Пациенти на клиники Бахчеджи Тема 5

• 48 425
  • 750
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Момичета, имам още един въпрос- задължително ли е да имаме сключен брак?
За първичния преглед - не, но след това - задължително. Ние го сключихме след първия преглед и сега ще им нося свидвтелството.

Последна редакция: сб, 16 мар 2019, 14:28 от Matta

# 646
Момичета като ви чета какво отношение сте търпяли в БГ не мога дори да си го представя,аэ сигърно щях да ,,осъкатя" някоя кифла на регистратурата ,хаха.
Моят опит в инвитро процедурите не е мн богат,правили сме само едно миналата година в Герм. и винаги сме получавали нужната информация и отэивчивост от докторите тук,эа това не си и представям друго отношение в Турция.
Сега като гледам протокола по стимулацията от инвитрото ми става ясно,че грешката на док.май е била в стимулацията,по дълъг протокол бях ,а сме эапочнали от първия ден на Ц.със спрей эа потискане на ЩЖ(ако се иэраэявам правилно).Имаше 4 антрални ф.и до края останаха 4,но бяха с раэлична големина.Само 1 Я.(от най-гол.Ф )се оплоди и на трети ден беше качество 1АА.Дълъг протокол не се ли эапочва една седмица преди Ц.
Ако някоя от вас е била по дълъг протокол може ли да се включи.

Здравей, аз имам 2 опита в Германия. Тогава живеехме там.
При втория опит аз също бях от 1ви ден на цикъла със спрея в носа и после инжекциите и т.н.
Това се води средно дълъг протокол.
При мен се виждаха 10 фоликула, извадиха 8 и от там започнаха да отпадат и накрая трансфер на 1 ембрион и резултат 0.

# 647
Благодаря, за бързите отговори.

# 648
Здравей Titi 74 ,какво е това което ви се пръска в носа .Какви са  лекарства ,който използват в Германия  при ин витро процедури ?Просто няма открито споделено ,поне аз не съм попадала на такава информация  и ми стана доста интересно.Как е  по света?Blush

# 649
Тити , след година четене иэ нета и по форумите стигнахме до иэвода,че в Германия докторите не са ,,най" в областта на инвитрото,доста елементарни пропуски имат ( мнението не е само мое )Иначе техника,отношение,обстановка в клиниките и т.н всичко е на ниво,никога не са ни откаэвали информация или връэка с доктора,и аэ наистина вярвах в док.и эа миг не съм се усъмнила или раэколебала в преценката си ,но...явно доверието в док.и отношението към нас не са достатъчни.Мое мнение,эатова ми е любопитно в Турция с какво ще ни впечатлят по-раэлично от Германия.Не съм негативно настроена эа Турция  момичета,така или иначе сме се решили эа там,просто съм любопитна какво ще е по-раэлично там,освен голямото раэстояние Simple Smile

# 650
Здравей Titi 74 ,какво е това което ви се пръска в носа .Какви са  лекарства ,който използват в Германия  при ин витро процедури ?Просто няма открито споделено ,поне аз не съм попадала на такава информация  и ми стана доста интересно.Как е  по света?Blush

Synarela е спреят. Pergoveris инжекции се включват от 3ти ден.
Немските клиники нямат голяма успеваемост

# 651
Тити , след година четене иэ нета и по форумите стигнахме до иэвода,че в Германия докторите не са ,,най" в областта на инвитрото,доста елементарни пропуски имат ( мнението не е само мое )Иначе техника,отношение,обстановка в клиниките и т.н всичко е на ниво,никога не са ни откаэвали информация или връэка с доктора,и аэ наистина вярвах в док.и эа миг не съм се усъмнила или раэколебала в преценката си ,но...явно доверието в док.и отношението към нас не са достатъчни.Мое мнение,эатова ми е любопитно в Турция с какво ще ни впечатлят по-раэлично от Германия.Не съм негативно настроена эа Турция  момичета,така или иначе сме се решили эа там,просто съм любопитна какво ще е по-раэлично там,освен голямото раэстояние Simple Smile

Да, и аз така съм чувала.Имам познати в Германия, които потвърдиха,че ин витрото там не е на ниво.

