Проблеми в отношенията със съпруга ми

• 2 450
  • 12
  •   1
Отговори
Здравейте,
Доста е дълго но на кратно със мъжа ми живеем на семейни начала от около 7 години,от 8 сме заедно в началото нещата бяха ок.Преди 6 години напусна работа и реши да почне собствени бизнес подкрепих го даже му помогнах и сега продължавам.Преди 2 години ни се роди син.Проблема е че от както напусна съвсем всичко остави в мои ръце.В момента от 1 година насам ни му върмят нещата много като работа и не изкарва,което изкара наистина го дава за малкия,но няма никаква ангажираност,уж от 2 месеца си търси още някаква работа,но нищо всякаш не търси,по цял ден се преплита в нас,лежи по канапето и на леглото,не е мързелив защото когато иска нещо да направи го прави много дързо и качествено,но явно му е добре нищо да не прави.Аз върша всичко оставям на страна,че се разчита на моите приходи,но и аз пазарувам,подържам къщата,знимавам се с малкия има здравословни проблеми в момента записвам часове при доктори,водя всичко общо взето той идва с нас,но никаква активност стои в колата,като такси ни вози само.Не знам вече какво да го правя дайте съвет ,най-лошото е че за него си е нормално да не се подреди не забелязва,за него си е нормално всичко

3

# 1
Седнете и поговорете, не му натяквай че не му върви работата а просто му обясни че ти трябва повече помощ докато си е вкъщи, мъжете не се сещат и не виждат какво всъщност трябва да направят.Колкото и да не искаш да обясняваш по добре му кажи направи това и това по добре от колкото да чакаш сам да се сети и на дали ще откаже да помогне.Аз чаках всичко да се сеща и ми беше писнало да повтарям но като цяло за една минута ако обясня какво да свърши тои го правеше.

# 2
  • София
А ти от къде имаш толкова приходи, че да се грижиш за две деца - едното - с проблем, другото - на свекървата?

# 3
Вие не си ли говорите? Даваш му задачи и т'ва е. Отиди на пазар, пусни прахосмукачка и т.н.

# 4
Мъжете трудно понасят провала в професионален план. Още повече,че от собствен бизнес,доколкото разбирам трябва да мине на заплата. Това е голям "удар" по егото му и вероятно е подтиснат и изпитва огромно разочарование. Подкрепяйте го и спокойно му говорете,че заедно ще се справите и участвайте в процеса на търсене на работа. Щом казвате,че не е мързелив с малко търпение,нещата ще се оправят.

# 5
Често когато не им върви мъжете изпадат в дупка и и не знаят как да излязат от там.
Моя също е такъв тип и това е много напрягащо.
Имахме такъв 2 годишен период, в който никак не ни вървеше.
Питай познати да помагат с намирането на работа.Приятел в нужда се познава, после ще помагате и вие.
Говори му, че детето има нужда от стабилен пример в семейството-каквото видят в къщи в това се превръщат.
Семейство има ли той?
Нека и те ударят едно рамо.
Последния стадии е да го заплашиш  че ще го оставиш.Може това да го стресне, но не се опитвай да дърпаш ти семейството дълго. Това ще е до време и ще се сгромолясаш изведнъж.

# 6
Научи се да делегираш задължения, а не го играй Шива по собствена воля. Не звучи като човек, който няма да се вслуша и няма да направи това, което искаш, просто ти си по-силният характер и ти водиш отношенията, има и такива хора. Много рядко в една връзка и двамата водят, все единият взима превес по даден въпрос.

# 7
И аз съм на принципа да се казва директно, че трябва помощ.
Примерно връчваш му списъкът за пазаруване и казваш, че ти не можеш, не ти е добре, имаш още много задачки и т.н.
Друг пример : трябва да отида еди къде си да свърша това и онова, оставям детето тук, няма смисъл да го водя с мен, навсякъде гъмжи от вируси. И отиваш свършваш си работа, после отиваш на кафе и си отделяш 1 час да си починеш. През това време той да се оправя.
Само не казвай, че той не може да се оправи - може, може, всичко може, просто не го прави, защото ти  го правиш.

Ако ти се грижиш за финансите,  редно е той да се грижи за нещата вкъщи.

След като го стегнеш и му намираш работа вкъщи, току виж се активизира и му протръгне и неговата работа. Защото не разбирам какъв му е бизнеса, но никой бизнес не върви с лежане на дивана.

Ако всичко това не проработи примерно за 1 месец , сядаш и поставяш ултиматум - не може повече така, трябва да променим нещата, защото съм изтощена и не мога повече.

Бъди и ти по-смела и инициативна в това отношение, не ходи на пръсти около него, той не е спящо бебе, а голям мъж и баща.
В противен случай, ако се товариш толкова изцяло само ти, в един момент просто ще паднеш и няма да има кой да те вдигне. Ти си майка и трябва да си отговорна към себе си, защото едно малко дете зависи изцяло от теб - така че пази се и се грижи повече за себе си - включително психически.
Мъжът до теб е дете на свекървата , а не твое дете, не е твоя отговорност, не го дондуркай!

# 8
На мъжете трябва да се поставят ясни задачи,докато свикнат.Сядате и се разбирате,че като е повече в къщи,тези и тези задачи са негови.
Търсенето на работа не е 9 часа на ден.Пък като е на работа,нали пак трябва да се грижи и за семейството.
Като делегираш задачи,обаче в никакъв случай не ги вършиш ти. Например ако не е платил тока,оставяш го да се оправя ако ще и да го спрат.

# 9
Мъжете трудно понасят провала в професионален план. Още повече,че от собствен бизнес,доколкото разбирам трябва да мине на заплата. Това е голям "удар" по егото му и вероятно е подтиснат и изпитва огромно разочарование. Подкрепяйте го и спокойно му говорете,че заедно ще се справите и участвайте в процеса на търсене на работа. Щом казвате,че не е мързелив с малко търпение,нещата ще се оправят.

Ето това го прочето няколко пъти.
Това да се провалиш от собствен бизнес е убило не един мъж. И не говоря метафорично.
По-полека! Не е нужно провала в бизнеса да е провал и в семейството. Това е временно.
Поеми "руля" и насочвай кое как да се случи без да показваш ненужно раздразнение. Повтаряй, че сега е лош период и ще успее пак той да поеме нещата я с частен бизнес, я с работа т.е. да се усеща, че се очаква пак да си поеме мъжката роля.
Давай задачи и не чакай да се сети. Някой мъже ще дадат и двата си бъбрека за детето и жената без да мигнат ама не се сещат сами какво да помогнат у дома. Казвай ясно - би ли направил ти това и това, аз това и това и така!

# 10
  • София
Много сте толерантни всички към човек безотговорен. Едно е да не му върви бизнеса, друго да лежи по цял ден. Да си намира работа или да поема домакинството и гледането на детето. Или да си тръгва. Ако има психични несгоди междувременно да намери терапевт.

# 11
БЛАГОДАРЯ МНОГО!
Някои от съветите ми бяха в полза ще послушам и действам.МОЛЯ модератора за заключи темата

# 12
  • Sofia
БЛАГОДАРЯ МНОГО!
Някои от съветите ми бяха в полза ще послушам и действам.МОЛЯ модератора за заключи темата

Заключвам.

Общи условия

Активация на акаунт