Работа, CV-та, HR-и, съвети - 65

• 38 272
  • 732
  •   1
Отговори
# 690
Трудов стаж. Няма как да съм била стажант толкова време. Стажове съм правила 3 пъти за по няколко месеца.

# 691
  • София
Не искам да се изказвам крайно, защото не ти знам CV-то, но от това което написа до тук за себе си и като опит, най-много администратор/рецепционист за не повече от 1300-1500 бруто аз лично бих могла да ти предложа... Съдейки по отделите които ние имаме, а те са много и разнообразни.

# 692
  • София
Иначе ако става въпрос за работа в държавната администрация - в Комисията за финансов надзор са с много високи заплати, за младши експерт, т.е. човек без опит, бяха 1700 ли, 1900 бруто /според информация в нета/. Явявала съм се на конкурс там, но не успях да мина теста, който беше доста тежък /за 1 точка, но дори и да го бях взела трудно щеше да стане, защото се сумира крайния сбор/.
Но ако трябва да сме честни, наистина без връзки на добра позиция в ДА е мнооого трудно, иска се късмет.

И да допълня към потребителя, който ме репликира - аз не съм казала, че 1200 лв. е висока заплата за София, а че в случая на момичето е реалистична. Може да погледне и обявите на PPD.

Последна редакция: ср, 29 май 2019, 22:25 от Maidenly

# 693
Auspicious , нека не сравняваме трудовият опит и дипломите. В една предишна тема беше казала какво си завършила - Английска филология май беше. С АФ - учител , преводач и копирайтър. С друга диплома имаш повече шансове. Преквалифицирай се в ИТ, научи няколко програмни езика и може да искаш повече от 1к стартова заплата. Всеки да си знае възможностите на дипломата все пак. Аз вече съм го направила и ще се преквалифицирам поне още няколко пъти в рамките на близките 3 години, няма да стоя и да чакам пачките сами да дойдат при мен. Според мен ти трябва консултация с кариерен консултант, който да обясни с твоята диплома какви са ти реално възможностите. Оплакването във публичен форум няма да ти донесе висока заплата, а зад високи заплати винаги има много задължения, много опит и много лични качества, които има човека. Работодателите не дават на всеки висока заплата.

# 694
@Anonymousia Изобщо не претендирам за "висока" заплата. А това какво съм завършила и с какво съм се занимавала досега са две различни понятия. Ти, ако желаеш и 5 пъти можеш да се преквалифицираш. Това не означава, че като съм завършила еди-какво си и ще работя точно това. Няма такова понятие като "възможности на дипломата",  тук влизат емоционална интелигентност, soft skills, технически умения, езици и т.н. За столицата 1500лв заплата няколко пъти се каза, че не е нищо особено при цени близки до европейските. Всеки си преценява какво и как да прави.
И още нещо - ако съм в областта на ИТ няма да искам 1k, а 3k. И се научи поне да пишеш грамотно.

"If you don't ask, you don't get."

Последна редакция: ср, 29 май 2019, 23:16 от Auspicious

# 695
  • Другата България
Мдаааа,  като се свършат логичните аргументи и се започва с личните нападки, като неминуемо се стига и до грамотността.

# 696
Не знам защо повечето в тази тема са така озлобени и човек, ако спомене някаква цифра бива направо наруган. Като грешник ли трябва да се чувствам, да отида да се скрия в ъгъла ли, не знам и аз вече. Все едно от собствения си джоб ще ги извадите тези пари. Няма да коментирам повече.

