Кападокия 2019

• 50 461
  • 657
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Здравейте! Предстои ни, пътуване до Кападокия, с агенция и екскурзии. Но, искам да попитам, дали някой знае, как стои въпроса с самостоятелното придвижване. Има ли междуградски автобуси? Ще ни остане един цял ден свободен, и си мисля да отидем до Кайсери, Соленото езеро, Аванос. Не вярвам да няма някакви междуградски, редовни, автобусни линии. Но и дали си заслужава? Хотела ни е в Юргюп. Благодаря предварително.

# 481
  • София
И нашето пътуване наближи, ще имаме 4 пълни дни, има ли смисъл да правим всички турове или 2 са ни напълно достатъчни?

Резервирах и балон, дано да е хубаво времето.....

Последна редакция: вт, 26 сеп 2023, 00:14 от nad_tab

# 482
  • Sofia
Оставете си време да се пошляете безцелно из Гореме. Може да допълните с езда по изгрев/залез или да посетите някой обект извън туровете. Оставете си деня след балона по-сеободен, че идват малко изморителни туровете след ставане в 4 сутринта.

# 483
  • София
Здравейте,
Ние вчера се завърнахме от Кападокия. Това място е невероятно. Усещането е все едно си в приказка. Ние спахме в Гьореме, като бяхме направили резервация през Онекс Тур за хотел и самолетни билети, но ползвахме само тази тяхна услуга. Бяхме група приятели от 6 човека като първия ден, в който ни беше полета организаторите от ТА само ни закараха до хотела. От там нататък ползвахме услугите на един местен гид, за който съм изключително благодарна на Monadirs, че ми даде контакт. Изключително съм впечатлена. Този човек е невероятен. Той ни организира абсолютно всичко, само ни пита колко човека сме и колко време ще сме в Кападокия. През цялото време бяхме само с него, като предимството беше че не се лашкахме с цялата група с рейса и да търчим в точно време и да спазваме стриктна организация. Такова отношение, такова внимание.. нямам думи. Може и защото това му е работата, нямам представа, но дори и така да е направо сме очаровани.

Започвам от самото начало: За тези, които няма да летят с балон, силно препоръчвам някоя от сутрините да станат рано и да отидат от площадката за излитане на балоните, невероятно е...това е ...никъде няма да видите такова нещо...между 90-120 балона излитат едновременно, а ти си на 5 метра от тях, около теб са балоните, изгрева, невероятните гледки, скалите...уникално е (направихме го по съвет на гида, съответно и той ни закара до там), така че ако няма да летите силно препоръчва това изживяване. Ранното ставане си заслужава на 100%.

След това си направихме съответно разходките следващите два дни по различните градчета и забележителности отново с въпросния гид, като той ни беше направил програмата и в зависимост от темпото с което се движехме преценяваше кое след кое място да ни заведе, като на втория ден тъй като успяхме да хапнем и да сме готови до 18:20 ни заведе и на залеза на Red Valley.

Пак с него запазихме и Дервишите. Като той ни препоръча да отидем в един Керван Сарай, билета беше 30 евро, но представлението беше 1 час (ТА предлагат тази услуга за 20 евро, но доколкото разбрах в заведение). В Керван сарая беше доста впечатляващо. Самото представление всеки си преценява дали да посети и дали му е интересно, но определено на това място е доста по-впечатляващо. Ние с мъжа ми бяхме гледали такова шоу и преди и отидохме само заради нашите приятели, които не са ходили. Билетите си ги платихме на място, но гида ни беше направил предварителна резервация и съответно на него си платихме само за транспорта отиване и връщане.
Обядвахме в местни заведения, в които той ни водеше по време на пътуването и съответно не знам как се казват, но храната беше уникална, доста по-различна от тази Гьореме, защото там където и да седнете е туристическо, казвам го защото там вечеряхме (нямаше как) и имахме възможност да направим разлика както в самата храна, така и в цените. В Гьореме е значително по-скъпо, но все пак бяхме в центъра на приказката, така че се бяхме примирили, че ще бъде по-скъпо.

Последния ден, тъй като летяхме в 16 часа, предпочетохме пак да си ползваме гида, а не агенцията и съответно си платихме и трансфер до летището, като в този ден той пак ни беше организирал кратка екскурзия, така че да можем хем да разгледаме още малко неща, хем да сме си спокойно навреме на летището.

