Предюбилейна 199-та НЕМСКА тема

• 37 555
  • 747
  •   1
Отговори
# 375
  • München, Deutschland
Водопадите и аз ги препоръчвам, нещо като Schaffhausen беше името, най-пълноводният водопад в Европа и един от най-големите. Приказно място. 😃

# 376
  • Англия
О да! С лодка по Шафхаузен е готино изживяване.

# 377
Много ви благодаря! А къде там имало зоологическа градина с животни, които са пуснати на свобода?

# 378
  • Berlin
Поствам ви тук една много изгодна оферта - Румба 980 на 599 евро - https://www.saturn.de/de/product/_irobot-roomba-980-2051557.html Ако някой се чуди Simple Smile На нас не ни отне много време.

# 379
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
привет банда.

слънцето грейна и никой не прелюбодейства в темата вече  Joy

от толкова години съм вече в ДЕ и немците не спират да ме изумяват!!!!
гледа да не им се връзвам, но вчера пак успяха да ми скрият шапката.

Скрит текст:
до нас има едно дете (15г.), майката си тръгнала, когато е бил на 2-3г., бащата е хирург, работи на смени.
след няколко години си намери нова приятелка, която не искаше детето му, сега има от нея друго дете и живее отделно с тях.
плаща квартирата на сина си, идва някой да почиства, детето е облечено, ходи на училище. не го виждаме.
сега започна да прави партита, но денем.
цял живот е живял сам, сега е тийн, хем ребелира, хем не иска да не сам. напълно го разбирам.
понякога са шумни, защото прозорците са отворени, ама е за 2-3 часа, рядко от 13 до 15... вечер не съм чувала партита.
някой викна полиция. ама тийновете се бяха изнесли преди да дойде патрулката.
викам си: тва ще да е някой без деца... Whistling

вчера идва една съседка: щяла да вика полиция. питам я какво се е случило и тя: работих час и половина в градината и през това време слушам само асоциалното говорене на Д. и приятелите му!!!това не е нормално, тук има малки деца, те поемат всичко.  тийновете са били на отсрещния тротоар!!! на поне 200-300м. от детската площадка, деца не играят там и няма директен визуален контакт с детската площадка.
питах я дали е било обедната пауза - не, ама какво значение имало, това дърдорене не се понасяло!  Rolling Eyes
казах й, че полицията няма какво да направи.
щяла на Югендамт да се обади... Whistling

да уточня: тя има син аутист, който е агресивен. другите съседи ме бяха предупредили да пазя моето дете от него, защото избухва лесно и е непредсказуем. на около 18г. и доста едър... имаше доста изпотрошени предни и задни стъкла на коли и се предполага, че е бил той, но нямаше свидетели.
май я бие, незнам точно. съседите преди редовно викаха полиция, защото тя скимтеше - те имат директен зрителен контакт към двора им. идваха винаги 2 патрулки, минимум 4 човека, за да го укротят... Rolling Eyes
няма го от 1-2г. предполагаме, че е някъде на betreutes Wohnen... 40мин. ме държа и ме занимава с другото дете. стоях и се чудех: нормална ли е?!  Shocked

оплаках се.
предупредих вече детето да внимава, защото съседите го портят, ама май пак ще трябва да говоря с него... Rolling Eyes
супер насрана ситуация ....

# 380
  • Немция
Ася, първо ме учудва, че дете на 15 живее самО и то от години. Как си организира деня, как се храни, кой го контролира... Луда работа! Бащата сигурно го посещава редовно, но все пак...
Второ- съседката ти е явно също странна птица и й правят впечатление неща, които други не биха го намерили за проблем.
Не само немците са така- и аз имам колоритни истории от български съседи от времето, когато живеех самостоятелно в Бг, по-точно в София. Но си има странности, които се проявяват на други географски ширини. Mr. Green

Не знам за вас, обаче аз бих предпочела да не живея в изцяло немски квартал. За мен идеалното е да има и малко чуждестранно присъствие за цвят ,както и да не се чувстваме съвсем различни, може би. Живеем от доста години в Германия, чувстваме се добре тук, чувстваме се и добре приети от немските ни съседи и все пак съм доволна, че нашата улица има и чуждестранно присъствие. Повечето съседи са германци, чужденците са по-малък процент.

# 381
Ася, първо ме учудва, че дете на 15 живее самО и то от години. Как си организира деня, как се храни, кой го контролира... Луда работа! Бащата сигурно го посещава редовно, но все пак...

незнам...
като беше по-малък ходеше по другите съседи с деца, да го наглеждат, бащата им плащаше.
едното семейство се изнесе, на другото децата порастнаха и тръгнаха да следват и той от няколко години е на самотек. никой не го контролира. затова искат да звънят на Югендамт.
бащата идва май 1-2 пъти в седмицата, незнам точно не го виждам.

