Сблъсках се с изневяра, търся съвет и мъжка гледна точкаа

• 16 881
  • 350
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Аз не разбирам какви разговори и отговори още искаш? Какво не ти е станало ясно, че се надяваш той да го изясни?
Ако е защо ти е изневерил - няма как да получиш отговор, той самият не знае. Най-вероятно отговорът е - защото е могъл. Само толкова. И няма значение дали е била тази или онази, нито има значение ти как си се държала. Не прехвърляй вината нито върху любовницата, нито върху себе си, има само един едничък виновен и това е той.
Просто трябва да решиш можеш ли да живееш с това, или не можеш.
Дали ще ти изневери пак - според мен да, със сигурност, ако му се отвори възможност. Той не съжалява, че е изневерил, не съжалява, че те е наранил и е тръгнал да разбива семейството ви, той съжалява, че е бил хванат. Ще си подържи главата надолу още някой друг месец и пак ще навири перчема.
Няма значение какво му говориш и какво се опитваш да измъкнеш от него, той вече каквото е могъл, ти е казал. Оттук насетне си ти и само ти във взимането на решението за това какво следва.

# 31
  • София
Дочетох - мдааааа, класическо лекенце. Манипулаторче, което се надява да излезе сух и понеже жена му е слабохарактерна да мине и да замине. И след някое време - пак, само ще се крие по-добре. А е възможно и да не се крие, като хо хванат пак ще има няколко месеца сръдни от нея и готово. Уважение към нея не виждам. И бъдеще за връзката - също. Тоест, те могат да останат заедно като семейство, но връзка едва ли ще има.

# 32
Не ти трябва мъжко мнение - както виждаш, или ще те изкарат виновна, или ще те питат защо не си изпълнила задължението да наеbеш Вуте като в оня виц, или няма да знаят какво точно си направила, но ще са сигурни, че все нещо си направила и си виновна.
Истината е, че ти не си виновна. Мъжът ти е идиот и е слабо ангажиран със семейството. Просто след изневярата всичко ти е светнало ярко. Той е типична шовинистична свиня. Удобна си му, не му пилиш, няма резервен вариант и ако си тръгне по своя инициатива, няма да може да изиграе в средата ви коза колко ти си виновна и си съсипала примерното семейство - затова не се е махнал от вас. Сега като излизаш сама, донякъде си вкарваш автогол - след време той ще каже - ами тя тръгна сама, не се съобразяваше с мен, сигурно кръшка с някого.
Не знам какво да ти кажа. На твое място ще споделя с внимателно подбрани познати, които знам, че клюкарят, че мъжът е кръшнал и сега прави проблеми вкъщи. Не за друго, а когато нещата здраво тръгнат надолу, да си две крачки пред него. Важно е да запазиш образ пред околните, за да имаш подкрепата им, защото този твой мъж вече не те подкрепя, а като се разделите - съвсем.

# 33
Е, то мъжката гледна точка е ясна: мъжът е невинен, жена му и оная разпоретина приятелката са виновни. Жена му трябва да оправи положението с една свирка и една баница, плюс мусака и крем карамел за разкош и всичко е 6. Laughing

# 34
Съпруг-мишка. Манипулатор.
Прави глупост, предава те, предава децата си, изневерява.
Хващаш го , разтройваш се, плачеш, търсиш обяснение и той гузен-негонен бяга, те изкарва теб виновна.
Значи аз ще те наранявам, но ако ти реагираш, аз ще го изиграя жертва и ще те обвиня теб.
Попаднали сте на елементарен манипулатор.
Той ви държи в ръката си. Знае, че ще пазите тайната. Няма да кажете на никой. Той ще е бял и добър, вие лошата.
Защото вие сте го тласнали към леглото на другата.
Това разбира се не е вярно, но е много лесен начин той да се измъкне сух от водата, а вие да се измъчвате години наред.
Освен ако не сте по-умна и не му изкарате кирливите ризи навън, на показ на всички роднини и на децата, да се знае, да застанете твърдо на краката си и да му покажете, че не се поддавате на глупостите му.
Вие си решавате, как ще постъпите.

