Та историята накратко.....
Жена на 40г съм и с мъжа ми имаме две деца. Преди няколко месеца хванах мъжа ми в изневяра с моя приятелка. Познава я покрай мен, като във времето започнаха да работят заедно. Вече не работят заедно. Какво е ставало не знам, той твърди че само са писали. Според мен е имало още нещо, за мое щастие попаднах на техен разговор. Преживявам го все още много трудно и мъчително. Кото цяло е сериозен и достоен мъж, но в тази ситуация много силно ме разочарова. Не с изневярата а с поведението след това. Говорихме известно време, каза че аз и децата сме на първо място, но не могъл да ми се моли и да прави жестове защото съм щяла да се възгордея. Не иска да каже какво е довело до тази му постъпка, казва че съм се държала зле от години насам но нищо конкретно. Питам го факти, действия и думи от моя страна с цел да не се повтаря, но отговора беше: не се сещам нещо конкретно! Просто искал да се държим така че все едно нищо не било станало и да продължим напред. Но тук идва момента в който аз място не мога да си намеря. Имам много въпроси, но отговори нулеви. Времето минава, той нищо не прави в пълният смисъл на думата. Прибира се рано слетобяд, яде, гледа фейсбук няколко часа, пак яде, виси в тоалетната 40 мин, излиза гледа още известно време фейсбук ляга и заспива към 8ч.
Отказва да ходи на кино, концерт, театър и т.н ходя сама като след изневярата това вече е проблем.
Не съм вдигала скандали, не разказах на никой за изневярата, исках двамата да решим проблема но някак само аз участвах във това. Каза само че бил мъж и аз трябвало да го "хлъзгам" и всичко щяло да е ок.
Винаги съм била толерантна към него, но ви дойде в повече да вадя думи с ченгел.
Наистина имахме много хармонично семейство, но аз някак се пречупих. Незнам как съм се държала преди, но сега наистина се държа зле.
Моля господата в групата да изкажат мнение! Какво кара един сериозен мъж да се държи като "мишка" в пълният смисъл на думата.?
Какво очаква от наранена жена като поведение и реакция в подобна ситуация?
Щом един път си е позволил да изневери, ще го направи ли пак?
Знам че написаното е хаотично, бих отговорила на въпроси за да видя светлината в тунела. Просто наистина не знам как да постъпя!