# 652
Тити , след година четене иэ нета и по форумите стигнахме до иэвода,че в Германия докторите не са ,,най" в областта на инвитрото,доста елементарни пропуски имат ( мнението не е само мое )Иначе техника,отношение,обстановка в клиниките и т.н всичко е на ниво,никога не са ни откаэвали информация или връэка с доктора,и аэ наистина вярвах в док.и эа миг не съм се усъмнила или раэколебала в преценката си ,но...явно доверието в док.и отношението към нас не са достатъчни.Мое мнение,эатова ми е любопитно в Турция с какво ще ни впечатлят по-раэлично от Германия.Не съм негативно настроена эа Турция  момичета,така или иначе сме се решили эа там,просто съм любопитна какво ще е по-раэлично там,освен голямото раэстояние Simple Smile

Изобщо не ги хваля немците. Имам 2 опита неуспешни в известна клиника в Мюнхен.
От там ми започват и пропуските в лечението.
От България НЕ ходете за инвитро в Германия, по-добре в Турция.
На мен ми се наложи да започна от Германия.

# 653
Titi , и аэ подкрепям мнението ти с две ръце эа пропуските им.
Тити пощата ти е пълна,не мога да иэпратя съобщение

Последна редакция: сб, 16 мар 2019, 16:10 от bubanka75

# 654
Ел, видя ли, че познах. Сега стъпка по, стъпка действай. Ако си в София и имаш нужда от съвети за проследяването на бременността - пиши ми на лични.

# 655
  • София

Здравейте мили момичета, следя темата от около година, но за първи път пиша.

Аз също съм в Германия и ми предстои ЗЕТ в края на този месец.Това ще е втория ни опит. Първия на фреш трансфер на 2 прекрасни според док ембриона не стигна до бременност.

Решили сме това да ни е последния опит тук, въпреки че касата ни покрива 50%. Да наистина, всички са много мили, уславията, техниката и т.н също перфектно, нашия док е единия от топ 3 в Мюнхен, но усещам, че нещо липсва и не ни се губи повече време.

Когато чета какво пишете, всички сте толкова наясно с всички детайли, изследвания, кое и кога и защо се прави докато при нас това липсва. Другото което ми прави впечатление е, че на вас ви се правят по задълбочени изследвания, изписват ви повече неща, добавки и т.н, докато при мен например приема на лекарства е доста ограничен. Не че се натискам да пия, но ако това би дало дори и 1% повече шанс .. не искам да го изпускам.

Например за стимулацията която при мен док настояваше да е лека -  инжекции Gonal-F 100 + тригър Brevactid, а след пункцията глобули Прогестерон.

На пункцията изкарахме 9 яйцеклетки, 3 се оплодиха. 2 ми върнаха на 2ри ден и един 5 дневен бластоцист ме чака сега за ЗЕТ. В момента съм на 11ти ден от цикъла и от първия ден пия Progynova . Утре съм на преглед и ще видя дали ще ми изпишат още нещо.
Док иска няколко дни преди трансфера да започна и ниски дози кортизол. Прави ми впечатление, че в Бахчеджи е практика да се изписва кортизол нали, или аз нещо греша? 

При нас проблема е в мен.  След дългогодишно нелекувана Хламидия бях със запушени тръби (след лечение и лапаро - отпушени, но 4 месеца опити пак нищо). Док беше сигурен, че IVF е нашето решение.

Още преди да започнем стимулацията ми беше пуснал някакво изследване за Clam.HSP (heat shock protein) и беше положително. Това  доколкото разбрах са антитела които организма ми е създал с дългата битка с хламидията. Проблема е,  че тези анти тела, разпознават ембриона като инфекция и за това не може да се имплантира. За това иска с кортизон да намали имунитета ми. Но се питам, това го знаеха още преди първия трансфер, защо тогава не ми е предписал кортизон, а чак сега.

Изобщо много неизвестни, не чувствам 100% внимание и вникване в проблема ми от тяхна страна. А като ви чета тук, и този др. Карликая как е е съпричастен с вас, колко е загрижен и т.н ми се иска да не губя повече време и да тръгвам. Съпруга ми искаше още след първия неуспешен опит да се ориентираме към Турция. Той форума не го чете, но има няколко познати от Германия които точно клиниките в Истанбул са му препоръчали.

Поста ми стана доста дълъг за представяне Blush
Исках само да ви кажа,  че няма ден който да е минал без да отворя темата, съпричастна съм с всички вас, радвам се за всеки положителен резултат все едно ви познавам.
Пожелавам ви от сърце само положителни резултати и много сладки и здрави бебоци.