Не знам как ще ви прозвучи, може и като реклама, но дори да е така, този човек си заслужава рекламата, невероятен е. Всички съвети, които ни даде, нещата които ни разказваше, като на места включваше неговата гледна точка разбира се Simple Smile, местата на които ни заведе да ядем и това, което ни показа, направо го препоръчвам с две ръце. И накрая, защото разбира се финансовата страна на нещата също е важна, ние 6 човека за ранната екскурзия с гледането на балоните, трансфера до и от Дервишите, два дни турове и трансфер до летището платихме абсолютно същата цена на човек, колкото се падаше ако бяхме платили екскурзиита за двата дни от агенцията. Входовете си ги плащахме отделно разбира се. Умишлено не споменавам цени, защото нямам представа дали му зависят от броя хора и нещо друго.

На всички, които се чудят дали им се ходи в Кападокия мога само да кажа, да спрат и да стягат куфарите Simple Smile Ние сме пътуващи хора, като не ползваме услуги на ТА, ходим сами, в случая ползвахме хотела и билетите, защото ни беше ОК цената, видяли сме доста неща, Кападокия наистина е нещо различно и със сигурност бих я препоръчала на всеки.

Сега вече мога да се присъединя към групичката на отговарящите на въпроси Simple Smile и ако мога да съм полезна с нещо с най-голямо удоволствие ще отговоря на всички. Сега вече и аз имам контакта на местния гид, така че ако някой иска да се възползва мога да го предоставя. Наистина човека е страхотен и беше основния виновник за нашето прекрасно изкарване Simple Smile

Дългичко ми стана писанието, опитах се да бъда максимално кратка, но то няма как да се опише с 2-3 реда Simple Smile

# 484
  • София
Bobi, много ме зарадва с този пост! И ние сме букнали същия гид за зеления и червения тур, ще дам отзиви в края на другата седмица.

# 485
  • София
Уцелили сте десятката 😊. Между другото можете да го ползвате и питате за всичко, той организира най-различни неща. Ще му предадеш ли поздрави от мен, наистина 😊

# 486
  • София
Bobi_1
Една позната ми каза, че там на място полета с балон е по-евтин. На нас от ТА, ни искат 250евро. Там може да намериш и за 100евро. На 2-3 метра имало бюра за туристически услуги, и предлагали по евтини варианти за летене.  Има ли нещо вярно?

# 487
  • София
Не мога да ти кажа, защото не съм търсила балон, ние не летяхме. Но когато писах на гида, който си бяхме избрали, той ни изпрати един списък с цени на различни услуги и турове и имаше за летене с балон цена 180 евро. Не съм проверявала на място, защото нямахме интерес. Не знам и фирмата която той предлага каква е защото изобщо не съм се интересувала да ти кажа. Доколкото разбрах цената зависи и от това пилота на балона колко часа летене е преминал, колкото повече часове имат толкова е по-скъпо. Имало някои с по 2 000 часа, но имало и такива с 20 000 часа. Но така или иначе те не преценяват сами дали да летят или не. До последно се чака министерството да им даде разрешение, и дори да има и най-малка вероятност за риск не ги пускат. Т.е. или летят всички с разрешение от министерството или никой не лети Simple Smile

Последна редакция: ср, 27 сеп 2023, 10:59 от Bobi_1

# 488
  • Sofia
За 100 Евро в най-добрия случай можете да летите над Cat Valley в слаб сезон. Вашата позната най-вероятно е летяла през ковид времето. Такива цени вече няма.

# 489
Bobi, много ме зарадва с този пост! И ние сме букнали същия гид за зеления и червения тур, ще дам отзиви в края на другата седмица.
Здравейте, с коя агенция заминавате и предплащате ли задължително в БГ допълнителните екскурзии?

# 490
  • София
Здравейте, с коя агенция заминавате и предплащате ли задължително в БГ допълнителните екскурзии?
От тук резервирахме https://exoticholiday.bg/hotel-pochivka/DERVISH-CAVE-HOUSE/1674456/2685403454
Но като гледам ваучера е издаден от Onex. Резервирахме само самолетни билети, трансфер и хотел, екскурзиите ще ги направим с местен гид, балона го организирахме с хотела.

# 491
  • София
Ние бяхме в същия хотел Simple SmileSimple SmileSimple Smile Ще ви хареса. Много подобни неща намирам, същия гид, същия хотел... Simple Smile Прекрасно да си изкарате ви пожелавам Simple Smile

# 492
  • Sofia
Да казвам ли, че и ние бяхме в същия хотел със същия гид 😂😂😂

# 493
# 494
  • София
И, ние сме с Онекс Тур. В понеделник летим. Но, ще сме в Ургюп. От тук, не сме заявили никакви екскурзии, никой не те задължава.  На място ще го решаваме. Искаха само по 50 евро, капаро за балон.
Друго да питам-дали правят екскурзии до соленото езеро Туз? И там, ако някой е ходил, дали е виждал фламинго. Или фламингото е легенда, като костенурките на Закинтос.Satisfied

Общи условия

Активация на акаунт