Пазарът на недвижими имоти във Варна - какво се случва реално? - 3

• 56 792
  • 767
  •   1
Отговори
# 135
  • Варна
Да е здрав синът Ви и да е късметлия по пътя си Simple Smile

Аз да ви попитам принципно: Някой вярва на преференциялните условия за кредитиране?
Предимствата, които са написали за шменти-капели според мен.

Мястото не знам дали се обсъждали, прилича ми на петното на пазара, срещу клона на Експресбанк.

# 136
Благодарим. Линковете които съм дал са до 30 стр на предишната тема. Като миостане време ще събера и от останалите 30 стр.
Наистина са доста бюджетни цените на сграда Галерия. То и квадратурите им са доста минималистични.
Колко мислите, че ще може да му се вземе наем на това? Хич не ми е в интресните райони, ама пък цената е добра.

Стаматко за галерия и аз веднага се сетих, че двустайните са само за под наем. То дневна 16м2  е направо невъзможно според мен да се ползва нормално. Мисля, че по 350-400 лв може да им се вземе, ако са добре обзаведени. Не съм сигурна за точната локация, някъде под Шел се пада... дали има спирка на гт не знам...

Марто е далеч от скъсаняк. Взе си хубав апартамент, с маза и парко място на добро място...и то за пари за които в момента това не може да купи.  Wink

# 137
  • Варна
За Софиянци съм направо 3та класа човек. Те там 150к евро ги нямат за нищо.

А аз, аз взех това, което ми е по джоба, като ще се помъча да избегна тегленето на кредит. Това е. Напълно съм наясно, че апартамента не е нищо особено, мястото също /на булеварда wtf?! Grinning /, наясно съм, че има много по-добри неща на пазара, но това е положението.
350-400лв не мисля, че има кой да даде за Трошево, за нов двустаен. Освен някой, който работи някъде там.

# 138
Това ще е дори доста в страни от Трошево,направо си е в промишлената зона,под полицейската школа и зад магазина на Пежо.

# 139
Нали ще пускат новия мол там някъде. Аз нещо съм на оптимистична вълна, хахха

В София гледам едни проекти, в момента дори съм на терен. Васил божков строи затворен комплекс със 14 сгради в него, цените са точно двойни на нашите тук. Централен район, до метростанция. В софийската тема веднага казаха, че било гадно там, въздуха бил много мръсен....гроздето и кисело.
За всеки влак има пътници според мен и във Варна е така. Ще се продаде сграда галерия, нищо че е в неблагоприятен район.

# 140
За продаването ще се продаде,но за инвестиция не знам дали ще е доходоносно.

# 141
И аз не знам, но си мисля, че винаги може да се препродаде след акт 16, и пак да е на печалба.
Кой знае какво ше стане след 2 г. Булевард Левски ще е факт...може и други подобрения да се случат в града ни...

# 142
И аз не знам, но си мисля, че винаги може да се препродаде след акт 16, и пак да е на печалба.
Кой знае какво ше стане след 2 г. Булевард Левски ще е факт...може и други подобрения да се случат в града ни...
Магистрала Левски сериозно ли я броиш за подобрение? Дай боже да няма още от тези подобрения...

# 143
Марто трафика в Младост, Възраждане е ок, движим се нормално. А и този път дето го направиха от Мебелната палата към Метро е много удобен.

# 144
В София гледам едни проекти, в момента дори съм на терен. Васил божков строи затворен комплекс със 14 сгради в него, цените са точно двойни на нашите тук. Централен район, до метростанция. В софийската тема веднага казаха, че било гадно там, въздуха бил много мръсен....гроздето и кисело.

Мястото е добро, не ги слушай, но нека не се залъгваме, че е централен район. За въздуха не съм забелязал нищо особено, а често минавам покрай пазара на Красно село.

Другата тема не я следя особено.

И за да не съм тотално офтопик, мястото около новия мол е с голям потенциал, но с подобни страшно маломерни апартаменти.. не знам.

# 145
Нали ще пускат новия мол там някъде. Аз нещо съм на оптимистична вълна, хахха

За всеки влак има пътници според мен и във Варна е така. Ще се продаде сграда галерия, нищо че е в неблагоприятен район.
Не знам за коя част на Варна твърдиш, че е 2 пъти по-евтина от комплекса на Божков, но трябва да е наистина много крайна, щом там цените варират между 375 и 625 евро/м2. Цените на Божков са между 750 и 1250 е/м2 с ДДС и при средна цена от 1000 евро/м2 са едни от ниските в София. В хубавите квартали обаче наистина е по-скъпо. Новото строителство там е 2000-3000, че даже за някои сгради и над 4000 е/м2 и за там вече съм съгласен, че за много хора гроздето, ще е кисело.

Последна редакция: ср, 13 фев 2019, 02:08 от Анонимен

# 146
Айде стига с тия евтини квадрати в Новехоумс . Поствам едно мнение от друг форум , на човек с 150к+ евра в кеш , който търсеше имот за себе си . Отказа се естествено .

