Сблъсках се с изневяра, търся съвет и мъжка гледна точкаа

• 16 872
  • 350
  •   1
Отговори
Здравейте, за пръв път пиша но наистина има нужда от съвет. И най вече от мъжко мнение по въпроса.
Та историята накратко.....
Жена на 40г съм и с мъжа ми имаме две деца. Преди няколко месеца хванах мъжа ми в изневяра с моя приятелка. Познава я покрай мен, като във времето започнаха да работят заедно. Вече не работят заедно. Какво е ставало не знам, той твърди че само са писали. Според мен е имало още нещо, за мое щастие попаднах на техен разговор. Преживявам го все още много трудно и мъчително. Кото цяло е сериозен и достоен мъж, но в тази ситуация много силно ме разочарова. Не с изневярата а с поведението след това. Говорихме известно време, каза че аз и децата сме на първо място, но не могъл да ми се моли и да прави жестове защото съм щяла да се възгордея. Не иска да каже какво е довело до тази му постъпка, казва че съм се държала зле от години насам но нищо конкретно. Питам го факти, действия и думи от моя страна с цел да не се повтаря, но отговора беше: не се сещам нещо конкретно! Просто искал да се държим така че все едно нищо не било станало и да продължим напред. Но тук идва момента в който аз място не мога да си намеря. Имам много въпроси, но отговори нулеви. Времето минава, той нищо не прави в пълният смисъл на думата. Прибира се рано слетобяд, яде, гледа фейсбук няколко часа, пак яде, виси в тоалетната 40 мин, излиза гледа още известно време фейсбук ляга и заспива към 8ч.
Отказва да ходи на кино, концерт, театър и т.н ходя сама като след изневярата това вече е проблем.
Не съм вдигала скандали, не разказах на никой за изневярата, исках двамата да решим проблема но някак само аз участвах във това. Каза само че бил мъж и аз трябвало да го "хлъзгам" и всичко щяло да е ок.
 Винаги съм била толерантна към него, но ви дойде в повече да вадя думи с ченгел.
Наистина имахме много хармонично семейство, но аз някак се пречупих. Незнам как съм се държала преди, но сега наистина се държа зле.
Моля господата в групата да изкажат мнение! Какво кара един сериозен мъж да се държи като "мишка" в пълният смисъл на думата.?
Какво очаква от наранена жена като поведение и реакция в подобна ситуация?
Щом един път си е позволил да изневери, ще го направи ли пак?
Знам че  написаното е  хаотично, бих отговорила на въпроси за да видя светлината в тунела. Просто наистина не знам как да постъпя!

Последна редакция: сб, 04 яну 2025, 17:27 от Stoyanova89

# 1
  • София
Женска гледна точка - вменява ти вина и те изнудва със студено отношение, за да му простиш, звучи като манипулатор и не бих търсила път към него.

# 2
  • Melmak
Ляга си в 8 ч? Децата сигурно си лягат по-късно! Какво прави като си легне? С нея ли чати? В едно легло ли спите?

Според мен яко мишкува и се крие, докато ти се раздираш от въпроси!

# 3
Ляга си в 8 ч? Децата сигурно си лягат по-късно! Какво прави като си легне? С нея ли чати? В едно легло ли спите?

Според мен яко мишкува и се крие, докато ти се раздираш от въпроси!
Децата си лягат в 10-11 ч.Не чати просто заспива.  Сигурна съм че не поддържат никаква връзка. Въпросната дама получи своето. Познавам я много дълги години и знам много нейни слаби места. Буквално я сравних със земята, за една седмица се състари поне с 5години. За мен и здрасти на улицата не би посмяла да му каже. Имам много лични и служебни компромати а и е изключително страхлива. Знае че имам много козове и потъна вдън земя

# 4
  • Melmak
А тя приятелка ли ти е? Или позната?

Сякаш си ядосана и си го изкарала на нея, а не на него. С него искаш да говориш, да има диалог. А нея си сринала със земята. Би трябвало да е обратното, не тя ти се е клела във вярност.

# 5
  • В големите очи на малчо, а географски - София.

Сякаш си ядосана и си го изкарала на нея, а не на него. С него искаш да говориш, да има диалог. А нея си сринала със земята. Би трябвало да е обратното, не тя ти се е клела във вярност.
В общия случай любовницата е виновна, а нашия убавец - ангел небесен...

# 6
Мнение от мъж: гузен е от изневярата, не намира достатъчно зрялост да изглади нещата. Като гледам не се и старае - избягва те, явно му е писнал семейния живот. След като и ти си се озлобила покрай събитията, май връщане назад няма. Звучиш задушаваща - ровиш из телефони, водиш разпити, следиш кога ходи до тоалента, колекционираш компромати. Замисли се дали не си изиграла фактор в разрива на отношенията ви.

