Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 55
Здравейте! Бих искала да се допитам до специалисти или хора, минали през подобна ситуация, тъй като не съм сигурна дали това, което ми се случва е нормално и просто трябва да изчакам да мине повече време или по-добре да действам вече.

Преди около 2 седмици реших да сменя очилата, тъй като старите са ми на поне 5-6 години и през това време не съм ходила на преглед. Признавам, че причината да искам да ги сменя беше, че исках някакъв по-съвременен модел рамки, а не толкова проблем със зрението. За всеки случай, в оптиката, където отидох, ме посъветваха да си направя и преглед (те предлагаха "безплатен" такъв, в случай, че си закупиш очилата после от тях.. безплатен в кавички, защото крайната цена на очилата беше доста солена, но това е малко друга тема). След направения преглед, лекарката ми съобщи, че диоптърът, който съм имала до момента, бил прекалено висок за мен и ми го намали от 0.75 диоптъра на 0.25 (аз съм късогледа), като ми каза и че щели да направят новите стъкла с корекция за лек астигматизъм, който според нея съм имала. Аз я предупредих, че виждам размазано с диоптъра, който според нея беше най-подходящ за мене и я предупредих, че се страхувам, че ще имам проблеми, ако наистина ми го намали толкова. По някаква причина обаче, тя държеше, че това е правилният диоптър и с този намален диоптър бяха направени новите ми очила. Взех си аз очилата и разбира се, както се опасявах, с тях не виждам нищо надалече. Всичко е размазано и няма връзка с предишните ми очила, с които картината ми беше кристално ясна надалеч. Нося новите очила вече втора седмица и подобрение няма. Доста съм притеснена, тъй като похарчих много пари, а резултатът за момента е плачевен. Планирам да се върна в оптиката, за да им кажа, че не съм доволна, не виждам нищо и искам да ми върнат стария диоптър за тяхна сметка, но преди това исках все пак да попитам и тук дали съм изчакала достатъчно време (2 седмици). Чудя се и дали да не отида все пак и  на независим преглед при трети специалист, за да видя дали тяхната диагноза ще съвпадне с тази от оптиката? Благодаря за всякакво разяснение по въпроса!

# 1
  • Мнения: 37 824
2 седмици са достатъчно, да.

Същото ми се случи и на мен, но симптомите бяха парене и сълзене, а когато имам повече работа на компютър или чета книга - и главоболие. За съжаление не се усетих, че е от очилата и минаха няколко месеца, в които смених серуми, кремове, всякаква козметика, която ползвам, защото мислех, че тя ми дразни очите. Случайно подреждах един шкаф и попаднах на старите си очила, сложих ги и за секунда всичко изчезна! Сега слагайки едните и другите виждам, че при по-слабите не виждам така контрастно, но като бях само с тях не можах да го установя.

Съветът ми е да не чакаш, а да отидеш бързо на лекар да ти оправи диоптрите и да направиш рекламация в оптиката, иначе като мен ще даваш пак пари за нови...

# 2
  • Мнения: 55
Благодаря много! Да, при мен също се появи едно сълзене на очите откакто съм с новите очила и опитвам да гледам надалеч с тях, това забравих да го спомена. Ами май ще ходя при трети специалист наистина скоро, няма как...

# 3
  • Мнения: 7 340
Много оплаквания от подобен сорт услуги предлагани от оптики. На сестра ми така смениха диоптрите на очилата след което след направена от нея рекламация й направиха старите диоптри.

# 4
  • Мнения: 55
Здравейте! Исках да споделя какво стана последно с моите нови очила. Обадих се тази сутрин на офталмолог, който ми беше препоръчан за моя град, за да си запиша час за независима консултация, но нямаше свободни часове в близките дни. Тъй като вече много се бях уморила с новите очила, реших да отида директно обратно в оптиката и да помоля да ми върнат стария диоптър, с който като цяло не бях имала проблеми. В оптиката ме приеха много учтиво, веднага ми обърнаха внимание и се заеха веднага да коригират стъклата. След 20 минути вече новите ми очила (със стария диоптър) бяха готови и сега си виждам перфектно с тях. Консултантът в оптиката беше между другото немалко учуден от новия диоптър, която ми бяха поставили при тях две седмици по-рано, според него редуцирането е било наистина твърде голямо. Много съм щастлива, че си виждам отново и се надявам да нямам проблеми занапред.

Общи условия

Активация на акаунт