Цитат
Вчера разгледах чертежи към NoveHomes за някои от апартаментите. Тристайни има за 850евро ако платиш 70% аванс иначе отиват на 1000+ при нормалната схема за зелено. Но, един тристаен е с площ от 120 квадрата уж чиста. На чертежа ясно се вижда, че мерят от средата на стената размерите на помещенията и пак не знам как изкарват хол с две спални 120 квадрата. И на всичкото това отгоре слагат и 20 квадрата общи части допълнително до към 140 квадрата общо?!? На мен ли само ми се струва прекалено това или това е нормалната практика вече? Защото този апартамент според мен няма повече от 100 квадрата, даже това са му много, а го плащаш като 140?
Та реално при нормални схема , и реални квадрати , квадрата отива 1500+ € .  Аз от Божков и лотариен билет не бих си купил , ама това е друга тема . Пък и темата е за Варна .

# 147
Нико, няма нужда да ми обясняваш цените, много добре съм запозната. Доста имейли размених с господата от luximmo. Тристаен в нове струва 125к евро ако схемата н а плащане е промо. Същият апартамент при по сигурна схема излиза 140 к. Вярно е и, че квадратурата е доста, но все пак това е луксозен комплекс. За теб ще споделя, че най евтини са жилищата на първи етаж, кота 0 с двор. Има тристайни, на промо за около 86-89 000€ , двустайни за 58 000. Много ме сърбят ръцете за един с цел инвестиция, но дългия срок и кофти етажа ме спират.
Да се върнем във Варна. За 70 000 евро се купува тристаен на зелено, без проблем.

# 148
Аз направих една бърза справка с предлаганите за под наем жилища в Трошево. Това ако е под Шела си е направо в промишлената зона, а не Трошево. Така или иначе се намират квартири с подобна големина за 250-300 лв. Даже честно казано не намерих чак толкова минималистични, повечето бяха поне с по-голям дневен тракт. С оглед района едва ли потенциалните наематели ще се трогнат от това, че е нова тухла или луксозно обзаведен. Там ще се гледа ГТ и евентуално няколко квадрата отгоре. Другото притеснително е дали няма да стои без наематели изобщо. Има райони които като намалиш все някой ще се закачи, ама там не знам. Определено на фона на цялостната обстановка си е доста примамливо.
Не знам скъсаняк или не, ама подкрепям винаги избягването на кредит. Като може да се избегне винаги е по-добре. Прави ми впечатление, че доста хора около мен също го практикуват когато е възможно.
Те софиянци смятат, че на панелка в краен квартал не и ли вземеш 1000 е /кв си се минал. Ама бях пуснал сравнение на жизнения стандарт и на заплатите според НОИ. То си е нормално с оглед колко са по-напред.
Нико много силен лаф Simple Smile При 4000 е/кв на някой вече гроздето им е кисело. При средни заплати под 1000 лв чисто не е кисело ами космическо им гроздето. Тоест 8 заплати за един квадрат. Ами от какво ще живееш? Я се замисли как се спестяват тия пари Simple Smile

# 149
Аз направих една бърза справка с предлаганите за под наем жилища в Трошево. Това ако е под Шела си е направо в промишлената зона, а не Трошево. Така или иначе се намират квартири с подобна големина за 250-300 лв. Даже честно казано не намерих чак толкова минималистични, повечето бяха поне с по-голям дневен тракт. С оглед района едва ли потенциалните наематели ще се трогнат от това, че е нова тухла или луксозно обзаведен. Там ще се гледа ГТ и евентуално няколко квадрата отгоре. Другото притеснително е дали няма да стои без наематели изобщо. Има райони които като намалиш все някой ще се закачи, ама там не знам. Определено на фона на цялостната обстановка си е доста примамливо.
Не знам скъсаняк или не, ама подкрепям винаги избягването на кредит. Като може да се избегне винаги е по-добре. Прави ми впечатление, че доста хора около мен също го практикуват когато е възможно.
Те софиянци смятат, че на панелка в краен квартал не и ли вземеш 1000 е /кв си се минал. Ама бях пуснал сравнение на жизнения стандарт и на заплатите според НОИ. То си е нормално с оглед колко са по-напред.
Нико много силен лаф Simple Smile При 4000 е/кв на някой вече гроздето им е кисело. При средни заплати под 1000 лв чисто не е кисело ами космическо им гроздето. Тоест 8 заплати за един квадрат. Ами от какво ще живееш? Я се замисли как се спестяват тия пари Simple Smile
Каквото и да си говорим всичко над 100к евро не са спестени и спечелени пари. Това е някакво наследство. Целият пазар се движи от наследствени имоти и отчасти наследствен капитал. Там парите нямат стойност. Продава се наследството и се доплаща с кредит. Затова и съпоставката с работната заплата няма много смисъл.

Общи условия

Активация на акаунт