Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 7 фев. 2019, 23:26 ч.

Мъжът ми не ме обича

 • 6 683
 • 107
 •   3
Отговори
# 15
 • София
 • Мнения: 11 346
Имаш ли близки /родители, брат, сестра/, които да ти помогнат в началото?
Не се надявай, че ще се промени. Хората се променят само, ако осъзнаят, че имат проблем и работят върху отстраняването му.

Според мен той се смята за по-добър от теб и едва ли не те е взел по милост. Има такива хора. Показателно е постоянното натякване за външния ти вид.

Прочети внимателно съветите, някои от тях са доста на място. Семейството ви ще се разпадне рано или късно, ако нещата останат така.
Може да се опиташ да поговориш с него, да се изясните как вижда бъдещето ви, но, както го описваш, съмнявам се да има ефект....

А тези съвети за се обличаш секси за него и да тичаш по козметици....не мисля, че ще имат изобщо ефект. Когато човек те обича, за него няма значение дали си нагласена като за прием при президента или си рошава и с пижама. Наистина е добре човек да се поддържа, но не мисля, че това е основата на проблемите ви.

# 16
 • Бургас
 • Мнения: 1 495
Най-важното за мен е детето и знам че за него е най-добре да има семейство, но тази липса на любов .....
Тази липса на любов е твой осъзнат и преднамерен избор  отпреди брака /само пишеш, че той никога не те е обичал и харесвал/. Ти съвсем съзнателно си решила да родиш дете от мъж, кото не те обича.Помисли върху това, какво налага този избор, вече да не е решение.  Кое вече е нетърпимото;  с какво не може да се примириш; да търпиш повече и защо; говорила и си с него за това и как се чувстваш? Конкретизирай го за себе си и за него и действай! Надявала си се на... какво?? Да се промени, да те заобича?! Е, убедила си се, че няма да стане, нали?  Сега остава да се убедиш, че така не се живее, права ли съм? Дано не ти отнеме толкова години, на колкото е връзката ви досега.

# 17
 • Мнения: 51
Не стой в плен на вече допуснати грешки.

Днес е нов ден. Ново начало.
Започни да излизаш, забавлявай се. Веднага! Без него! От тази вечер. Той ще гледа детето.

Предполагам, че си много по-хубава, отколкото си даваш сметка...

И го напусни. Колкото можеш по- скоро.

# 18
 • Мнения: 14 122
И ние ли да го накараме да те обича?
Винага си е в теб. Защо се събираш с мъж,  който не те обича? Някак унизително би било за мен.
Аз ако усетя такова нещо, бих прекратила връзка веднага, а не тепърва да се омъжвам и раждам с жалката идея, че евентуално би могъл да ме обикне.
Или живееш така с него, примиряваш се или си тръгваш и си търсиш щастието.
Впрочем някога хрумвало ли ти е да го попиташ защо се е оженил за теб и защо не те обича?
Тези неща насила не стават. Не е като да решиш да си направиш салатка.

# 19
 • Алпите
 • Мнения: 10 453
Напусни го, с него нямаш шанс да бъдеш щастлива. И не се обвързвай повече за да не си сама. Остани без връзка известно време.

# 20
 • София
 • Мнения: 651
Това с "ще го напусна на минутата" са силно теоретични неща. Не се захвърля така лесно семеен живот и дете.

И изобщо, иска се да си зрял човек, че да констатираш, че някой не те обича. Колко теми сме чели тука за изоставени и пренебрегвани жени, които не са имали смелостта рано-рано в брака си да си признаят, че мъжът им не ги обича, ами влизат и описват ситуацията като ТОЙ МИ ИЗНЕВЕРИ И МЕ ОСТАВИ С ДЕТЕТО.
Тук поне имаме човек, който си дава сметка за състоянието на връзката си, още преди да се е сринала зрелищно.

# 21
 • Мнения: 3
Човек, големи грешки може да направи от любов!
Една жена трябва да се чувства добре в кожата си. Да е красива, поддържана, харизматична, усмихната (дори сърцето и да се разкъсва). Това трябва да се прави не за мъж, не за колеги, не за приятели, а за себе си. Имам златно правило - в момента в който съм най-смазана емоционално, най-малко ми личи. Тогава съм най-гримирана, най-добре облечена и с възможно най-високо вдигната глава.
От опит ще ти кажа, че любов не се печели. Или я има, или я няма. Бягай от този мъж и дай възможност на живота да ти предложи нещо по-добро.

# 22
 • Мнения: 5 621
На колко години си, авторке?
Кое те накара да се обвържеш с този човек?
Ако е силна любов от твоя страна -добре, ще ти мине постепенно без липсата на взаимност.
Ако обаче си се оженила, за да не си сама, защото ти е било време и всички са ти опявали, а все пак този ти е харесвал повече от другите налични възможности...няма шанс да се измъкнеш от тази връзка.Ще помрънкаш тук и ще се свиеш у дома. Ако си финансово и жилищно независима, съветът да се махнеш от този мъж е най-доброто решение.

