Кападокия 2019

• 50 499
  • 657
  •   1
Отговори
# 390
  • Sofia
Факт е, че Онекс дават добра цена, от хотела след пазарлък ни смъкнаха до тяхната. Но при тези цени дилемата стана дали да летим над друго място или изобщо да не летим.
План В при нас беше Белоградчишките скали.
Иначе ако ни хареса, може да отидем пак в нисък сезон само да се шляем и летим още един път

# 391
Миналата година април платихме 125€ на човек, есента началото на ноември цената вече беше 200€ на човек. Цените за допълнителните екскурзии също бяха значително повишени. Нашият полет също беше над Гьореме, 40-45 мин.
Определено си заслужава, но вече 200 евро и нагоре, прекалено скъпо е за мен.
Дните, които бяхме там ноември, балоните не излетяха, заради лошото време.
Не съм много сигурна, нисък сезон, дали не са юли и август. Имам спомен, че гидовете споменаха, заради жегите няма такава посещаемост. Поправете ме, ако греша.

# 392
Въпреки големите жеги през юли и август те поддържат цените на балоните. Наистина рязко са ги вдигнали след Ковид. Дано само да се оцели време и балоните да излитат Simple Smile Като гледам април началото засега го дават леко дъждовно и средно ветровито, но прогнозата се мени всеки ден.

# 393
  • Sofia
Аз си мисля, че след Ноември е по- нисък сезона. А и зимата е много красиво по снимки. Четох доста отзиви в Трип адвайзър от последните дни на Декември и първите на Януари. Явно пак има хора и всичко си работи.

# 394
На белоградчишките скали балона не е ли вързан?
Иначе летенето с балон хич не е евтино по принцип.

# 395
  • Sofia
Ами вързан е и полета е 10 Мин, но за който няма избор и цените в Гореме почват от 200, че и повече евро и това е вариант. За 200 Евро ще си вземе усещането да полети малко с балон, ще си покрие пътя, и най- вероятно ще му останат за ресторант и хотел за 2-3 членно семейство. За мен всичко над 150 Евро е прекалено. То и 150 хич не е малко, но да речем, че бях подготвена психически.

# 396
Здравейте, коя фирма препоръчвате за екскуризя в Кападокия с чартърен полет от София ?
Не желаем да летим с балон, но бихме искали да видим какво интересно има там и ще се радвам да споделите какви ви е харесало.
Четох назад в темата, че от самите хотели организирали екскурзии и явно е по-евтино така отколкото предварително платени към бг агенция.
Благодаря и поздрави.

# 397
Моят опит сочи, че с която и фирма да си пишеш и решиш да избереш договора ти ще бъде сключен с Оникс тур, там ще те посрещнат с табела отново Оникс - така че, явно това е техен чартър, а другите само го продават.
Аз си договорих екскурзиите и балон с местна агенция предварително чрез чат, надявам се всичко да е наред с тях.

# 398
Ние ще пътуваме с Премио травел.Програмата е тяхна!

# 399
Здравейте,ние ще сме с организирана ексурзия до Кападокия от 21.05 ,но няма цените на входните билети за следните места:1.природната крепост Учхисар ,2.музея под открито небе в Гьореме,3.подземния град Каймаклъ ,4.скалните църкви в Долината Ъхлара,5.Цитаделата на Анкара, откъдето се открива панорамна гледка към града, Музея на анатолийските цивилизации, Мавзолея на Кемал Ататюрк,6.Зелена джамия, Улу Джами, крепостните стени, Коза Хан ,7.мавзолеите на първите Османски султани.,ако може да споделите ориентировачно за цените на билетите.

# 400
  • Sofia

Ето цени на част от обектите.

# 401
Здравейте, прясно завърнала се вчера късно да споделя и аз впечатления. Екскурзията ни беше на Оникс. Още с пристигането екскурзовода ни каза, че утре ще има балони, като подчерта, че преди това 10 дни не е имало, въпреки по високите температури. Нашия полет беше договорен с местна агенция и поради непосилната цена за нашето семейство избрахме по евтиния вариант полет от Cat Valley. Нямам забележки към фирмата всичко беше супер организирано и безопасно. От Гюреме обаче излетяха много повече балони и там станаха страхотни клипчета от човек от нашата група, които реши да не лети. В следващите ни две сутрини там, нямаше повече полети и казаха, че не се очакват такива в следващата седмица.
За екскурзиите ние ползвахме местен гид, но нашата група беше от 5 души, бяхме си сами и програмата си я правехме в движение с разговори с него и препоръки от негова страна. Показа ни хубави места за хранене и разглеждане, имаше дори две места които посещаваш с един билет местността Ihlara и Манастира Selime /страхотен е/. Дадох вече телефона му на няколко души в темата, ако решите да го ползвате съм сигурна, че ще сте доволни. Няма съобразяване с никого, времето си е твое, а и разговорите ни с него за местни проблеми и политика бяха много интересни.
Хотела ни беше Dervish Cave в Гюреме, много е хубав, чист, всеки ден събираха използваните кърпи, кошчетата и оправяха леглата. Средно добра закуска, близо до главната улица, но има предимно магазини за сувенири и ресторанти, ако очаквате шопинг на дрехи, обувки или нещо като пазар там няма.
Това е което се сещам като за по-важно, ако имате въпроси съм насреща.

# 402
Привет от Кападокия! От вчера сме тук и утре отпътуваме за Ескишехир. Времето следобед се развали и град ни удари дори. Вчера след Анкара, минахме езерото Туз, манастира Selemi и долината Ъхлар. Билетите за Селемието и Ъхлар са по 200 TL и важат и за двата входа, като за деца до 7 е безплатно. Същата е системата с Fairy Chimneys и Zelve Open air museum- цената е 150TL и важат и за двата входа. Навсякъде около забележителности са направили Ото парк по 15-20 TL., тоалетна 3-5 TL. Балони няма под 180 евро. над Гьореме. Тази сутрин беше облачно и не знам тези в балоните какво точно са видели. Много чужденци има, които поддържат високите цени, а и те от всеки камък бизнес 😉. Ще се любувам на балоните  от терасата на хотела.

Последна редакция: вт, 11 апр 2023, 18:06 от pampinela

# 403
Сутринта бяхме на джип сафари. Уникално изживяване! Препоръчвам! Имахме няколко спирания, за да се видят балоните от различни места. Взеха ни от хотела в 5.45 и ни върнаха в 8.00. Въпреки, че беше облачно гледките си струват.

# 404
  • София
Джип сафарито на място ли го закупихте?
А дали на място може да се наеме гид с кола, който цял ден да ни е на разположение?
Наемане на кола също е опция. Някой да знае какви са цените на рент-а-кар?

Общи условия

Активация на акаунт