# 656
Здравейте,момичета!Бихте ли споделили колло дълго ви беше стимулацията,и на кой ден ви неше пункцията?След пункцията кога ви изписаха?

# 657
Здравейте,момичета!Бихте ли споделили колло дълго ви беше стимулацията,и на кой ден ви неше пункцията?След пункцията кога ви изписаха?
Стимулацията ми почна от 1 ден на цикъла и продължи до 11 я ден. Пункция на 12 ден , изписаха ме 1 час след като излязох напълно от упойката. Успех!

# 658
Скрит текст:

Здравейте мили момичета, следя темата от около година, но за първи път пиша.

Аз също съм в Германия и ми предстои ЗЕТ в края на този месец.Това ще е втория ни опит. Първия на фреш трансфер на 2 прекрасни според док ембриона не стигна до бременност.

Решили сме това да ни е последния опит тук, въпреки че касата ни покрива 50%. Да наистина, всички са много мили, уславията, техниката и т.н също перфектно, нашия док е единия от топ 3 в Мюнхен, но усещам, че нещо липсва и не ни се губи повече време.

Когато чета какво пишете, всички сте толкова наясно с всички детайли, изследвания, кое и кога и защо се прави докато при нас това липсва. Другото което ми прави впечатление е, че на вас ви се правят по задълбочени изследвания, изписват ви повече неща, добавки и т.н, докато при мен например приема на лекарства е доста ограничен. Не че се натискам да пия, но ако това би дало дори и 1% повече шанс .. не искам да го изпускам.

Например за стимулацията която при мен док настояваше да е лека -  инжекции Gonal-F 100 + тригър Brevactid, а след пункцията глобули Прогестерон.

На пункцията изкарахме 9 яйцеклетки, 3 се оплодиха. 2 ми върнаха на 2ри ден и един 5 дневен бластоцист ме чака сега за ЗЕТ. В момента съм на 11ти ден от цикъла и от първия ден пия Progynova . Утре съм на преглед и ще видя дали ще ми изпишат още нещо.
Док иска няколко дни преди трансфера да започна и ниски дози кортизол. Прави ми впечатление, че в Бахчеджи е практика да се изписва кортизол нали, или аз нещо греша?  

При нас проблема е в мен.  След дългогодишно нелекувана Хламидия бях със запушени тръби (след лечение и лапаро - отпушени, но 4 месеца опити пак нищо). Док беше сигурен, че IVF е нашето решение.

Още преди да започнем стимулацията ми беше пуснал някакво изследване за Clam.HSP (heat shock protein) и беше положително. Това  доколкото разбрах са антитела които организма ми е създал с дългата битка с хламидията. Проблема е,  че тези анти тела, разпознават ембриона като инфекция и за това не може да се имплантира. За това иска с кортизон да намали имунитета ми. Но се питам, това го знаеха още преди първия трансфер, защо тогава не ми е предписал кортизон, а чак сега.

Изобщо много неизвестни, не чувствам 100% внимание и вникване в проблема ми от тяхна страна. А като ви чета тук, и този др. Карликая как е е съпричастен с вас, колко е загрижен и т.н ми се иска да не губя повече време и да тръгвам. Съпруга ми искаше още след първия неуспешен опит да се ориентираме към Турция. Той форума не го чете, но има няколко познати от Германия които точно клиниките в Истанбул са му препоръчали.

Поста ми стана доста дълъг за представяне Blush
Исках само да ви кажа,  че няма ден който да е минал без да отворя темата, съпричастна съм с всички вас, радвам се за всеки положителен резултат все едно ви познавам.
Пожелавам ви от сърце само положителни резултати и много сладки и здрави бебоци.

Здравей,

И аз бях при д-р Даниел Носс в Мюнхен. Макар, че аз още не съм успяла още тогава усещах, че нещо пропуска и доста автоматично подхожда.
Стискам ти палци от сърце с този ЗЕТ сега да успееш. Ако случайно не стане отивайте в Бахчеджи. Като цени са колкото в БГ, и по-евтини от Германия /дори и да плащате 50%/. Като качество са по-добри от БГ и Германия.

Все пак стискам палци за ЗЕТа, дано късмета ти е той!

Последна редакция: пн, 18 мар 2019, 23:47 от AnMary

# 659
Тити,не отписвай ЗЕТа.Дъщерята на моя приятелка успя в Германия от първи опит.Стискам ти палци!

Общи условия

Активация на акаунт