Работа, CV-та, HR-и, съвети - 65

• 38 360
  • 732
  •   1
Отговори
# 585
Не живея в София, не мога да си го позволя. А под административни позиции включвам всичко в държавната администрация, както и преводи, всякакви там English trainer позиции без учителстване, social media, комуникации и офис асистенти, посолства и т.н.
Също така съм склонна да приема позиции, които са под 1500лв, но да знам, че ще имам възможност за израстване и някакви възможности след 6-12 месеца.
Опитай тогава в родния си град, поне стаж да натрупаш. После ще е по-лесно.
Под натрупване на стаж какво се разбира - година-две или повече?

# 586
ей, големи сметки на чуждите пари
има заплати по 1500лв за административни позиции, само че не ги дават любимите български работодатели
и за барове,  и за кино ще й останат  Laughing

# 587
Абсолютно наясно съм, нали живея тук. Да, върнах се от чужбина, но пак се замислям за там, за голямо съжаление. Няма и изгледи за промяна, говорят за средни заплати от по 1000 лв, wtf?!? Схемичките с осигуряването ги имаше преди 10 години и сега са в пълна сила. Да, аутсорсинг компаниите (повечето) са точни. Хубави пари и условия, НО само за тях ли трябва да се работи? Просто няма никакъв контрол за нищо тук

# 588
Благодаря за мненията по моя въпрос. Да отговоря на всички, нямам деца и предвид семейното ми положение на този етап не се очертават, което засега ме улеснява значително. Ако се стигне дотам ще го мисля, винаги мога при необходимост известен период да ходя с кола, за да съм по-гъвкава. Но рибата е още в морето Simple Smile

# 589
Не ходя на кино, дадох прост пример. Може и без ирония да се пише тук. Това че, някой има добра работа с прекрасни условия, не дава право да се държи снизходително
Нека да се спазва нормален тон Blush

# 590
  • Другата България
Много хора не са наясно.
Аз съм го писала само тук, в тази тема поне 10 пъти - София, Варна, Пловдив не са олицетворение на България.
Не живея в София, не мога да си го позволя. А под административни позиции включвам всичко в държавната администрация, както и преводи, всякакви там English trainer позиции без учителстване, social media, комуникации и офис асистенти, посолства и т.н.
Също така съм склонна да приема позиции, които са под 1500лв, но да знам, че ще имам възможност за израстване и някакви възможности след 6-12 месеца.
Опитай тогава в родния си град, поне стаж да натрупаш. После ще е по-лесно.
Под натрупване на стаж какво се разбира - година-две или повече?
Относително е, но ако имаш възможност, започни някъде, дори и за по-малко пари. И продължавай в същото време да си търсиш в София.

# 591
  • на последния етаж
С 1500 лв чисто в София и под наем, хм доста трудно е, ако искаш да живееш нормално.
Интересно каква сума е необходима на месец, за да живее нормално четиричленно семейство в София под наем / с ипотека?

# 592
По данни на НСИ за първото тримесечие на 2019 г.:
- средно на домакинство - 3 090.39 лв.
- средно на лице - 1 402.69 лв.

# 593
В България, отдавна "нормален живот" не съществува и сме свикнали просто да съществуваме. Сумата за нормален живот естествено, че всеки сам си я определя според зависи какво разбира за нирмално. Аз лично не намирам за нормално да се стискам да излезна вечер да разпусна или да се чудя дали да си взема някой нов "парцал" защото сметките после... Това не е нормално, лично за мен

# 594
Точно това визирах и аз по-напред, че е обидно да има "работещи бедни". Статистиката е изкривена- тук не се включват заплатите под масата, които все още се раздават в милата ни родина.

# 595
Точно това визирах и аз по-напред, че е обидно да има "работещи бедни". Статистиката е изкривена- тук не се включват заплатите под масата, които все още се раздават в милата ни родина.
Абсолютно!!

# 596
Къде ги намирате щото с моя опит ми отказват повече от 1200 бруто. Джобса използвам, то ясно че пълно с икономисти... И това им се стори много на едни. Пълна пародия. Чета как правят в Америка - ако не им хареса средата или работата просто спират да ходят на работа и никога отново не се връщат. Но у нас и в Европа законът е само на страната на фирмата.

# 597
Днес на вратата на Кауфланд в Овча купел имаше табела "търсят се хигиенистки, заплата 1200 лв."

# 598
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Днес на вратата на Кауфланд в Овча купел имаше табела "търсят се хигиенистки, заплата 1200 лв."
100% е брутно възнаграждание, работи се на смени по график, като първата почна от към 5 - 5:30, а втората е до 22 - 23. Не се осигурява транспорт или поне някакво съобразяване с автобуси, че да можеш все пак да се прибереш. Отделен "бонус" е наличието на 1579 човека, които да те командват...
То и до нас в общината, на работниците, дето метат улиците, садят цветя и се валят по цял ден в прахоляк им дават 1000 лв, но колко от нас ще работят това за 1000 лв?!? Аз лично, не.

# 599
Да, де, ама колко от нас имат висше образование + стаж и поне 1 чужд език и пак, като идат на интервю, им казват 1000-1200 лв. макс, дори бруто. Заплата, каквато се дава на чистачка/продавачка без опит дори.
Оказва се, че вложените труд и пари в образование не са с особено голяма възвръщаемост. После - защо нямало читави кадри?!?

ПС: Преди няколко години на едно интервю шефът ми хвали фирмата - колко са велики, как работят с чужбина и не знам какво си. Накрая ми рече 700 лв. бруто, на което го попитах дали се шегува или подиграва с мен. Той беше доста учуден как не съм съгласна и че това била чудесна стартова заплата. Рекох - възможно е, ако е на седмица....

Последна редакция: вт, 28 май 2019, 15:41 от Natali_

Общи условия

Активация на акаунт