Пациенти на клиники Бахчеджи Тема 5

• 48 688
  • 750
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте момичета. След шест неуспешни опита тук в България, с моя мъж решихме да продължим с опитите в Турция. Спряхме се на  д-р Тургут и ми предстои първичен преглед при него. С женски фактор сме, и двете ми тръби са отстранени. Нещото, което ме обърка, е че за първичния преглед искат и цветна снимка, но след като са премахнати двете тръби прави ли се цветна снимка в този случай? Извинявам се, ако въпросът е глупав, но ако има някой, на когото е правена цветна снимка след отстранени тръби ще радвам да пише. Благодаря.
Здравей,според мен първо отиди на първичен преглед виж какво ще ти каже доктора и ако е необходимо  като 100% съм сигурна че няма да е нужно там много близо има центрове за цветни снимки ще направите евентуално Ако иска нещо по вероятно е  диагностична хистероскопия .

# 166
# 167
# 168
Здрасти,

Да задължителна е цветната снимка. Аз също съм при др Емре и с една отстранена и една клипсирана тръба. На цветната снимка се вижда как е прекъсната тръбата и къде и също наличие на разни полепи може да излезе.

Успех и бъди сигурна, че си в изключително добри и златни ръце!

Здравейте момичета. След шест неуспешни опита тук в България, с моя мъж решихме да продължим с опитите в Турция. Спряхме се на  д-р Тургут и ми предстои първичен преглед при него. С женски фактор сме, и двете ми тръби са отстранени. Нещото, което ме обърка, е че за първичния преглед искат и цветна снимка, но след като са премахнати двете тръби прави ли се цветна снимка в този случай? Извинявам се, ако въпросът е глупав, но ако има някой, на когото е правена цветна снимка след отстранени тръби ще радвам да пише. Благодаря.

# 169
Здравейте момичета успех на всички!
Да ви разкажа и моята история ..
Всичко започна 2015г когато решихме да не се пазим с ММ и да действаме и така година и пол. забременях сеп.2016г но имам мисед в 8г.с тогава започнаха мъките в БГ клиники..1во Селена там ни мотаеха 1г без никакви изследвания само 1 ЦС тогава се видя ,че дясна тръба пропуска слабо ,а лява си пропуска..казаха ми ,че при ин витро трябва да прекъсна дясната тръба,тогава реших да поискам 2ро мнение и тръгнах за Варна поне ми пуснаха изследвания и само ТСХ не беше ок,но вече е 1.38(еутерокс 0.50) и така още почти година направихме и спермограма излезе Тератозооспермия с 3%морф. Казаха ни инсеминация но тогава започнах да се ровя и разбрах,че с тази диагноза и аз съм с 1 работеща уж нормална тръба и с ПКЯ ..реших да си се върна в Стара Загора и тук да пробвам ,та доктора ми каза ,че трябва да я прекъсна ,вчера бях на преглед при лекаря който трябваше да ми махне тръбата..иска ми 1000лв по здравна каса .. Но снощи си поговорихме с моя съпруг отново за Турция ,аз от много време следя различни теми за Турция защото на нашите така наречени специалисти ИЗОБЩО не им вярвам.Та сутрината се свързах с Хавизе изпратих изследвания всичко което имам и ми каза,че се е конс. с Емре Тургут и той е казал,че не вижда причина да я махам и че може да се направи ин витро и с тръбата ..не съм се спряла още при кой да отида ясно е само ,че ще ходя .Но януари реших,че ще пусна всички видове изследвабия за ЩЖ и полови ..какво излезна лятото всички бяха ок,а сега всичко е на горе с краката и за капак съм ИР и трябва да свалям кг.. Та така се разбрабме с Хавизе като сваля поне 10-15кг да и се обадя..

Въпроса ми е има ли някоя от вас с такъв казус като моя,някоя от вас правила ли е ин витро с ИР , има ли някоя от вас която да е с наднормено тегло(аз съм 170/93кг вече,преди 2сед бях 97) ?Колко е цялата процедура от 1ви преглед до края на транс.?
Имам и още въпроси ,но поста стана твърде дълъг..Извинявам се ,че така нахлувам в темата ,но съм отчаяна и нз какво да правя ..
Благодаря предварително Simple Smile

Здравей,

не знам при кой лекар си ходила в Селена, но моята ЦС също я правих там. И двете тръби пропускаха слабо, след консултация с д-р Ставрев, ми каза, че тръбите са ок и няма нужда да се прекъсват. Последваха 2-ва инвитро опита там, за съжаление без успех. След това се насочихме към Турция. Там видяха снимката и също казаха, че с тръбите всичко е наред. Направихме стимулация и преди трансфера поискаха обаче да направим нова снимка в Турция. Тя също се оказа, че е ок и след това последва трансферът. В момента съм бременна още от първи опит в Турция.
До колкото съм чувала, ИР се контролира с добавки и здравословно хранене. От ТАТ и МАТ се вижда, че нямаш хашимото, което също е добре, а ТСХ можеш да контролираш с по-високи дози еутирокс, въпреки че 2.07 си е добре. Консултирай се с ендокринолог заради ИР.
Витамин Д и В12 са ти много ниски, трябва да приемаш добавки.
Не си губи времето повече в България, направо си запиши час за консултация с репродуктивен специалист в Турция.
Извинявай, сега дочетох останалите коментари и видях, че все още си много млада, както и с много добър яйчников резерв. Нещата със сигурност ще се случат, контролирай теглото и всичко ще е наред. Въпреки това една консултация със специалист в Турция, няма да е излишна.
Относно спермограмата, на ММ беше доста по-зле и нещата въпреки това се получиха. Морфологията там като цяло не ги интересува. По важни са концентрация и подвижност.

