Кападокия 2019

• 50 497
  • 657
  •   1
Отговори
# 405
Тонка - както писах няколко поста преди твоя ние наехме местен гид с кола, само нашата група от 5 човека, горещо го препоръчвам, направихме зеления и червения тур за много добра сума и беше на наше разположение. Говори английски и беше много интересен събеседник. Ако решиш ще ти дам телефона му.
Джип сафари, кон, балони, камила, фотосесия с ретро кола и шармантна рокля, всичко може да се наеме на място има страшно много агенции.

# 406
Ние също на място организирахме джип сафари. С агенция сме. Местният екскурзовод реално ни записа за сафари. Цената беше 45 евро на човек.

# 407
  • Sofia
Може ли да разкажеш по-подробно за джип сафарито.
Ние тръгваме на 24ти и гледам, че прогнозата от слънчева се смени на дъждовна 😢
Дано да са само леки превалявания или изобщо не вали, но почвам да се чудя ако не става за разходка, какво можем да правим Вим.
Дано поне балоните да летят, че ще сме доста разочаровани ако не стане.

# 408
Може ли да разкажеш по-подробно за джип сафарито.
Ние тръгваме на 24ти и гледам, че прогнозата от слънчева се смени на дъждовна 😢
Дано да са само леки превалявания или изобщо не вали, но почвам да се чудя ако не става за разходка, какво можем да правим Вим.
Дано поне балоните да летят, че ще сме доста разочаровани ако не стане.
Привет Monadirs
Много бързо се променя времето. За два дни видях и двете крайности. Вземи топли дрехи за всеки случай и задължително добро настроение

# 409
Ние получихме информация за балоните в 18.30 предишния ден дали ще има полети на следващия ден. Сафари може да се направи и без балони, по желание е. Обясниха ни, че разрешението за полети е въз основа на въздушните течения, а не дали е слънчево или се очакват валежи. В нашия случай беше облачно и прекапа за 2 мин лек дъжд.

# 410
  • Sofia
Имах предвид да направим сафари, ако е кофти времето за разходка пеша. Вие ли избирахте маршрута, голяма група ли бяхте, заслужава ли си? Ние имаме букнати балони, зелен тур и кончета.

# 411
По 4 човека в джип. Групата беше с общо 6 джипа, които караха един след друг. Маршрутът мисля, че е стандартен. 3 пъти спираха на различни места с време за снимки, от където има различна видимост на балоните. На нас ни допадна преживяването, предвид, че ме е страх да се кача на балон.

# 412
  • Пловдив
. Тази сутрин беше облачно и не знам тези в балоните какво точно са видели.

Здравейте! Бях точно в облачното и може би не беше като при слънце, но доста видяхме. Много, много сме доволни, преживяването си заслужава всеки цент!

Скрит текст:

# 413
  • София
Голяма красота!
Аз за първи път да съм доволна от страха си от височини, та ще спестя от полет с балон, иначе съм доста широкопръста. Страшничко ми изглежда с тия облаци отдолу.
Със сигурност обаче ще се възползваме от сафарито.

# 414
То не се усеща височината някак си. И мен ме е страх от височини, примерно като съм на балкон с нисък парапет или скален ръб, но от балона въобще не се сетих за това.

# 415
Здравейте!
Ние сме в Кападокия 27.04 - 01.05 с Екватор.бг. Изчетох последните коментари за балоните и изръшках възможните сайтове - под 220 евро на човек за  този период не намерих. Екватор искат приблизително 500 лв за полет с балон. В турските сайтове само над Cat Valey са около 170-80 евро. Дали си заслужава обаче там?
Има ли за края на април резервилали от вас и на какви цени?

# 416
  • Sofia
Ние имаме резервация над Cat Valley за 25 Април за 130 Евро. Mama Blonde летя там преди няколко дни. Сега каква е цената за там, не мога да кажа. Варира според търсенето. Платихме 50% авансово, за да ни запазят цената. Ако те интересува, мога да ти пратя координати на фирмата.

# 417
Ако те интересува, мога да ти пратя координати на фирмата.

Да, ако може. Благодаря!

# 418
Ние както писах преди, бяхме 13 - 17.04 с полети   до и от  Невшехир
Бяхме с Караджъ турс
В Учхисар  в Гранд Учхисар Хотел- хубав хотел, закуската не е много богата
Други хора които бяха в други хотели, примерно в Ортахисар имаха и вечеря, не бяха доволни, едната вечер им дали талиетели и пържени картофи
В заведение картофите са 7 до 9 лв в зависимост от типа на заведение
Вечеря в Kayf- i- Ala- 2 сока от портокал, чай, имамбайлдъ за мен, сервирано с тартор от моркови( уникално е) и салата от ситни домати, спагети/ талиетели  болонезе с агнешко, на детето не му харесаха обаче вкуса на агнешко,  струваше  20Е
Наргиле от 300- до 600 TL
Aз и сина ми на 14г  бяхме с  рента кар от Nissa- рента кар може и в Гьореме в центъра, на място, има навсякъде , даже така на място е по добре.
От центъра на Гьореме си наехме АТВ с водач 25 Е- 1 ч, УТВ за 80 Е - 2 ч,  Камили на една от спирките за почивка 200ТL + 5 E за снимки с камилите
Като реклама в имейла ми бяха сложили линк и с разни екскурзии
Ние се включихме в балоните , 160 Евро, имаше намаление от 260Е. Уникално беше, излетяхме от Гьореме от Love Valley. Имам панически ужас от високо но там не се усеща височината. Бях решила, че ще стоя на земята в кошницата 50 мин, но дори не ми стигнаха тези 50 мин. Няма как да отидеш до Кападокия и да не се качиш на балон.  Балони наистина не бяха летели от доста дни, 14.04 беше първия възможен ден. След това 2 дни не летяха, защото имаше вятър по голям от 15км/ч
Eто линк , който желае, има и други неща, и сафари и джипове. https://www.gomedavalleytravel.com/tours/cappadocia-balloon-tour/
Балоните към агенцията бяха при нас с цена 250Е