# 35
Нито тя има вина, нито ти. Щом не те е искал, щом нещо го е дразнило е можел да поговори или да се раздерите. Но, е по-лесно да се прибираш на сигурно, а да си вееш байряка навън. В случая не само имаш рога, ами и самата ти си се "сравнила" със земята. Защо? Защото защитаваш "Маринкин", нападаш жената в битка за безценният, че и още "козове" имаш. А безценният нито съжалява, нито си прави и труда да компенсира. Еми, съжалявам, изгубила си достойнството си.

# 36
  • София
Нищо не го е дразнило него, отворила му се е възможност просто и е кръшнал. Тия, дето са нещастни с жена си, не казват - ми държиш се лошо с мен, ама не мога да ти кажа конкретно какво. Те са готови с примери от хиляда и балканската, та до миналата коледа на масата как си го погледнала накриво пред вуйна му.
Моят първи мъж понеже също беше кръшкач, пък аз доста го изтърпях, та целият репертоар съм виждала.
Вече смятам, че към кръшкачи трябва да сме с нулева толерантност, освен ако по някаква причина не се налага да живеем заедно (финансово, здравословно, всякакви  гадости могат да се случат на човек).

# 37
Всички участници в триъгълника имат своята вина – авторката, за която не знаем като жена и сексуален партньор каква е,
мъжът, който е решил да се позабавлява – съвместният им живот е може би скучноват, той се е поотпуснал, поомръзнало му е, потърсил е тръпка,
и така наречената приятелка, която си е начесала егото и лакомията – такива стават много изобретателни и нападателни, когато искат нещо.
Изходът – той като да не си дава много зор да се реабилитира или да оправите между вас нещата. Човек стигне ли до апатия и все да му е тая в една връзка – пуууф, няма вече връзка. Всичко е приключило като чувства и отношения.

# 38
Ако уж се държала зле, какво прави при нея? Grinning

Сега ти може да му изневериш и като разбере, му кажи, че се е държал зле.
Да видим.

# 39
Вие не сте имали неговото уважение и преди. Мъжът ви не струва, само сте си въобразявали, че имате стабилно семейство. Дори и в момента го оправдавате. На всички някога ни става скучно, но не се рискува с лека ръка семейство. Моето виждане е, че сте му била удобна, родила сте му деца и толкова. Той е бил и преди такъв, вие сте била в някаква илюзия. Дори да нямаше изневяра, според вас това нормално поведение ли е - грам да не ви поглежда, но пък да е няколко часа дневно в мрежите? И типично, той избягва темата, а жената търси от 1000 кладенеца вода да го оправдае, разбере, ами вие? Май няма много значение за него как се чувствате вие и май не отсега. Не ви е проблемът любовницата.

# 40
Да не говорим, че в бг мама авторката е тръгнала да издирва мъжката гледна точка...

# 41
Имаше една подобна тема неотдавна - мъжът изневерил, жената от 100 кладенеца вода носи, за да намери причина за пред себе си да остане с него. И тук същата работа. Даже подозирам, че затова изневярата се пази в тайна от близки и познати - осъзнава, че с поведението си е доста вероятно да отнесе не малко подигравки, а остане ли с него, както планира, ще падне в очите на много и предполагам все важни за нея хора.

По принцип съм съгласна, че основно мъжът е виновен и той е трябвало да бъде сринат със земята, обаче и приятелката не е невинна. Още повече, че не е случайно забърсана мацка, а нейна уж приятелка. Еми, предателство има и от нейна страна. Но за това, че авторката е регирала детински спрямо нея, съм съгласна.

# 42
Той е типична шовинистична свиня.
Може ли модератор да предупреди този аристократичен потребител, който във всяка тема ръси цинизми срещу мъжете и директно ги обижда на животни?

# 43
Свиня не мисля, че е – просто апатичен и скучаещ семеен мъж.
//
Виж онзи от съседната тема плюскащия с 28-годишната дето ѝ мели как нямало да се пласира скоро, си е баш шовинистична свиня.

# 44
Тръгни си. Разделете се. Ако с времето намериш сили да простиш, може пак да опитате. Но сега не стой при него. Отиди някъде, където някой те обича. При родители, близки. Вземи си децата и тръгвай. Така ще успокоиш чувствата, ще се отдалечиш от ситуацията. Кажи всичко на близък човек, който те обича. Не си сама, той не те обича, но други хора те обичат. Върви при тях.

Общи условия

Активация на акаунт