Американски колеж - четиринадесета тема

• 55 623
  • 762
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Кандидати, имате поща  Wink Sunglasses
Моля, сравнете с указанията отпреди години и кажете дали има нещо ново.
Според мен няма нищо ново по същество, Данибон го е обобщила, дори по-подробно. Simple Smile

# 526
  • София
Аз нямам нов мейл. Само този, който получих веднага след заплащането на изпита като потвърждение. В него обаче всичко си пише. Регистрационен номер, кога да се явят, какво да (не) носят, в колко започва изпитът и т.н.
Нещо по-различно ли има в новите мейли?

# 527
  • София
Аз нямам нов мейл. Само този, който получих веднага след заплащането на изпита като потвърждение. В него обаче всичко си пише. Регистрационен номер, кога да се явят, какво да (не) носят, в колко започва изпитът и т.н.
Нещо по-различно ли има в новите мейли?
Ами пише чисто организационно как е в деня, виж да не ти е в джънк-а, ако ли не може да им звъннеш на администрацията в АК, предполагам, ще съдействат.
Не е някаква кой-знае каква важна информация, но все пак е хубаво да я имаш.

# 528
Ей, имам чувството, че родители на настоящи колежани са в пъти по-пренатегнати от тези на кандидатстващите.
Освободете малко парата, де! По възможност не тук!
Да, благодаря.
И аз да се изкажа пак, като видна пренатегната.
Днес ми е по-спечено от вчера. Добре, че детето вятър го вее на бял кон, съвсем яваш яваш го раздава. Казах му веднъж, че ако не влезе, значи не е подходящ за обучение там, и той сега го повтаря като мантра. Общо взето само дето не идва да ме успокоява. Т.е. щеше, ако знаеше, че съм напрегната, аз обаче полагам кански усилия да не забележи. Вчера малката пожела някаква детска песничка /наборът беше на училище вече/, аз като я чух - рев, рев, та се сетих за Шарки как й текнали сълзите като излязъл от сградата. Май и аз ще съм така, моите отсега започнаха.

Тази седмица си пуснах хоум офис по случай случая. Ама защо ли ви го казвам и аз. Вече не се чувам какво говоря, изобщо не е по темата, извинявам се.
Криша, и ние по същата причина. Т.е. аз, наборът изобщо не му е ясно кое би било различно в колежа, но нейсе.

Скрит текст:
И аз искам да стана новоизлюпена селянка, ама как ще учат децата ми в Колежа тогава, м, м?

# 529
  • София
Текнаха, той като влезе, не като излезе Simple Smile. А той влезе много спокоен. Пускам ти жокера на л.с.

# 530
  • София
и аз не съм получила днес никакъв мейл от АК. Само регистрационния - там има в колко часа, какво да носи и да НЕ носи. Но ще очаквам днес по-късно да пуснат (проверих и в Спам папка).
Пуснете жокера в събота наистина, но ако някой е прегрял по-рано - нека го получи днес на лични. Любопитна съм да прочета и аз (но засега не съм прегряла, мисля)

# 531
  • На топло в неговото сърце.
и аз не съм получила днес никакъв мейл от АК. Само регистрационния - там има в колко часа, какво да носи и да НЕ носи. Но ще очаквам днес по-късно да пуснат (проверих и в Спам папка).
Пуснете жокера в събота наистина, но ако някой е прегрял по-рано - нека го получи днес на лични. Любопитна съм да прочета и аз (но засега не съм прегряла, мисля)
И при нас така!Нямам нищо на мейла,и аз искам жокер.Тази сутрин се събудих с кошмар.....Ужас,още три дена и да минава,че ще взема да се боядисвам май/побелях/ Rolling Eyes

# 532
  • софия
сега като е казано "жокер" дс не ди помислите, че е някакъв хинт-рецепта за минаване на изпита Simple Smile
Не, той е за успокояване на майчинските нерви, на мен ми лепваше усмивка с надежда.... това е! ( сламка за хващане)

# 533
Не се шашкайте и направете така, че и децата да не го правят. Това е основното правило при всеки вид изпит, независимо за къде. Така ще успеят да развият потенциала си, да вземат правилното решение, а това е основното за този вид изпит, ненапразно е така направен - много материал за малко време, стрес и състезание за бърза и правилна реакция.

Колкото до обективността му относно пригодността за учене в АК - ами мантрата не е съвсем правилна. Преди години момичето - първенец на випуска на дипломирането беше последната приета резерва на приемния изпит. Та, явно изпита е направен така, че да отсее концентрираните, мобилизирани и с ТРАЙНИ знания - стигащи до автоматизъм, кандидати.
Паниката, обаче е крайната форма на психошока и ако се допусне и не се овладее е пагубна....