# 7
  • Пловдив
Очаква ..........примерно да направиш ход , в който да се сетиш за някаква ситуация с която си го накарала той да се почувства зле.И да ти каже.....ей затова ти изневерих.Ти си виновна.....накара ме да се чувствам зле, отхвърлен, предаден или каквото още му измисли.
Според мен .......ти си го хванала и той ти прехвърля отговорноста за това.
Малко като вица за банката....ако дължиш 1000 лв на банката това е твой проблем , ако дължиш 1000000 на банката-това е проблем на банката.И се извинявам искрено за тъпото ми сравнение, но малко на това ми се описва ситуацията

# 8
  • Out of the Mix
Преди, преди изневярата се връщаме, а именно:

1. Сексът как е? Редовен, никакъв, лош? Даваш ли му, каквото иска, харесва, редовно, ама както си трябва?

2. Самата ти - как си физически, запуснала ли си се? Поддържаш ли се?

3. Прегорял е, омръзнало му е в семейството, имал нужда някоя да го "разбира", доскучало му.

Охо, тука драма имало. Съпругата избърсвала пода и подравнявала земята с прелюбодейката, ама, ха!

# 9
  • София
Като няма секс и се е запуснала, да си ходи, вместо да я мами с приятелка.

Авторке, вместо да се постилаш кат' килимче и да се ровиш в нараненото его на горкан, проумей, че за едно деяние има един виновен и това е изневеряващият. Да е казал, да е комуникирал, ако нещо не е ок.

# 10

Ами тя е инициатора.
И бяхме приятелки, аз се отдръпнах защото тя започна да проявява женска злоба и завист, като се се ядосваше аз какъв мъж имам а нейният бил мухльо. Просто отдавна имаше намерения
Имах доверие в мъжа си и реших че няма да засягам темата

# 11

Много често е така при изневяра.
Мрази се любовницата, съсипва се.
А истинския виновник какво?
Нищо.
А гнева трябва да бъде насочен към изневерилия.
Жалка история.
Единици жени биха му били шута на този.
Манипулатор. Била се държала лошо. Пита как, няма отговор.
И защо не е казала за изневярата на никой. Ами да каже на всички.
Нека да знаят всички. Какво, честа ли му пази. Ох, не мога хиля се Joy

Сега на отговорите

Какво кара един сериозен мъж да се държи като "мишка" в пълният смисъл на думата.?
Сериозните мъже не се държат така. Твоя винаги е бил боклук.

Какво очаква от наранена жена като поведение и реакция в подобна ситуация?
Наранената жена не трябва да се моли, а изневеряващия трябва да се извинява и оправя.
Би трябвало да го разкараш. Ама не, той даже на главата ти се е качил.
Вместо да се правиш на интересна и много важна  на любовницата, да беше му свила неговите сърми.
А ти си се унижила дори.

Щом един път си е позволил да изневери, ще го направи ли пак?
Разбира се.
Защо си мислиш,че това му е първия път? Joy

# 12
  • Melmak
Стоянова, съжалявам, за мен не е зряло поведението ти.

Ок, явно не ти е била истинска приятелка, видяла си в нея злоба и завист. А сега си проявила и слабост. Харесала била твоя мъж, че и тя инициирала изневярата. А твоя благоверен сигурно е бил изнасилен и е бял и невинен.

Не можеш да търсиш отговорност от нея, защото тя не ти е никаква. Отговорност за действията - от мъжа си, който има и глава на раменете, ама е забравил да я ползва.

Тази “приятелка” и да я сравниш със земята - полза никаква. Защото ти си тази с рогата. Не оправдавай мъжа си толкова лесно като прелъстен от злата приятелка. Няма такова нещо. Направил го е, защото иска. Ако не иска, и в скута да тръгне да му сяда, ще я отблъсне.

# 13
Мнение от мъж: гузен е от изневярата, не намира достатъчно зрялост да изглади нещата. Като гледам не се и старае - избягва те, явно му е писнал семейния живот. След като и ти си се озлобила покрай събитията, май връщане назад няма. Звучиш задушаваща - ровиш из телефони, водиш разпити, следиш кога ходи до тоалента, колекционираш компромати. Замисли се дали не си изиграла фактор в разрива на отношенията ви.
Никога не съм го следила или "задушавала" . Не съм го спирала да излиза, и до ден днешен не питам кога ще се прибере или до като е навън да досаждам по телефона.
За въпросната изневяра станах случаен свидетел на разговор!

# 14
  • София
Ох, Елора, и аз това се чудя.

Как с лекота поемате вина на някакви льольовци. Неразбран, кръшнал, че си се държала с него. Който не може да носи отговорност за действията си, следва да бъде освидетелстван, не може и така, и вака.

Общи условия

Активация на акаунт