Пациенти на клиники Бахчеджи Тема 5

• 48 400
  • 750
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте,момичета!Може ли да споделите,тези от вас,които са правили ЦС в Фулия Ачик Мар,как е протекла.Чела съм мнения само за Ехомар

Здравей,

Правих ноември месец ЦС. Карликая ми написа на един лист с подпис и печат, че съм за ЦС. Дадох го на рецепцията. Девойките не говореха английски, но с гугъл транслейт се разбрахме;). Попълних нещо като въпросник дали съм имала аборти, операции, последна менструация, омъжена ли съм, години.
Тогава имаше доста хора преди мен и чаках околко час и 30 м.
Самата интервенция не беше повече от 10 мин. Докторът говореше англ. и ми обясняваше какво вижда.
Не усетих абсолютно никакъв дискомфорт и болка. След това ми дадоха снимката с епикриза на турски , плюс рецепта за антибиотик. Всички бяха много любезни, организирани и съм доволна.
След това отидох обратно в Бахчеджи и показах снимката на Карликая.

# 691
Здравейте,момичета!Може ли да споделите,тези от вас,които са правили ЦС в Фулия Ачик Мар,как е протекла.Чела съм мнения само за Ехомар
Останах много доволна, лекарят беше много внимателен.
Поисках и диск, след 5 мин. ми го записаха.
Около 10-15 мин. трае процедурата.
На регистратурата не говорят английски, така че е добре да
си напишеш на един лист за какво идваш, ако ли не, ще извикат някой лекар,
за да говориш с него. На мен един възрастен човек ми помогна,
като чу, че съм българка, живеел от много години в Истанбул.
Хафизе ми беше записала предварително час.
Успех! Heart
А как протича самата процедура?Болезнено ли е ,има ли упойка..

# 692
Успех! Heart
Болката е субективно усещане,зависи от прага ви на болка. Лично аз не усетих нищо-след това все едно ми беше дошъл цикълът. Аз не исках упойка,а и те не ми предложиха. Но мен не ме боля така или иначе.

# 693
Аз също като сникърс бих казала, че е субективно. Примерно на цветната снимка, която правих преди години в Щерев въобще не ме боля. В Турция я правих в ехомар и противно на очакванията ми много ме боля даже краката ми се разтрепериха от болка на масата там. Е в Бг бях с една отстранена тръба, а в Турция и другата вече бяха затворили, но пък докторите бяха информирани за това.

Успех! Heart

# 694
  • София
Момичета, моето ТСХ последно беше 2,71, но докторът не го е коментирал и не ми е предписвал да пия нещо. Онзи ден бях пак на преглед но за ТСХ не стана въпрос. Следващия месец се надявам да започнем стимулация и сега се чудя дали да не отида на ендокринолог тук или да пиша на Хафизе?

# 695
За да извадите качествени Я, ТСХ трябва да е ниско! Ваше задължение е да си погледнете хормоните да са в ред преди стимулация. След стимулация се вдигат отново.

# 696
Моето ТСХ беше 2,69 преди да започна стимулация и д-р Емре не ми е наблегнал да го смъквам. Извадихме 13 яйцеклетки, от които 11 бяха с най-добро качество по думите на ембриолога. След като се доказа бременност ТСХ беше 3.09 и Начев ми назначи терапия с много ниска доза Л тироксин. За 1 месец го смъкна на 0,3 и още намали дозата. Начев ми обясни, че при бременност зоната между 2,5 и 3 е сива - над 3 е доказано, че може да има вреда за бебето, но в сивата зона може да има може и да няма, но те се презастраховат като изписват препарат, който няма да навреди на бебето. Според мен обсъди с доктора си в Турция и не взимай лекарства зад гърба им с цел да влезеш в някакви перфектни стойности на даден хормон. Но щом не са го коментирали според мен не е проблем..,

# 697
Здравейте момичета, нова съм тук. Женени сме от 4 години и преди няколко месеца установихме, че съпругът ми няма живи сперматозоиди. Моя приятелка ми предложи да отида на преглед при др Емре Тургут, свързах се с Хафизе и изпратих изследванията ни. Др Емре каза, че трябва да се срещнем с андолог Еге Джан Шерефоглу. Четох за андролога, имал доста награди и отзивите са хубави. Та ние началото на месеца се ориентираме към Истанбул, много се надявам и ние да успеем и да се намерят сперматозоиди при съпруга ми. Какво можете да ме посъветвате ? Има ли успели с азооспермия ?

