Пациенти на клиники Бахчеджи Тема 5

• 48 858
  • 750
  •   1
Отговори
# 420
Ние се върнахме на първоначална позиция... Единственият ни ембрион, който стигна до бластоцист се оказа негоден след ПИД (иначе 7 оплодени яйцеклетки, 6 развили се до след 3-4 ден, само 1 стигна до бластоцист).
Вие имате ли подобен опит и дали е завършил с успех?
Също, чели ли сте "It starts with the egg" и какво мислите за съветите, които са дадени там за подобряване качеството на яйцеклетките?
Имате ли съвети какво да попитам доктора?

Аз бях с лошо качество на яйцата. Спазвах високо протеинова диета, пиех добавки и витамин Д за подобряване на качеството на яйцата. Ситуацията за 1 година беше осезателна.

# 421
Ние се върнахме на първоначална позиция... Единственият ни ембрион, който стигна до бластоцист се оказа негоден след ПИД (иначе 7 оплодени яйцеклетки, 6 развили се до след 3-4 ден, само 1 стигна до бластоцист).
Също, чели ли сте "It starts with the egg" и какво мислите за съветите, които са дадени там за подобряване качеството на яйцеклетките?

Да, аз съм я чела и за мен книгата е много полезна. На база на нея , плюс още доста четене на подобна литература, си изготвих схема за мен и съпругът ми като подготовка преди следващата ин витро процедура (която е съвсем скоро).
Определено вярвам, че т.нар."Lifestyle" е от голямо значение и че може в не малка степен да си помогнеш и увеличиш шансовете си за усепх.

# 422

Аз бях с лошо качество на яйцата. Спазвах високо протеинова диета, пиех добавки и витамин Д за подобряване на качеството на яйцата. Ситуацията за 1 година беше осезателна.

Дънди, колко ти се подобриха яйцата за 1г?  Аз съм на 40 и с АМХ 0.7. Вит. Д ми е добре (29 ng/ml) и съм на ниско-въглехидартна диета повече от 2г. вече (по-скоро е високо-мазнинна, от високо-протеиновите много ми скача пикочната киселина и се притеснявам от подагра), спортувам... И други витамини приемах преди опита - вит. Б12, фолат, Кю10, Омега-3...

# 423

Дънди, колко ти се подобриха яйцата за 1г?  Аз съм на 40 и с АМХ 0.7. Вит. Д ми е добре (29 ng/ml) и съм на ниско-въглехидартна диета повече от 2г. вече (по-скоро е високо-мазнинна, от високо-протеиновите много ми скача пикочната киселина и се притеснявам от подагра), спортувам... И други витамини приемах преди опита - вит. Б12, фолат, Кю10, Омега-3...

Ако това е нивото ти на витамин Д - е много ниско. С това ниво на витамин Д няма как да имаш качествени яйца. Референтните стойности за нормални се смята да си около 70. Горната граница е 120.
На 37 първият опит не извадихме нито една яйцеклетка качествена. Извадихме само 3 и нито една от тях не ставаше и дори не се оплоди. В БГ ми зявиха че съм за донорска програма. Преди това също имам един опит без реално ставаща яйцеклетка.
Като ми казаха за донорска, тръгнахме към Турция - мемориал. Извадихме 5 яйца, оплодиха се развиха се, но 3 от тях отидоха на ПИД, само едно ставаше но с компромис. Върнаха ми го в не добро състояние. Не беше оцеляло след размразяването.

При Карликая извадихме първия път 4 от които ставаха 3 за замразяване на 2-ри ден,  от пулинга извадихме 5 - 4 замразихме отново на 2-ти ден. От общо седемте замразени на 2-ри ден оцеляха и бяха в добро качество близнаците.
Но при Карликая вече нивото на Вит.Д ми беше  55, а пиех по 10000 единици течен витамин Д на Солгар. Не го усвоявам.  Но високо протеиновата диета, заедно с авокадо всеки ден и яйца даде блестящи резултати. На ден изяждах задължително 2 яйца и чисто месо колкото дланта ми.
 Пиех масло от крил, Вит. Е, инозитол, убикинол кю 10, другото не се усвоява, колаген, неофолик мета, спирулина редувах с хлорела и имаше и друго но в момента не се сещам.

С неоренал Ср можеш да контролираш пикочната киселина. На билкова основа е и е добавка. Прочети листовката и го приемай.

Последна редакция: ср, 06 мар 2019, 16:50 от DundyS

# 424
Роден_ентусиаст, много съжалявам, миличка! Confused
Да не те отчайвам и да не прозвучи черногледо за всички,
но аз, честно казано, не мисля, че добавките и диетите могат да подобрят
качеството на я. На организма - да. Съответно това може да повлияе благоприятно
на фертилитета, но ефектът е минимален. Няма как да се прескочи възрастовия фактор.
Разбира се, всяко правило си има изключение!
Още в началото д-р Карликая ми каза, че каквото и да правя,
нищо няма да даде резултат, положението ще се влошава, няма да се подобрява.
Е, излезе прав! Изпих купища добавки, все на най-скъпите фирми,
аз от години се храня здравословно, но въпреки това
преди втората стимулация се бях лишила от всичко.
Бях супер мотивирана! Резултат - 0. След купища добавки и лишения - ФСХ 37,
нямах и ф. Свалих го с Цикло-Прогинова, тогава извадих единствените си 2 я.,
резултатът дали са помогнали поне малко добавките, ще стане ясен утре. Blush
Не пия и не пуша, винаги съм била слаба, но полза не виждам.
Всичко е строго индивидуално, затова не може да се прави база
на сравнение между двама души! Пробвай всичко, което има шанс да ти помогне!
Стискам ти палци от цялото си сърце! Heart Hug

# 425
Здравей  Дънди   ,какво имаш предвид под оцеляха .Значи те първият път замразиха 3  ,вторият  4.После при ЗЕТ ,размразиха 7 броя замразени на 2 ден и ги оставиха да се развиват до 5 ден примерно и 2 та оцелели ги върнаха ,а именно   това са  близнаците .

