Работа, CV-та, HR-и, съвети - 65

• 38 404
  • 732
  •   1
Отговори
# 570
С 1500 лв сам човек може да си преживява доста добре в София дори и на квартира. Как ще е малко? Та то ние тук 4 човека сме с толоква...  Айде моля ви се, знам, че някои тук вземате големите заплати, ама в провинцията животът е съвсем друг.

# 571
Сега се зачетох в цялостното творчество на сертифицираната дама. Защо ли си мисля, че Дадос се е завърнала с ново име и квалификации.
Да, ако имаш собствен имот 1500 лв за София са си екстра.
Но вижте наемите на гарсониери или дори стаи от големи апартаменти. 50% от заплатата ще отива за това.

# 572
Опит имам на позиции, които не са толкова различни. Нямам определена сфера, в която съм, де да имах. Не става въпрос за ИТ сектора, а за обикновени административни позиции.

# 573
Сега се зачетох в цялостното творчество на сертифицираната дама. Защо ли си мисля, че Дадос се е завърнала с ново име и квалификации.
Да, ако имаш собствен имот 1500 лв за София са си екстра.
Но вижте наемите на гарсониери или дори стаи от големи апартаменти. 50% от заплатата ще отива за това.

Знам какви са наемите. Живяла съм под наем много и давам апартаменти под наем. Както казвам, 1500 са достатъчно без да се лишавате от основни неща.

Какво общо има пък Дадос? Дамата си пише грамотно и очевидно има знания.

# 574
  • Другата България
Тя не беше ли с друг ник?
Изобщо не съм се замисляла, че това може да е тя, ако е тя, разговорът се обезсмисля.
С 1500 лв сам човек може да си преживява доста добре в София дори и на квартира. Как ще е малко? Та то ние тук 4 човека сме с толоква...  Айде моля ви се, знам, че някои тук вземате големите заплати, ама в провинцията животът е съвсем друг.
Ние в прованса също сме с толкова горе долу трима човека, и някак се справяме. Но не можеш да спестяваш, трудно е. За София обаче с тези наеми е малко по-различно, но не е невъзможно.

# 575
Явно сте забравили какво е Дадос. Тя изобщо не би могла да върже тези изречения.

# 576
Явно сте забравили какво е Дадос. Тя изобщо не би могла да върже тези изречения.

Не с лошо, де...  Wink

Опит имам на позиции, които не са толкова различни. Нямам определена сфера, в която съм, де да имах. Не става въпрос за ИТ сектора, а за обикновени административни позиции.

А езици какви знаеш?

За административни позиции в София едва ли има заплати над 1500 лв. в най-добрия случай. Peace

# 577
  • Другата България
И аз исках да питам под "обикновени административни позиции" какво се има предвид.
Защото и технически сътрудник е административна позиция, и счетоводител също, и офис асистент, и т.н., и т.н.
Но не се дават такива заплати.

И още един въпрос, ако иска момичето да отговори, разбира се.
За "без пари" няма да работиш, а сега съвсем без пари как живееш в София?

# 578
Момичето спомена, че не живее в София в момента.

# 579
1500 лв за наем и издръжка на 1 човек в София е посилно, но при положение, че човека не води луксозен начин на живот, не се храни навън и не е по баровете твърде често. Моя приятелка се оправя напълно самостоятелно и с по - малък доход. Но си е трудно.
Като цяло такива пари дават или аутсорснатите компании, или на хора наистина с много умения и опит. До някаква степен е и до късмет, дали ще ти дадат шанс да се доказваш.

# 580
И при положение, че не плаща наем и няма кредити, които да обслужва. Не знам как вървят наемите по крайните квартали, но в центъра и околните  около него квартали, наемите са високи.

# 581
Не живея в София, не мога да си го позволя. А под административни позиции включвам всичко в държавната администрация, както и преводи, всякакви там English trainer позиции без учителстване, social media, комуникации и офис асистенти, посолства и т.н.
Също така съм склонна да приема позиции, които са под 1500лв, но да знам, че ще имам възможност за израстване и някакви възможности след 6-12 месеца.

Последна редакция: вт, 28 май 2019, 12:07 от Auspicious

# 582
Оф, каква е темата и къде отиде...
С 1500 лв чисто в София и под наем, хм доста трудно е, ако искаш да живееш нормално. Да не говорим ако човек има и кола - абсурд. Сметките и ежедневните разходи са доста. Да, може все някак да се справи човек, но не трябва да излиза никъде и да сведе разходите до минимум. Едно кино за двама излиза минимум 40лв... Това какво е, работи се само за съществуване
А какво мнение имат тук разбиращите за разликата в заплащането и осигуряването. Просто не вярвах, че тези схемички все още се правят, но уви.
Айде да не говорим само за IT  позиции.

# 583
  • Другата България
Не живея в София, не мога да си го позволя. А под административни позиции включвам всичко в държавната администрация, както и преводи, всякакви там English trainer позиции без учителстване, social media, комуникации и офис асистенти, посолства и т.н.
Също така съм склонна да приема позиции, които са под 1500лв, но да знам, че ще имам възможност за израстване и някакви възможности след 6-12 месеца.
Опитай тогава в родния си град, поне стаж да натрупаш. После ще е по-лесно.

# 584
Да, може все някак да се справи човек, но не трябва да излиза никъде и да сведе разходите до минимум. Едно кино за двама излиза минимум 40лв... Това какво е, работи се само за съществуване.
Не знам дали сте наясно, но повечето хора в България така живеем.

Общи условия

Активация на акаунт