# 698
Здравейте момичета, нова съм тук. Женени сме от 4 години и преди няколко месеца установихме, че съпругът ми няма живи сперматозоиди. Моя приятелка ми предложи да отида на преглед при др Емре Тургут, свързах се с Хафизе и изпратих изследванията ни. Др Емре каза, че трябва да се срещнем с андолог Еге Джан Шерефоглу. Четох за андролога, имал доста награди и отзивите са хубави. Та ние началото на месеца се ориентираме към Истанбул, много се надявам и ние да успеем и да се намерят сперматозоиди при съпруга ми. Какво можете да ме посъветвате ? Има ли успели с азооспермия ?

Тази събота и неделя доктор Емре и доктор Еге са в България за безплатни консултации. Може да се свържеш със Севда ако има как да ви вмъкне в графика за бърза консултация.
Успех!!

# 699

Тази събота и неделя доктор Емре и доктор Еге са в България за безплатни консултации. Може да се свържеш със Севда ако има как да ви вмъкне в графика за бърза консултация.
Успех!!

Благодаря много ! Надявам се да има свободни места и да можем да се срещнем с лекарите. Много ми е напрегнато и нямам търпение да мине всичко.

# 700
Да, ние!

# 701
За да извадите качествени Я, ТСХ трябва да е ниско! Ваше задължение е да си погледнете хормоните да са в ред преди стимулация. След стимулация се вдигат отново.
Не съм съгласна с теб. Не е мое задължение. Не съм медицинско лице. Правя първо инвитро, не е моя работа да знам какви стойности трябва да са ми хормоните. На мен ми стартираха процедурата при стойност2.8. Д-рът само ме попита дали взимам лекарства за щитовидната , аз казах "не" и това е. Не ми казаха да правя консултации, нито да пия нещо. Сега се стресирах, да не е безсмислено упражнение. В крайна сметка нали си плащаме именно защото те са специалисти и трябва да знаят какво правят.

# 702
Аз бих написала на координаторката или директно мейл на доктора с въпроса, ние тук имаме различни мнения, питай смело!

# 703
  • София
Благодаря ви момичета!
Аз също вярвам, че доктора обръща внимание на тези неща. Той самият ми поиска изследвания на ТСХ, така че мисля, че ги взима под внимание. А и има  момичета, които не четат и не искат да знаят, за да не се филмират допълнително, така че не може да се разчита, че те си следят стойностите на хормоните.
Ще пусна отново ТСХ, мисля, че съм го смъкнала и ще го коментирам с доктора.
Някой може ли да сподели в деня на започване на стимулация какви хормони пускат?

Последна редакция: ср, 20 мар 2019, 15:44 от Matta

# 704
Не съм съгласна с теб. Не е мое задължение. Не съм медицинско лице. Правя първо инвитро, не е моя работа да знам какви стойности трябва да са ми хормоните. На мен ми стартираха процедурата при стойност2.8. Д-рът само ме попита дали взимам лекарства за щитовидната , аз казах "не" и това е. Не ми казаха да правя консултации, нито да пия нещо. Сега се стресирах, да не е безсмислено упражнение. В крайна сметка нали си плащаме именно защото те са специалисти и трябва да знаят какво правят.

Спокойно, не се стресирай. Просто изказах моето мнение.
Мисля и казвам това, защото при положение, че за опит даваш 2500 евро смятам, че е важно човек да отиде на ендокринолог и да направи консултация!
Точно Тургут 2015 и 2016 ми извади душата да смъквам с еутирокс ТСХ от  2.7 на под 2.5. Тогава почнах да пия и еутирокс. Изгубих ужасно много ценно време, но от там после сама си следих показателите и ходих при Начев. В крайна сметка аз нямах време за губене, и пусках много изследвания, които дори никой не ми е искал.

На лекарите в Турция им е задачата да ни направят перфектна стимулация, да отгледат супер качество ембриони, да ни направят перфектната подготвка за трансфер - и те го правят.

Но всичко останало си е наша грижа.

Вярвам, но не е задължително това да е така за другите, че ако искаме да успеем, трябва да се превърнем и в доктори, ако трябва.

Но ти си действай, така както смяташ че е правилно. И спокойно. На правилното място си! ♥

Общи условия

Активация на акаунт