# 23
 • Мнения: 14 122
Nesiha, аз не говоря за напускане след 6 годишен семеен живот и дете.
Говоря за това, че не бих се обвързала с човек, ако усещам, че не съм обичана.
От мъже съм чувала, че са се оженили, само за да не са сами, защото не са срещнали подходящата и да има кой да им чисти, готви и да имат наследник. Но това са неща, които не биха признали на половинката. Просто си мълчат и лицемерят, докато отсрещната страна сама не се усети.

# 24
 • Мнения: 805
Аз пък съм чувала друго от познати мъже- за вкъщи е спокойствието, а любовта е за навън. Създават семейства с удобни жени, без да търсят тръпка, изгарящи страсти и тн., намират си кротки, възпитани и симпатични жени,  които да им гледат къщата и да им възпитават децата, а същевременна тичат след всяка,  която им хване окото. В интерес на истината, обаче, им стига до толкова акъла, че да не си разбутват семейството. Така и вълка сит, и агнето цяло. Законната половинка е доволна, главата на семейството- тоже, а любовницата...ми тя си е сложила главата в торбата, хващайки се с женен мъж.
Та, отклоних се от темата. 

# 25
 • Алпите
 • Мнения: 10 453
Phenix, жените, които им се връзват на тия мъже сами са си виновни. Едно семейство не е ли основано върху любов, доверие, взаимност, е обречено да не са щастливи и двамата в него. Защото едно е да ти е спокойно или удобно, а друго е да си щастлив и да си обичаш живота.

# 26
 • София
 • Мнения: 16 535
Авторката, или спираш да се изживяваш като жертва, или си оставяш жертвата, ако ще и пет пъти да се омъжиш!

Чета и се чудя- ходиш години наред с човек, който и за миг не е крил нито същността си, нито проявленията ѝ към теб, нито мнението си за теб.
После се омъжваш, след като виждаш, че има "интереси" навън, а накрая и дете му раждаш.

За мен, това твоето не е любов и ако не разбереш ЗАЩО си го направила, защо продължаваш да го правиш и защо не виждаш гредата в окото си, не те виждам докъде ще стигнеш.

Килограмите и лошия външен вид пак на неговата сметка пишеш, щото не те бил забелязвал- ами, как да те забележи, като реално ти отдавна си спряла да бъдеш личност? newsm78

Не знам на колко години си и дали въобще можеш да си вдигнеш детето и да се издържаш сама.
Силно се съмнявам, че е така, за съжаление.

# 27
 • Мнения: 478
Сигурна съм, че си красива, умна, добра и притежаваш всички качества...
И откъде си сигурна - да би да си я виждала? Тя ако беше такава, трябваше да е имала много други ухажори и нямаше да се хване с този... да не казвам какъв.
Сега като се е хванала, и аз съм на мнението, което писаха по-горе: да си гледа детето и да си търпи мъжа, който сама си е избрала. Освен ако не вземе да пие, да бие, да не носи пари в къщи - за каквото не е ставало дума.
Да го напускала, че да си дадяла шанс да срещне нов, който да се влюбел в нея - че то като е била по-млада с 6 години и без дете не е срещнала, та сега ще срещне с дете и качила килограми... Това са илюзии.

# 28
 • Мнения: 313
Според мен мъжат ти е нарцисист.
Винаги ще ти намира недостатъци, все няма да си хубава, все другите ще са по-хубави. Това е манипулация за да ти смачква самочувствието. За да си траеш и да си седиш при него. Ти го чувстваш вътрешно, не ти е хубаво, все не си достойна, не си обичана, не си спокойна. А разковниче няма, няма и да има, той няма да се промени. Все по-зле ще става и ти ще си с все изминал ден все по-смачкана. Каквото и да правиш и дрехи, козметици и фитнеси няма да получиш обич, ако ще мис вселена да спечелиш.
Според мен ако тя се е чувствала не обичана и отхвърлена още от началото на връзката, нямаше да стигне до брак и дете. Тактиките на нарцисиста са точно наказание-награда. Това обърква жертвата и когато капана щракне, брак и дете, все повече ще се засилват периодите в които тя ще е критикувана и отхвърлена. Чувството на не обичана жена, на по-грозна от другите и т.н. ще се засили и ето, че идва момента в който тя започва да търси решения и да се бунтува. Но авторке каквото и да направиш, няма да промениш нищо.
Ти си уникална, единствена и себе си и ако той иска да си друга, да си като еди коя си и все иска и иска и не доволства, значи не е за теб. Нарцисизма не се лекува. Потърси из нета информация за тях и ще си отговориш на всички въпроси и терзания.

# 29
 • Алпите
 • Мнения: 10 453
И аз съм сигурна, че е умна и хубава! Да, сгрешила е- грешка на младостта и липсата на опит... всички ги правим, така че упреците са безсмислени и не помагат с нищо на авторката. Важното е тя да осъзнае, че заслужава да е щастлива и да не се примирява със сивия си живот.

Общи условия

Активация на акаунт