при нас също има чужденци, не са само немци.
ама повечето са на мнението на тази съседка, ако имат мнение де!!! Rolling Eyes

# 382
  • Немция
За живеенето на само дете на възраст 13-15 години може би наистина трябва да се сигнализира на Югендамт, макар че лично аз бих се въздържала, тъй като не знам как биха постъпили с детето. Но не мога да проумея що за родителско решение?! Thinking

# 383
За живеенето на само дете на възраст 13-15 години може би наистина трябва да се сигнализира на Югендамт, макар че лично аз бих се въздържала, тъй като не знам как биха постъпили с детето. Но не мога да проумея що за родителско решение?! Thinking

ми то никой не проумява... и почти всеки се въздържа да звъни, защото е наясно, че решението няма да е по-добро от това.... Rolling Eyes

една съседка работеше в Югендамт и каза, че не е толкова лесно да се направи нещо, защото детето има осигурено жилище, финансово също (iPhone, маркови дрехи и т.н.), ходи на училище, т.е. не е малтретиран, не му липсва нищо, освен семейство де.... Whistling
тя каза: има толкова по-тежки случаи, че никой няма да се занимава с него... Whistling

парадоксалното е, че бащата като Unfallchirurg трябва да докладва на Югендамт, когато подозира, че някое дете е било матретирано.... една съседка му го е казала даже. реакция не е имало... Rolling Eyes

# 384
Абе странна е ситуацията,като цяло...Аз имам приятелка германка,която живее на семейни начала с мъжа си,делят си храната в хладилника,всеки си има рафт и не пипа от другия,защото не е давал пари!!! Да подчертая,че са интелигентни хора,с хубави професии,имат дете почти на 2 години... Stuck Out Tongue Winking EyeStuck Out Tongue Winking Eye Луда работа!!!

# 385
  • Немция
А аз подочух за  немско семейство без деца и които нямат намерение да имат деца, че са си купили огромна къща от 400 квадрата, всеки си имал по собствен етаж за хобитата си. Laughing Какво делят и как го делят вече не знам, само те си знаят.  Crazy

Съни кис, странна история с деленето. Интересно ми е какви ценности се изгражда в детето тогава.

Ася, познаваме една двойка, която имаше големи проблеми с едното си дете- по-точно с неговото поведение. Диагноза няма, води се за нормално здраво дете. Родителите бяха вдигнали ръце и когато синът им наближи 12 години, с помощта на институции го изпратиха в интернат за младежи, където под контрол на педадогически лица се живее отделно от родителите. Момчето уж било по-спокойно след тази промяна, самостоятелността му допадала, по приказките на родителите. Самите те избягват да обсъждат тази тема, явно се чувстват гузни, но след няколко години безпомощност и нерви се бяха решили така да постъпят, след консултации и препоръки.

Пъстър свят, мда. Crazy

# 386
  • Германия
Абе странна е ситуацията,като цяло...Аз имам приятелка германка,която живее на семейни начала с мъжа си,делят си храната в хладилника,всеки си има рафт и не пипа от другия,защото не е давал пари!!! Да подчертая,че са интелигентни хора,с хубави професии,имат дете почти на 2 години... Stuck Out Tongue Winking EyeStuck Out Tongue Winking Eye Луда работа!!!

Ох, ужас! Това ми е мнооого странно, и аз знам за подобни отношения и ми е трудно да ги възприема.  Не знам еманципация ли е, егоизъм ли е, стиснатост.. не знам.

В нашия квартал има освен много немци, който преобладават де, и много руснаци, както и други чужденци.Съседите под нас са унгарци, много готини.
 Специално на руснаците обаче не съм фен 🙄

# 387
Здравейте момичета,
бременна съм и имам въпрос, по отношение на детето:
1. Повече от 8 години съм в Германия, т.е. детето ще получи немско гражданство като се роди. Аз и бащата сме с бг гражданство. Въпросът ми е: задължително ли трябва и детето да има бг гражданство, респективно документи: ЕГН, паспорт и т.н.? Ще имам ли затруднения при пътуване с детето на бг граница, ако е само с немско гражданство?

# 388
Здравейте, моля някоя мама в Германия да ми разясни какво покрива здравна карта на BKK PFFAFF. Става въпрос за дете. На пластиката има само клиентски номер и данните. Ако някой е запознат с процедурата моля да ми разясни, може и на лични.Предварително ви благодаря.Simple Smile

# 389
Здравейте, моля някоя мама в Германия да ми разясни какво покрива здравна карта на BKK PFFAFF. Става въпрос за дете. На пластиката има само клиентски номер и данните. Ако някой е запознат с процедурата моля да ми разясни, може и на лични.Предварително ви благодаря.Simple Smile
Това може да намерите на страницата на ВКК. Това са лични данни, които не могат да бъдат просто така дискутирани. Ако не намирате инфо на страницата, питайте по телефона.

Общи условия

Активация на акаунт