Не сме се включвали в нито една екскурзия към агенцията, всичко сами си организирахме, ходихме си с колата навсякъде, до Невшехир, до Аванос, дори до Кайсери ходихме, много приятен град. На връщане, ме спря Пътна полиция, те са с таблети и явно като вкара номера на колата и излиза , че е рента кар, пожелаха ми приятен път и дори не ме провериха.
Да шофираш в Турция е много готино преживяване. Пътищата са уникални, няма как да се загубиш, а и да се загубиш хората са толкова добри , че ще ти помогнат.
Ето това е резервацията която ми пратиха на пощата, за колата , 45е на ден и исках пълна застраховка, общо 157 Е за 3 дни. Докараха ми колата пред хотела
!!!! от Турска банка обаче ти запорират  сума около 3000 TL/300 лв. , ако няма нарушения ще върнат парите до 15 дни. На мен от Дениз Банк ми взеха пари. Трябва да бъде с карта дебитна. Чакам да видя дали имам нарушение  и дали ще ми върнат парите

RESERVATION DETAILS
Pick up Date   14.04.2023-09:00:00
Drop off Date   16.04.2023-19:00:00
Rental Period   3Day
Pick up Point   Nevşehir Göreme
reservation@nissacarrental.com -
Meeting Point   Office Delivery
Drop off Point   Nevşehir Göreme
reservation@nissacarrental.com -
SELECTED VEHICLE & EXTRA INFORMATION
Vehicle Class   DACİA-SANDERO-OTOMATİK-BENZİN-or Similar
Services Included   24/7 Roadside Assistance, Airport Taxes, Meet & Greet Service

PAYMENT DETAILS
Rental Amount   45,00EURO*3=135,00EURO
Extra / Insurance Amount   22,81EURO
One way fee   0,00EURO
Grand Total   157,81EURO
Amount Paid   0,00EURO
Amount Payable on Delivery   157,81EURO
Country / City   /Göreme

Извинявам се че така телеграфно
Времето беше страхотно всичките 5 дни, за потник и къс ръкав, имаме тен дори - 18-20градуса.   Малко единия ден прикапа дъждец но бързо отмина. Вечер е хладничко и е за яке. Ние се прибирахме  след 23 ч.
В Юргюп   е много хубаво, много приятно градче
Има маршрутки от Гьореме по 1.5лв до  Учхисар, където бяхме ние. Върнахме колата  в Гьореме в 18. 45 и в 19 ч последна маршрутка до Невшехир, която минава през Учхисар, така за 3 лв. ни оставиха пред нашия хотел на улицата. След 19-19.30 вече с такси, но разстоянията са малки , бензина и дизел 2 лв, и не е скъпо и с такси
Всичко се случва в Гьореме в центъра, тръгваш по главните улички и вече почват неограничените възможности. От всички околни месности,  които са на около 5 км от Гьореме има транспорт
Лично аз не харесвам организирани екскурзии, много и от хората също не им е харесало, а парите не са малко, които искат  тур агенциите. Последния ден , понеже върнахме колта, и да не седим на летището,  се включихме в тази за тъкане на килими в Аванос , готино но може и да се пропусне за 20 Е на човек с обяд, той беше кошмар. Демонстрация на килими 1 час, готино, после обаче в една скала в един ресторант като столова с хиляди души вътре, ужас. И това 4 дни по този начин не знам как се търпи.
Офис на рента кар Nissa  има срещу летището, номера беше да се върне колата преди чека за полет , ама не знаехме

Последна редакция: ср, 19 апр 2023, 11:17 от Донбасс девочка

# 419
  • София
А някой от вас ходил ли е с кола в Кападокия? Колко време отнема? Гугъл ми дава около 14 часа. Започвам да обмислям този вариант, тъй като с колата ще имаме повече свобода за обикаляне, а и мога да резервирам много прилични cave хотели на супер цена, вместо да пълня джобовете на агенциите, а да ме настанят в някакви дупка.
Само се чудя къде е удачно да се направи междинна нощувка - може би на място, където има нещо за разглеждане? Ще съм благодарна, ако някой сподели опит, ако има такъв.

Общи условия

Активация на акаунт