Последна редакция: чт, 30 май 2019, 00:21 от Auspicious

# 697
  • София
Препоръки за кариерен консултант в гр. София може ли някой да ми даде? Благодаря.

# 698
Към Auspicious: По принцип не е добра идея да споделяш лични размисли надълго и широко във форума. Хората не те познават, правят се грешни заключения от прибързаната онлайн комуникация. Почваш излишно да се обясняваш и накрая напускаш обиден и хем не си си решил проблема, хем си наритан от куп хора и си още по-емоционално разклатен.
Действаш си както си решил/а, питаш тук само фактологични неща: какво да пиша в СВ-то, какво мислите за тази позиция, какви са заплатите тук или там. И каквото сабя покаже.
Това е моето виждане по въпроса и съм преживяла такива драми във форума много пъти, докато се науча. Е, има и малко натрупана с годините мъдрост, която идва с времето при всеки.

# 699
  • София
А защо се сърдиш? Хората ти казват кое е реалистично в твоята ситуация, ти ги обиждаш. И да, не са ти реални очакванията - в ДА над 1200 лв.са експертни нива и то не навсякъде, без човек отзад успяват да започнат работа 1% от кандидатите, особено в бутикови структури с големи заплати като Комисията по хазарта.
 За посолство пък....моята приятелка едва се уреди, пак с познати, за безплатен стаж във външно, какво остава за работа.
Прегледай си и други възможности, не се фокусирай само в едно направление.  

Последна редакция: чт, 30 май 2019, 12:13 от yovanka

# 700
Айде, оставете я на мира. Всеки има право на собствени цели. Така като я гледам жената не е неграмотна. Може и сама да си прецени. А и човек се учи от грешките си.
Аз само да вметна, че на мен на интервюто ми обясниха грубо казано, че не ставам, защото не съм работила 2 години. Но пък аз съм ИТ и там нещата се променят всеки ден. Предния път и елементарен английски бях забравила за 2 години.
Бих стояла без работа само ако имам постоянен сигурен доход, който не зависи от това дали аз работя. Ако и нейното положение е такова, не виждам защо да започва каква да е работа.

# 701
Ако човек има странични доходи, нищо не пречи да стои вкъщи и да търси работа, която да му пасне и да не се съгласява да работи под определена сума. Ние не знаем цялата истина, че да съдим някого заради това, че е дръзнал да има по-различна представа за нещата от живота. А пък и цитираната от нея минимална сума не е нещо впечатляващо, че да поражда такива спорове. Монетата винаги има две страни.

# 702
Мен пък ме учуди, как съдите човек, който иска да работи и търси добре заплатена работа, НО никой не обърна внимание и не отбеляза поста за малко над 1к за IT, хм много странно мислене.
Никой, никой няма право да осъжда решението на дамата или на който и да е.
Можехте да дадете съвет къде и как може да се намерят свободни позиции, но неееее. Защо да сме от помощ, като най-лесно е да се унижи и осъди някой. За голямо съжаление виждам еднакво поведение навсякъде в БГ  форумите. Жалко...

# 703
...НО никой не обърна внимание и не отбеляза поста за малко над 1к за IT...

Кой пост имаш предвид? Където тя казва, че щяла да иска 3к, ако било за ИТ или някой друг?

# 704
...НО никой не обърна внимание и не отбеляза поста за малко над 1к за IT...

Кой пост имаш предвид? Където тя казва, че щяла да иска 3к, ако било за ИТ или някой друг?

Не, друг потребител беше. В момента нямам възможност да се връщам назад, но ми направи впечатление за готовността да се работи и за 1к за IT. Познавам доста хора, които даже и без опит започнаха на 1800 лв чисто и никой от тях няма да се съгласи на по-малко.
Ами докато имаме това робско мислене ама без стаж, ама без еди какво си и що си... ох не ми се влиза в подробности, затова сме най-ниско платени. Статистики не гледам, виждам в джобса за каква подигравка с труда и времето на хората става въпрос. Защо винаги работниците са виновни, колко от работодателите в БГ пък да питам се отнасят коректно с работниците си, а? Даже и в аутсорсинг компаниите ни правят на луди гъби, когато почивам не ми се изшиза никъде и гледам като зомби в тавана, защото вършим работата на 10 отдела за мижави пари, например

Общи условия

Активация на акаунт