Отговори
# 705
Не знам къде си гледала и не си видяла. Тонев преподава на 12Б.
О, много се извинявам, не съм видяла/в сайта на СМГ/, че води на 12б.
Хиляди извинения!!! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Да припомним:

https://bg-mam.ma/p/623565/21977429
https://bg-mam.ma/p/623565/21984171

Последна редакция: чт, 14 мар 2019, 00:03 от Фран

# 706
Да продължа със спама...
Търся клипа с култовата реплика "Кон боб яде ли?" по-рано днес.
Намирам го. Моят петокласник/болен и кашлящ/ се върти около мен и умира от смях докато гледа клипа. В продължение на няколко часа усилено настоява да сваля филма и да го гледаме. Аз упорито отказвам, защото в момента не съм на такава вълна филми.
В крайна сметка го изтеглих с уговорката да го гледа сам.
Не гъкна и не мръдна, изгледа си го в неговата стая на един дъх. Идва с едни широко отворени и учудени очи и вика:
Мамо, не мога да повярвам, че някога е имало такъв живот и, че именно ти си живяла в него! Simple Smile

# 707
А сега кажи едно тенкю. Защото, ако не бях аз, нямаше да се сетите за Вчера.

ПП Извинявай, Мецане, страхотен си, радвам се, че има такива хора.

# 708
  • София
А ще повярва ли, че на мен култовата реплика "Кон боб яде ли?" ми е била казвана лично от прототипа на директора (оригиналът беше учител по математика и всички "култови реплики" от филма са всъщност негови. В нашия клас имаше едно момче, което си ги записваше в една тетрадка. Оказа се, че и другите випуски са имали един "записващ", та след години сверихме тетрадките и се оказа, че 100ната лафа си ги е ползвал с всички. И като ги чухме във филма, бяхме Flushed...).

# 709
  • София
Ох, Фран, напълни ми душата с тази случка. Flowers Sunflower

И да ти споделя и да те изклюкаря, на които не са в темата от сто века като нас: ровя в много стара тема 2 (от май 2012 някъде) и срещам твой пост в отговор, че било време да се пусне нова: понеже не си била фен на АК, да я пуснел някой друг, ама ти си щяла да следиш, щото знае ли се, можело и да си промениш мнението Grin

*Sharky,
Скрит текст:
немедленно да се коригираш: репликата с боба и във филма си е на даскала по математика Баръмов (И да, в нашия клас аз ги записвах лафовете на Нешо и после издадохме книжка с тях и тва с боба беше на първа страница).

# 710
Всъщност, не знам дали е имало такъв живот. Едно от най-гадните неща на соца беше, че имаше хубави филми и книги, уж за нашия живот, а  всъщност реалният живот нямаше нищо общо с тях. Гледах филма като ученик, живеех в провинцията и много завидях на софиянци, че имат такива училища. Дори не разбрах, че става дума за ловешко училище. И през ум не ми мина, че може да не е в София. И защо? Ми защото в Реала не беше така. Включително и в София. Ами други култови филми като примерно Фаталната запетая, Всичко е любов, ами ако щете, ин мемориал за Ласкин, Васко да Гама от село Рупча? Ми нямаше такива неща в живота. Измислици отвсякъде.
Сега колкото и да е гадно, ама поне е реално, и децата, поне моето, не гледат такива измислени филми. Гледат американски, щото няма български, но те са поне истински. Та не ми хвалете онова време и онези филми. Макар че да, и аз се умилявам, като гледам " Вчера". Но не е било така, това е напълно измислен филм, както и всичко от онова време.
" Моето първо лято" на Емил Манов, " Следите остават" на Вежинов, стотици такива книги, чел съм и съм страдал - защо в нашия град, в нашето училище, не е така??!
Ами защото в никой град, в никое училище, не е било така. Пропаст имаше между реалността и тези красиви книги и филми. Сега е много, много по- добре. Тогава всичко беше измислено.

Последна редакция: чт, 14 мар 2019, 23:09 от Татко Мецан

# 711
Все едно аз съм го написал, може би мъжете го чувстваме различно. Беше перестройката, руснаците започнаха подобни филми, та и нашите и те. Това е истината, пропаганда и агитация. Зарежете го това.
Днес няма ШЛ, отивам да наплюя Прогресивното.

# 712
  • София
Хммм. "Вчера" е сниман в старата сграда на моята (и на Миленита и Петя) гимназия. В миналата ни тема вече имаше подробно описание кое от коя гимназия е взето в сценария.

Всъщност има ли някакво значение дали някой си зрител не вярва?

Последна редакция: пт, 15 мар 2019, 06:16 от Sharky*

# 713
Сградата си е сграда, а в живота не беше така. Няма какво да вярвам или не вярвам, живял съм и съм бил ученик в онова време, напълно измислени са тези филми и книги. Грам не беше така в реала.

# 714
  • София
Кое не е било така? Романтиката и клетвите ли (https://nova.bg/news/view/2016/03/20/142633/%D0%B1%D1%80%D0%B8%D … D0%B5%D1%80%D0%B0О)? Смелостта на някои деца ли? Или обстановката, дисциплината, поведението на учителите?

Последна редакция: чт, 14 мар 2019, 23:27 от Sharky*

# 715
  • софия
Сега остава въпроса кой какво вижда във филма?!

# 716
Миленита, така беше. Не твърдя, че съм идеална, но винаги съм била искрена. Нормално е чивек да се променя.
Но...много глупости съм изписала тук. От хилядите си постове я имам 200-300 смислени, я не!
Айде лека полека да се връщаме към темата.

# 717
  • София
Да, и аз не разбрах кое не е било така. И романтизма си го имаше /и поезия пишехме масово, че и кръвни клетви за приятелство правихме/, и страха от репресия, и поведението на учителите, и бунта на някои от младите срещу системата, изразяващ се в рзлични полу-скрити, често саморазрушителни форми, защото не можеше да е много директен и явен, пак заради страха от репресии. Или гледаме различни неща във филма или сме живяли в различен соц.

# 718
  • София
Стига де, Фран, никва глупост не е това: най-нормалното е да си променяме мнението, както и самите училища се променят. Сега си припомних вълненията по приема тогава 2012 и стискам палци на деца и родители да се похвалят началото на април и разказват кой ревял, кой прегракнал да вика от радост Simple Smile
Санака, благодаря - взе ми думите от клавиатурата. Освен че филмът пресъздава действителни събития и личности, винаги ми е бил много близък до емоциите и преживяванията ми в езиковата гимназия.

# 719
Ай стига бе, Бриго. Цялостното усещане от филмите няма нищо общо с истината.
Три пъти са ме водили и регистрирали в детска педагогическа стая, имаше такова нещо в полицията, все за неща, за които съм бил прав. При директорите въобще не се брои. Голяма тъпотия си беше.

Общи условия

Активация на акаунт