Сблъсках се с изневяра, търся съвет и мъжка гледна точкаа

• 16 979
  • 350
  •   1
Отговори
# 45
Тръгни си. Разделете се. Ако с времето намериш сили да простиш, може пак да опитате. Но сега не стой при него. Отиди някъде, където някой те обича. При родители, близки. Вземи си децата и тръгвай. Така ще успокоиш чувствата, ще се отдалечиш от ситуацията. Кажи всичко на близък човек, който те обича. Не си сама, той не те обича, но други хора те обичат. Върви при тях.

Не е много подходящо 3-ма души да преобърнат живота си, да променят работа и училище, нов квартал/нов град може би, децата да загубят и приятелите си, и стереотипа на ежедневието, да свикват с нови учители заради Муньо..

Да се махне той, така е по-справедливо, макар че и това няма да заличи постъпката му, но поне да продължат живота си с по-малко стрес. И децата да продължат на същото място.

# 46
Той няма да си тръгне. Трудно се намира такъв лесен живот, че и толкова му доскучало, че да търси друга жена. Жената са каже, че иска да помисли и да замине на почивка или при близки за няколко дни. Оставя домакинството, децата и празен хладилник.

# 47
Той няма да си тръгне. Трудно се намира такъв лесен живот, че и толкова му доскучало, че да търси друга жена. Жената са каже, че иска да помисли и да замине на почивка или при близки за няколко дни. Оставя домакинството, децата и празен хладилник.

Добра идея, но тя няма да го направи, защото явно се приема за мъченица и ще стои там при него, "заради децата"

# 48
  • Най-красивата страна
Изневярата не е грешка,а е съзнателен избор.
Никой не си сваля дрехите по грешка.
Да си го изкараш на любовницата няма смисъл.Да се разправяш с друга жена заради мъж е унизително за теб.
Тя не го е изнасилила.
Простиш ли ще има и втори път.
Защото той ще знае,че като простиш веднъж ще простиш и втори път.
В момента той те манипулира и ти се потдаваш.
Опитва се да прехвърли вина върху теб.
Казва,че си се държала лошо?Ама не казва конкретно какво си направила.А дори и да е така,не е това начина.
Като не му е харесвало поведението ти е трябвало да седне и да поговори с теб,а не да хукне при друга жена.
Или просто да приключи с теб и тогава да ходи където иска.

Ти обаче нямаш доказателства,че са спали .
Видяла си някакъв чат,ама това не значи ,че са били в леглото.
В интернет всеки може да напише всякакви простотии.Но това не значи,че ще ги направи.
Трябва да имаш неоспорими доказателства,за да обвиниш партньора си в изневяра.

# 49
  • Melmak
Имам един познат да го наречем, който изневерява, когато има възможност. Няма грам намерение да си оставя семейството с двете деца и жената. Просто прави разни такива “удари” като му се отдаде възможност без да поддържа връзки. Като еднократен секс понякога. Вкъщи е послушен котарак, пуска прахосмукачка и прави палачинки в неделя сутрин. Гледа си децата, не е абдикирал. Не знам дали жена му си затваря очите или той е прекалено перфектен в нейните очи. Но има и такива семейства, живеят си.

Има и други, в които жената избира да прости и да преглътне. Като цяло до някъде Абуто е прав. Ако е било някаква инцидентна забежка може и да опиташ да простиш. Ама наистина да простиш, от сърцето, а не да гледаш накриво цял живот след тая изневяра. Не всеки умее да прощава искрено.

Не мисля, че има средно положение. Или прощаваш и продължавате напред, или нямате бъдеще заедно. Разбира се, ако бяхте на по 20-30 и без деца да кажеш, махай го тоя щом от сега кръшка. Ама за хора с деца, семейство, някак би трябвало да има уважение и мисъл преди да правите нещо - развод, изневяра.

# 50
Защо и как така тя да си тръгва?!
От къде на къде.

# 51
Еднократна забежка, има шансове, а той се държи като пън? Хм.

# 52
  • Melmak
Държи се така, защото чака бурята да мине. Сигурно си мисли, че просто с времето авторката ще се успокои. Тъпо, наистина. Не го защитавам грам, ако ще продължават заедно напред трябва усилия от двете страни.

# 53
Според мен с това лягане още в 8 ч той е започнал да се дистанцира и отдалечава и от нея, и от децата. Аз бих си тръгнала, този дом вече не би бил моят, но ще искам споделено родителство, хич няма да го освободя да ергенува. Ще си взема квартира, ако трябва някъде наблизо и две седмици при мен, две - при него. Много го практикуват и децата се чувстват по-добре, отколкото с абдикирал баща. Крайно време е да се прекъсне установената практика майките да се жертват за сметка на релакса на бащата.