# 426
Здравейте момичета. Искаше ми се само хубави новини да си споделяме, но за съжаление се появяват и не хубави. Резултата от ПИД на двата ми ембриона излезе и двата са с аномалии, едното в 21 и другото в 12 хромозома. Изобщо не очаквах такова нещо и сега имам 8 броя които не са изследвани. Просто незнам как да постъпя , дилемата е много голяма. Съжалявам ако съм ви развалила предпразничното настроение. Успех на всички!

# 427
Здравей  Дънди   ,какво имаш предвид под оцеляха .Значи те първият път замразиха 3  ,вторият  4.После при ЗЕТ ,размразиха 7 броя замразени на 2 ден и ги оставиха да се развиват до 5 ден примерно и 2 та оцелели ги върнаха ,а именно   това са  близнаците .

Точно така.

Роден ентусиаст, както е казала Сис - няма двама еднакви души, но е факт, че ниското ниво на Вит. Д е определящо за качеството. Да се храниш и пиеш добавки няма да навреди, ако не могат да помогнат. При мен дадоха резултат. Но не съм имала проблем с ФСХ, както при Сис.

Сис, стискам ти палци утре и нищо не е загубено докато не видиш отрицателен кръвен тест. ♥🥰😉😘

# 428

Точно така.

Роден ентусиаст, както е казала Сис - няма двама еднакви души, но е факт, че ниското ниво на Вит. Д е определящо за качеството. Да се храниш и пиеш добавки няма да навреди, ако не могат да помогнат. При мен дадоха резултат. Но не съм имала проблем с ФСХ, както при Сис.

Сис, стискам ти палци утре и нищо не е загубено докато не видиш отрицателен кръвен тест. ♥🥰😉😘

Дънди, да чукам на дърво ФСХ ми е ок засега - 6.13 беше преди стимулацията на 3-ти ден. А за вит. Д предполагам, че имаш предвид друга мерна единица - nmol/L (тук може да се преизчислят стойностите в другата мерна единица: http://www.endmemo.com/medical/unitconvert/Vitamin__D.php).
Та ако е така, моят вит.Д е 72.384 nmol/L, което е добре, мисля. 
Аз продължавам да пия като поддържаща доза, но не трябва и да го вдигам прекалено, нали?

# 429
Роден ентусиаст, възможно да е така. В момента не мога да вляза да проверя мерната единица. Но СКО е така както казваш, се надявам по някакъв начин да се справите със ситуацията. В крайна сметка аз забременях на 40, буквално хванах последният влак.

# 430
Благодаря ви много, DundyS, Роден_ентусиаст! Heart Hug
Ако не ми дойде до утре, че от сутринта съм отново
със силни менструалните болки, даже мислех, че ми е дошло.
Докато спях, усещах как матката ми контрактира. Blush
Пих но-шпа, но не помогна. Повлиявам се само от силни медикаменти.
Роден_ентусиаст, ниско е, трябва да го вдигнеш.
30 ng/ml е минимумът, а трябва да е над него, поне 50, 70 е добре.
Твоето е под минимумът, защото 30 ng/ml е 74.88 nmol/l.
Бавно се вдига, трудно може да се предозираш.
Моето не съм го изследвала отдавна, а не съм спирала капките.
При мен влошеното качество е изцяло от възрастовия фактор, не е от липси.
Въпреки че има успели и на 43-44г., и то от първи опит, но те са изключение,
не честа практика. Под 40 е едно, над 40 съвсем друго, а на 43 или над 43г. -
шансът е нищожен, за съжаление, реалността е такава. Confused
Ти имаш още време, пробвай всичко, което може да помогне!
Няма да се отчайваш! Късмет! Flowers Four Leaf Clover
maksinko, много съжалявам! Confused
Не се отчайвай! Погледни от хубавата страна, че имаш още 8 ембриона. Blush
Убедена съм, че сред тях се крие твоето бебче!
Консултирай се с доктора, той ще ти даде най-обективно мнение.
Късмет! Flowers Four Leaf Clover

Последна редакция: ср, 06 мар 2019, 18:33 от sisi345

# 431
Спокойно,моя леля забременя на 48 по естествен път..така,че шанс има винаги 😊

# 432
Сиси, аз до 3 месец все такива болки имах к мислех че ще ми дойде всеки момент.
Моля те утре пусни тсх и прогестерон заедно с ЧХГ. 🙃😉

# 433
Здравейте!Знаете ли как и колко време протича една стимулация при д-р Карликая,че трябва мъжа ми да си планира отпуска?

# 434
Зависи как ще реагираш на стимулацията при мен беше с пункцията общо 11 дни. Пътувах си с колата и след прегледа се прибирах, общо имах 4 прегледа.

Общи условия

Активация на акаунт