Кападокия 2019

• 50 505
  • 657
  •   1
Отговори
# 360
Това беше в нашата програма на Онекс. За другите агенции не мога да кажа. Иначе имат съдове, които много добре изглеждат, ама 300-500лв и нагоре не са моите. Имаше по-дребни неща на достъпни цени.

# 361
И на мен грънчарството в Аванос ми хареса, избраха един от групата, с напътствия от майстора, да изработи нещо. При кожите пък избраха други да дефилират с моделите им. Щеше ми се някаква керамика да вземем, имаше интересни сетове за вино, но дори най-малките бяха скъпи. Там не нахалстваха да си купиш нещо. Повече при кожените якета ни преследваха да мерим Grinning Чак до вратата на излизане ходи след нас и му стана тъжно, че не купихме. Иначе може доста да се пазариш с тях.
Във фабриката за оникс също ми беше интересно, взех си един сребърен пръстен с камък зултанит, беше доста евтин, среброто не е толкова скъпо и при нас.
Най-много ме впечатлиха полетът с балон и подземните градове.

# 362
Момичета,здравейте! Снощи офертите ги получих.Ами те за мен специално цените са страшни: хотелите от 130 евро до 226 евро на вечер за двама. Нищо ново не ми предложиха като програма.Предлагат само зеления и червения тур като цените са: Зелен тур 70 евро на човек с включен обяд и Червен тур-65 евро на човек с обяд

# 363
  • Sofia
Аз не разбрах от къде ви ги изпратиха тези оферти?

# 364
Ангажирах тур.фирма да ми запази хотел и ангажира гид по наша програма.Дадох имената на хотели и какво искаме да видим, като очаквах, че ще съобразят с нашите желания, но нищо такова не се получи. Така че заминаваме за Истанбул.

# 365
  • Sofia
Защо не си запазихте сами хотела директно от сайта им, или от букинг. А на място щяхте да си организирате и какво искате да видите. ТА ако не работи с тези хотели и местни агенции няма как да ви даде по-добра  цена от тази, която и вие можете да видите в нета. На място може даже да се договорите за по-добра цена на екскурзиите. За хотела зависи кога, кой хотел, типа стая. Не знам каква е цената на нашия хотел отделно от полета, но мисля че се върти около 100 и няколко евро на стая. Обикновена.

# 366
Здравейте, бил съм няколко пъти в Кападокия, най-важното което трябва да знаете е че дали ще ви хареса или не е в зависимост от района ( селото) в което сте. Ако пътувате с бг фирма, цената за 3 дневна обиколка е между 100 и 200 евро посещават се подземен град, скални образувания, производство на керамика, кожа, ебру, ядки, бижута, винарна, дврвиши, (допълнително заплащане). Балоните са на цена от 150 до 250 евро в зависимост от сезона (при 25 човека в кош), стигат до 500 евра за самостоятелен полет. Като цяло екскурзията излиза около 2-3 пъти повече от обявената цена, ако искаш да посетиш всичко, но наистина си заслужава. Някой от районите (селата) имат допълнителни забележителности на пешеходно разстояние от хотела (ако имате сили), други си - не излизай от хотела.

# 367
Здравейте, момичета! С приятелят ми обмисляме пътуване до Кападокия през октомври (началото). Дълго се чудих дали да го организирам сама или с агенция, но като гледам цените на самолетните билети и хотелите (типично автентични за Кападокия) май везните се накланят към агенция. Спряла съм се на Онекс тур  и по точно  - Herra Cave Hotel и Mithra Cave Hotel (поне от предлаганите тези най ми изглеждат в духа на местността, а и са с хубави коментари). Може ли да споделите мнение за тях и имат ли хубави гледки към балоните. И според вас пролетта или есента е по-подходящо за пътуване до там и съответно по-вероятно възможността за качване на балон заради ветровете.

# 368
Момичета,здравейте! Снощи офертите ги получих.Ами те за мен специално цените са страшни: хотелите от 130 евро до 226 евро на вечер за двама. Нищо ново не ми предложиха като програма.Предлагат само зеления и червения тур като цените са: Зелен тур 70 евро на човек с включен обяд и Червен тур-65 евро на човек с обяд

Милена и аз съм в процес на организация на нашия престой и се свързах с няколко местни агенции за разглеждане и получих далеч по ниска цена за червения и зеления тур, ако все още не сте размислили пиши ще ти дам контакт.

# 369

Милена и аз съм в процес на организация на нашия престой и се свързах с няколко местни агенции за разглеждане и получих далеч по ниска цена за червения и зеления тур, ако все още не сте размислили пиши ще ти дам контакт.
Привет,MamaBlonde!
Може ли да ги споделиш за всички, ако е удобно! Горещо благодаря!

# 370
Здравейте, момичета! С приятелят ми обмисляме пътуване до Кападокия през октомври (началото). Дълго се чудих дали да го организирам сама или с агенция, но като гледам цените на самолетните билети и хотелите (типично автентични за Кападокия) май везните се накланят към агенция. Спряла съм се на Онекс тур  и по точно  - Herra Cave Hotel и Mithra Cave Hotel (поне от предлаганите тези най ми изглеждат в духа на местността, а и са с хубави коментари). Може ли да споделите мнение за тях и имат ли хубави гледки към балоните. И според вас пролетта или есента е по-подходящо за пътуване до там и съответно по-вероятно възможността за качване на балон заради ветровете.
Пролетта е по-голям шанса времето да става за балони, аз бях мин година за великден и пак на косъм беше но 1 от 3 дена беше подходящо. Октомври също ходих и екзкурзосода каза че цялия октомври не е имало полети( до 20). Много внимавайте ако решите да си търсите полети с балони без агенция, има такива без лиценз, а това не е шега работа за 20-30 евро разлика не си заслужава риска.

# 371
  • София
Привет момичета! И аз съм в процес на организация, за периода 9-13 април. Интересно ми изглежда и сафарито с камили - заслужава ли си и в коя част на деня е най-хубаво...има по изгрев , по залез....?
Гледах го в тази агенция - https://excursionmania.com
Също така някой взимал ли е от "летящите" рокли под наем за фотосесия?

Последна редакция: пн, 13 мар 2023, 12:42 от strawberry

# 372
  • Sofia
В YouTube Йоко споделя за роклите, фотосесиите, фотографите.

# 373
Здравейте! И аз съм в процес на организиране на екскурзия в Кападокия. Имам въпрос - някой знае ли актуални цени на посещение / хранене в Гьореме в обикновените ресторантчета?

# 374
  • Sofia
Аз гледам в Trip Advisor i Google maps. На повечето ресторанти има качени менюта с цени, както и отзиви от клиенти.
Не съм гледала всички ресторанти, само някои, които набелязах за вечеря. Основните вървяха около 30лв. За обяд ще хапваме нещо на крак или точно в някое непретенциозно местенце по път. Но цени не съм гледала. Мисля, че там няма да е скъпо.

Общи условия

Активация на акаунт