# 54
Гот му е на човека. Намерил е лекото и мекото.
Има си сгодна женица, която му лази в краката и при очевидна изневяра.
Нищо не прави, цъка на фейса, хапва, пръдва и заспива.
Joy

# 55
" Говорихме известно време, каза че аз и децата сме на първо място, но не могъл да ми се моли и да прави жестове защото съм щяла да се възгордея.  "
Това е блякЦ!
Както и останало, което прочетох. Запомних само:
тоалетна, фейсбук, спане и поведение "хем нас*ан, хем голям"
Отделно, че такива приятелки и познати, нямаше дори да припарят до вкъщи, а и до мен.
Той може и да е виновен, но тя определено е искала да му покаже, какво може. Има доста такива хора и мъже и жени.

# 56
  • Варна
Не е много подходящо 3-ма души да преобърнат живота си, да променят работа и училище, нов квартал/нов град може би, децата да загубят и приятелите си, и стереотипа на ежедневието, да свикват с нови учители заради Муньо..

Извън останалата дискусия ще кажа, че това не е съвсем така. За 47 години живот съм научила, че промените обикновено са за добро. За всички.

# 57
Каквито и съвети да давате, авторката ще направи каквото е най-добре за нея. Не се е появила втори път, може и да не го направи. Много често следващото включване е "заключване по молба на автора".
Не би трябвало толкова съвет да се иска от мъжете, а по-скоро от хора минали през подобна ситуация.
Не е чудо невиждано много жени да имат "онази" приятелка, която съпругът им с удоволствие би изплющял при първа възможност. И много често "тая" приятелка го знае и няма нищо против това да се случи. И то не само с този, онзи или другия. Точно и за това съпругът може да му се иска да я перне, но не иска таралеж в гащите - да живее с нея, семейство, екшън и така нататък.
Прасета, изроди, манипулатори... Такова сме. Ако мине. Много от вас, които са най-свирепи в терминологията, сигурно са ви слагали рога еднократно. Но са били достатъчно дискретни и умни да не го разберете. Е, тоя са го хванали. Хем добре, хем зле.
Но не сме в обувките на авторката - какво е при нас е едно, какво е при нея е друго. Шута и 200 е най-лесно. После? Не е само две деца, храна и къща? И друг да намери, той няма да е слязъл току що ангел от рая. И той може да е кръшкал на предната.
Не защитавам мръсника неден. Опитвам се да бъда реалист, и като такъв да дам съвета си. Ако беше на 22 години автроката, без деца, или във връзка с физически тормоз, или живееща с наркозависим, с комарджия или с алкохолик - друг съвет щях да дам. Но много жени правят точно с такива хора компромиси, но мъжът пернал някоя дето се чудела кой да я перне - "ауууу изрод неземен". Ми не винаги е така.

# 58
  • София
Мисля, че му е паднало пердето. Затова не се опитва да оправи нещата. Сега се носи по течението, оставил е всичко на самотек и иска да прави каквото му е кеф, да не го закачаш. Не мога да дам съвет. Доверието вече е изгубено, а това е най-важното между вас. Може и да му простите, но той не се старае. Или да се разделите. Или да живеете заедно без ангажименти един към друг.

# 59
Stoyanova89, първо, съчувствам ти за ситуацията.

Второ - какво е това изречение: 'много силно ме разочарова. Не с изневярата а с поведението след това. ' Не се самозалъгвай, че от изневяра може да си очарована, както и после да се държи мъжът ти. Мислиш ли, че ако той се въртеше край теб на пета, замазваше ти очите с почивки и подобни, щеше да ти е много по-леко? И най-нагиздената невеста не може да приеме такова предателство засмяна и весела. В голяма заблуда си.

Не съм мъж, но ще ти дам точно мъжкото мнение за ситуацията ти. Мъжът ти си мисли долу горе следното: "Абе тая мойта колко време още ще се ежи и ще дудне. Нали стоя вкъщи и гледам в точка, какво повече иска. Другия път много повече ще винмавам! Тука беше тъпо, с нейна приятелка, пффффффффф. Ай да минава и да млъква, пък аз повече с нейни приятелки няма да се занимавам"

Забележи, че не давам съвети за развод. Важното е да не се поболееш заради чужди постъпки.

Общи условия

Активация на акаунт