствителен човек. Учениците му най-добре знаят за какво говоря...Не искам да преразказвам публично лични неща, споделени от него пред децата.
Може да е бил притеснен.

Гледам графика на Магнет и някакви примерни тестове.. Сериозно ли някой ще си прати детето на подобен, интензивен, целодневен курс да дъвче едни и същи задачи по десетки пъти?

# 162
Ми - добре е. Твоят е от ученолюбивите. Stuck Out Tongue Winking Eye
Моята дъщеря се беше готвила само за НВО, но факт , е че ходеше на курсове по МАТ в СМГ от 3 клас . Учеше в 18 СУ , т.е в училище също не са я готвили за формата на колежа. Много полезно и беше написаното в блога на Данибон  - споделено с Радост. Приеха я и сега учи с удоволствие. Приключихме 1 срок на 8 клас отлично .
Може на изпита да се концентрира и да успее, както и обратното , паника и ..... Успех на децата !

# 163
Магнет имат интензивна подготовка в началото на март, мисля, че вече го написах: http://magnet-edu.com/. Нищо не сте изтървали, освен ако не пропуснете - съзнателно - срока за подаване на документи за изпит.

Е не, подадохме, само чакам нещото си там за плащането.
Подхвърлих му за Магнет, чакам сега да му просветне - да реши аджеба, иска ли, не иска ли!

Ежко, и аз съм съгласна, само че този моят като реши на 1-ви януари последно, че иска в колежа. Освен да се бях застреляла ритуално. А му говорим от 5ти клас.

Не всички деца са ориентирани от 6ти клас какво искат да учат.

Последна редакция: вт, 12 фев 2019, 16:20 от Анонимен

# 164
Моя завършил колежанин реши, че иска в Колежа 2 дни преди крайната дата за записване за изпит Grinning та организирахме доставката на бележника му от провинцията, да не пътувам с бебеката натам и обратно за един ден... Историята всякакви случаи познава Hands V

Общи условия

Активация на акаунт