Може да се случи на всеки и на най-подготвения, ако прекалено се концентрира на вдигнатата на пиедестал уникалност и незаменимост на поставената за преодоляване цел. Колкото по-вторачен в нея си, толкова по-податлив на паника, виждайки, че по някаква причина има вероятност да ти се изплъзне....
И тук идва подсъзнанието - нашите деца са научени от малки, че добрите, успешни ученици си пишат домашното и решават всички задачи за отличен. Те рядко са учени, че се допуска да решиш по малко от всяка,  но да обърнеш внимание на всяка , да прескачаш, степенувайки трудност, да се върнеш после а и - (о,ужас) да задраскваш напосоки отговори, без изобщо да си погледнал условието.
Ето това е коварното в този иначе не сложен като материя тест, даван от Американците. И това е нещото, което тренират (или би трябвало) на разни школи за подготовка - не толкова овладяване на допълнителни знания, колкото стратегия за поведение при такъв тест,  което за някои деца е много полезно, но за други изобщо няма смисъл, те и без това са си и знаещи, стратези  и непукисти.
Та, това, според мен е основното преди изпита, родителят да успее да  внуши, предразположи, убеди детето, че не свършва света , ако не влезе в АК, че има други, със сигурност и по-добри училища, за да може да покаже себе си и да даде всичко на което е способно.
И да има избор - дали да се запише.
Като на игра....

Успех и стискам палци!

Последна редакция: чт, 14 мар 2019, 13:21 от StefanB

# 534
  • Sofia
все си мислех, че приемам спокойно подготовката за колежа, но да си призная от 2 дни сънувам кошмари Simple Smile като например .... остават 20 минути до часа на изпита, а ние се качваме в лодка през нощта... морето е бурно и се опитваме да акустираме до едни скали.... пристигаме пред сградата и се указва че детето не може да влезе на изпит, защото го няма нейния регистрационен номер... почвам да си мисля, че е редно да се определя към "прегрялите" дано да не изпадна съвсем до неделя в "прегорелите" Simple Smile

# 535
Аз станах в 5:40. Чудех се защо толкова рано, от месеци не ми се беше случвало да се облещя така. Пък то подсъзнанието си действа.
На пробния изпит моичкия решавал тези задачи, които му харесвали като условие /от математическите модули/. Които му били по-интереснички така. Преди малко ми го каза, щях да падна, ако не бях седнала. Така де, да се посмеем малко за наша сметка.

СтефанВ, точно така е, прав си за всичко. Аз добре разбирам и тезата на Ежко и все повече се съгласявам с нея. Идеята ми е, че за кандидатстването детето работи с темповете, с които по принцип си работи и ако те не са достатъчни за влизане, значи и натоварването след това ще му бъде непосилно и съответно училището - неподходящо за точно това дете. Аз не съм била до сега привърженик на прекалено многото даване на зор, т.к. аз самата съм била много натискана и страдам от доста ... как да кажа, имам си последици от това. Включително някакъв работохолизъм /не от стандартния, в смисъл ходене на работа по 12-15 часа, но при всички случаи - постоянна заетост/, изобщо не мога да си почивам, невротизъм, доста неща, които са пряко следствие от пренатягането ми в детските ученически години /преди 7-ми клас/. Така че откъм академични постижения синът ми не е от високите нива, няма и да бъде предполагам.
Оф, отплеснах се, спирам.

Последна редакция: чт, 14 мар 2019, 13:39 от Анонимен

# 536
  • София
Това, че има прием след 8 и след 9 клас не ви ли дава успокоение?

# 537
  • Sofia
Това, че има прием след 8 и след 9 клас не ви ли дава успокоение?

В момента усилията са към изпита след 7 клас всички очаквания и усилия са насочени към него. Сигурно след като премине тогава ще обмисляме

# 538
Стискам ви палци, майчета!

Не се шашкайте! Винаги съм си казвала "Всяко зло за добро".
АК , като всяко място, си има и плюсове и минуси, така че съдбата си знае работата. Като видите резултата, ще го мислите!

Скрит текст:
Това беше един от най-гадните изпити за дъщеря ми през целия й живот, заради пренавиване и отказване да приеме друга алтернатива. Казваше ми "Не може за всичко друго да имаш право на втори шанс, за изпит за университет, за САТ и т.н, а в 7 клас да нямаш. Винаги ми се свива сърцето, като се сетя за този ден, нищо че минаха толкова години. И чувствам вина, че не успях да се справя да я успокоя психически, че това не е единствена възможност.

До вчера винаги съм се мислела за млад родител (твърде рано съм я родила). Но след като прочетох, че вече има родители, които не знаят какво значи Вчера, загубих всички такива илюзии.

# 539
  • София
Аз мисля, че за "Вчера" ни пързаляше. Както и с всичко останало. Стандартно тролене.

Общи условия

Активация на акаунт