Аз съм бг-татко, който се нуждае от вашата гледна точка по един казус. Ето го и него:
Трима възрастни(40+, 50+) се чудим кой е в прав в следната ситуация:
Гери и Кирил са гаджета от около година. И двамата са пълнолетни, живеят заедно. Преди седмица и нещо си легнали да спят, но на Кирил му се говорело и си поприказвали с Гери до малко преди 02:00 перз нощта. Гери на няколко пъти му казвала, че сутрита ще стават рано, за да ходят на работа и е време да спят. Съгласил се Кирил, завъртял се на другата страна, за да спи. Гери обаче, си взела телефона, пуснала си някаква игра и започнала да си пише със съотборник в играта. Тук преразказвам поспомен, но смисълът е запазен:
Гери: - Тук ли си?
Том: - Защо не спиш? Късно е?
Гери: - Не мога да заспя. Разкажи ми приказка.
Том разказва кратка приказка.
Гери: - Искам още една.
Том разказва още една кратка приказка.
Гери: - Разплаках се от смях. Защо пропусна най-интересната част с принца. Още една.
Том разказва още една кратка приказка.
Пожелават си лека нощ, Гери прави скрииншот на разговора и приказките и си ляга да спи. След 2-3 дни Гери дала телефона си на Кирил, за да прави някакви неща с няколко от снимките ѝ. Той видял въпросните скрииншоти и станал скандал. Сега са разделени. Гери ни показа въпросниите скрииншоти и тъври, че Том ѝ е просто приятел. Запознали са се онлайн(в играта преди месеци), никога не са се виждали и едва ли някога ще се видят. Том живее някъде в източна Азия. Направила е скрииншот на приказките, защото английският на Том бил много добър. Гери ми е племенница. Майка ѝ я укорява, че е постъпила по този начин. Гери казва, че нищо лошо не е направила. Аз я питам дали е имала или има някакви чувства към въпросния Том, тя казва, че е нямала и в момента няма.
Какво е вашето мнение - Том само виртуален приятел ли е, или живее някъде в същия град? Гери има ли чувства към Том? Кирил с право ли не иска да вижда Гери?