Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 10
Моля помогнете дъщеря ми е на 4  месеца и не приема адаптирано мляко.  Кърмата ми вече не стига и е постоянно гладна и плаче.Незная какво да правя,педиатърката каза да започна да я захранвам , но не става!!!!

# 1
 • Мнения: 2 109
Първо опитайте да увеличите кърмата, ако не стане пробвайте различни видове АМ и шишета все едно ще и допадне на вкус и форма( имам впредвид биберона)
А захранването защо не става?

# 2
 • Мнения: 1 091
аз захраних на 3 м ( в чужбина съм, тук така учат), преди това смесено хранене, за да няма рев. Но захранването ми помогна да не е толкова гладно бебето и аз успявах да се справя с другите кърмения. Запазих кърменето до 3г.

# 3
 • Sofia
 • Мнения: 3 395
Първото, което трябва да направиш, е да опиташ да увеличиш кърмата. Това ще е и най-лесно за теб. Очевидно АМ насила няма как да дадеш. За захранването - първо, че бебето е много малко, освен това как мислиш, че ще компенсираш млякото с манджа? Дори да дадеш пюре, той ще е най-много за едно хранене. Което не препоръчвам, де. А останалите? Кърми често, ако трябва си отдели няколко дни и да виси на гърдата денонощно. Не би трябвало да има физиологжична причина при непрекъсната стимулация, кърмата да не се увеличи. Особено от бебе, което познава единствено сученето и очевидно 4 месеца е успявало да яде достатъчно, че да расте.

В кой чужбина захранват на 3 месеца, че ми стана интересно?

# 4
 • Мнения: 10

desive78   педиатърката каза да започна да я захранвам

# 5
 • Мнения: 3 457
Свържете се с консултант по кърмене. Има и безплатни такива.

# 6
 • Мнения: 214
Не се притеснявайте, послушайте педиатърката, бебето не е малко, почнете да захранвате и да суче колкото може.

# 7
 • Мнения: 191
Едното ми дете, вече на 15г., е захранено на 3 м. Тогава всички бебета се захранваха на тази възраст. Педиатърката ти е дала разумен съвет.

# 8
 • Мнения: 7 459
Сменете биберона на шишето.

# 9
 • Мнения: 1 091
Прочетете в интернет и за хранене със сонда - по този начин се стимулира производтството на кърма, докато дохранвате с АМ. Макар,че бебе на 4м не знам ще иска ли да се приеме нов начин на хранене.

# 10
 • Мнения: 2 984
4 месеца до сега си кърмила бебето нон-стоп и сега изведнъж кърмата ти "вече не стига"? Така ли? Това според теб ли или според педиатър? Как реши, че "вече не стига"? Точно след 3-я месец кърмата се регулира, променя състава си, цвета и количеството се регулира според нуждите и режима на бебето. Ако до сега си кърмила без проблем ми се струва странно изведнъж "да не стига" кърмата. Ако количеството е намаляло драстично, то значи няма достатъчно стимулация. Прекъсвала ли си кърменето?

# 11
 • Мнения: 5 107
И на мен ми се струва странно кърмата да не стига.

kali-18, дай повече информация!
Защо мислиш, че кърмата не стига? По какви признаци съдиш? Възможно е да се заблуждаваш.
Наддава ли детето?
Мокри ли редовно памперсите?
На какъв интервал от време кърмиш?
Колко кърмения има за денонощие?
Суче ли през нощта?

Наистина е ужасно трудно да се мине на АМ. Моето бебе не искаше да погледне шише.
Най-добре ще бъде да намериш начин да продължиш да кърмиш.

За захранването не е рано. Но ще минат месеци преди да започне да хапва задоволително количество друга храна. В това време ще се храни основно с мляко.

# 12
 • Мнения: 10
В момента е 7300кг. Памперсите ги сменяме 4-5 пъти на ден. Кърмя я до поискване нямаме режим. През ноща става 2 пъти, понякога 3 пъти. Съдя по това,че когато избозае млякото и я махна от гърдите тя започва да плаче и търси гърдата.

# 13
 • Мнения: 5 107
На мен ми изглежда всичко точно.
Потърси информация за скок в растежа или криза на растежа. Има такива периоди. Бебето минава на по-голямо количество кърма и докато се нагоди производството на мляко има малко така изнервящи моменти.
Според мен няма данни за недостиг на кърма.
Кърми си на поискване и ще се наредят нещата.
И аз съм имала такива периоди.
Кърмих три години успешно.

# 14
 • Мнения: 10
Благодаря на всички майчета за съветите ... 

Общи условия

Активация на акаунт