Последна редакция: ср, 13 фев 2019, 19:46 от megisch

# 170
megisch ,аз вече ходя на ендокринолог и ми изписа лекарства,днес като говорих с Хавизе се разбрахме да нормолизирам хормоните да сваля 10-15кг и тогава да отида,днес я помолих да покажи изследванията на някой от двамата доктори ,тъй като на кой да се спра .. Пия витамини в12 (лилава опаковка)каза ми по 1на седмица ,чудя се дали да не ги пия по 2 на седмица ..

# 171
Ах, супер, щом си се консултирала вече с ендокринолог. Simple Smile
Аз приемах по-рано В12 метилкобаламин 1000 подезични табл., по 3 табл. на седмица. И бързо се покачи.
Витамин Д започнах с 10 к. вигантол на ден. За 3 месеца вече бях превишила горна граница. При мен 4к. на ден са достатъчни като поддържаща доза, за след това.
Така че, ако приемаш големи дози, непременно си пускай кръвни изследвания през 2-3 месеца.
И двата витамина трябва да са близо до горна граница.

# 172
Схемата не съм си я измислила сама със сиг.ендокринолог ми я каза,от утре ще започна да приемам и вигантол на ссвоя глава аз и друг път съм го пила .. Ще започна и б12 2пъти в седм. И в нач.на др месец ще пусна едни изследвания да видя след 1м.какво е пол. На + или - .. Пък ако трябва ще го сменям..а за тези тромбоф.пак е кръвен тест така ли как трябва да го пусна ..и ако не са ок ..какво правим приема ли се нещо или не .. ?

# 173
Да, кръвен е. Да, добре - млада си така че - имаш време да нормализирал в12.

# 174
Схемата не съм си я измислила сама със сиг.ендокринолог ми я каза,от утре ще започна да приемам и вигантол на ссвоя глава аз и друг път съм го пила .. Ще започна и б12 2пъти в седм. И в нач.на др месец ще пусна едни изследвания да видя след 1м.какво е пол. На + или - .. Пък ако трябва ще го сменям..а за тези тромбоф.пак е кръвен тест така ли как трябва да го пусна ..и ако не са ок ..какво правим приема ли се нещо или не .. ?

Здравей,

Да, кръвен е. Не е нужно да е на гладно. Тъй като имаш мисед аборт е най-хубаво да пуснеш пълен панел тромбофилии. Виж в Геника.
От изследванията ти почти съм сигурна, че си хомозиготен носител на MTHFR 677 или си комбинация от хетерозиготство му MTHFR 677 и  MTHFR 1298. Също поради поликистозата е възможно да имаш полиморфизъм и в PAI-1.
 Aко имаш  полиморфизъм в гена на MTHFR трябва да приемаш задължително метилираните форми на B витамините, особено B12, B9. Най добре е да ги пиеш в комбинация - фолат, метилкобалабин, рибофлавин, пиридоксин плюс магнезий. И фолиевата и B12 трябва да са ти в горна граница. Същото важи и за вит D.
Много е важно да овладееш инсулина и захарта. Високите стойности и на двете водят до влошаване на качеството на яйцеклетките. 10 15 кг надолу са наистина малко спрямо сегашните ти кг. Ако имаш тромбофилия излишните кг биха влошили нещата при бременност.
На въпроса какво се прави ако имаш тромбофилии- при бременност се назначава ниско молекулярен хепарин като клексан, фраксипарин. Възможни са комбинации и с аспирин.
Успех!

# 175
Възможните комбинации за АП са в зависимост от мутациите, защото НМХ и АП не действат по един и същи начин. И двете се изписват за различни неща. Важното в случая е терапията с НМХ - да е всеки ден.

# 176
Някой има ли инфо за цена на инсеминация в Бахчеджи?

Тъй, вече знам- ако някой се интересува - 600 евро.

Последна редакция: чт, 14 фев 2019, 14:55 от ALFIETKA

# 177
Момичета направихме час эа първичен преглед ,но не мога да се ориентирам в нета ми иэлиэат две клиники,т.е два адреса .Кой е верният.
В събота правят ли цв.снимка в клиниката.
Сиси,благодаря ти много эа съдействието,свърэах се с Хафиэе и тя направи час эа преглед,на момента ми вдигна телефона жената,стори ми се мн.мила .

# 178
Момичета направихме час эа първичен преглед ,но не мога да се ориентирам в нета ми иэлиэат две клиники,т.е два адреса .Кой е верният.
В събота правят ли цв.снимка в клиниката.
Сиси,благодаря ти много эа съдействието,свърэах се с Хафиэе и тя направи час эа преглед,на момента ми вдигна телефона жената,стори ми се мн.мила .
Моля! Hug
Мило е момичето, едната клиника е в азиатската част,
затова ти излизат 2. snikurs ти е написала адреса.
Цветна снимка направи в Ачик Емар, близо е до клиниката.
Аз останах много доволна оттам.
Работят в събота, но отиди сега на преглед, ЦС може да я направиш
и по-късно, аз я направих преди ЗЕТ.
Късмет! Стискам палци! Heart

# 179
Ама ,ти прави ли цветна аз си мислех че не си .Аз съжелявам че  не съобразих че ще правя хистеро и лапароскопията и нямаше да направя само дето на облъчват и поемаме този реактив и него малко ни е другото и моята коса започна да капе като твоята незнам кое е следващото вече.

Общи условия

Активация на акаунт