Една глупава ситуация..

• 12 871
  • 300
  •   1
Отговори
# 105
Не се паля, обяснявам как стоят нещата. Няма такова нещо като доход 10к, разходи 5к, другото е свободно за даване, защото било извън задължителните разходи. Впрочем, сватбата също не е задължителен разход.
Всъщност точно това очаквах да чуя - наместването на чуждите пари според свои нужди, което винаги съм намирала за... няма да казвам, че е много нецензурно.
Иначе и аз мисля, че който няма пари, не прави сватба. Нека тя поиска от нейните родители, защо молят неговия батко?

# 106
Аз съм била на всякакви сватби, но двете най-запомнящи се са:
1. В съвета сме само младоженците и ние кумовете. Там служителката питаше - чаши и шампанско имате ли, халки, родители явно не присъстват и т.н. Каквото нямахме го съкрати от ритуала.
2. Един братовчед ми се обажда и казва на тази дата, в толкова часа, в този ресторант ви чакам ще правя сватба. Аз питам а преди това съвет, църква и т.н. И получавам отговор - каня те на сватба, не съм казал, че ще се женя.
Та всякакви варианти има...

# 107
А аз се извинявам, но чак такова отричане на брака, че да не идеш на ритуала на близък, ме изненада.

# 108
Това с неходенето на церемонията ми идва прекалено, чак на секта ми избива. Все едно да не присъстваш на опелото на баща си, защото си атеист.... И такива случаи знам.

# 109
  • Другата България
Тоест, трябва ли някой да се разболее, за да се засвидетелства братска обич?
На мен ми е тесногръдо да търся брат ми за кинтаж да се почерпя. Не ми е брат, за да му искам заеми.
Бах мама му. Много сте ми забавни. Няма аз да го черпя, че се омъжвам, ами пари ще му искам, за да му сервират шишче с картофи и шопска с малка ракия.
Айде малко по-цивилизовано.
Забавлявай се ако щеш колкото щеш, но чети, преди да пишеш.
Понеже цитираш мен, във всеки пост говоря за ЗАЕМ, а не за пари за...квото там си се направила на интересна да изброиш.
Някой ме пита дали ще отидем на сватбата.
Брата на мъжа ни помоли да отидем с уговорката, че няма да ходим на церемонията, която ще е църковна. Това услове го постави мъжа ми и аз напълно го подкрепям.
И това ми е прекалено на мен. Ама разни хора, разни идеали.

# 110
Мериан, то условно ще е заем, но няма да се връща. Още по-нахално, като знаят, че няма да им ги искат обратно. Утре ще искат и за сватбено пътешествие, после за жилище, ремонти...

# 111
Айде малко по-цивилизовано.
Забавлявай се ако щеш колкото щеш, но чети, преди да пишеш.
Понеже цитираш мен, във всеки пост говоря за ЗАЕМ, а не за пари за...квото там си се направила на интересна да изброиш.
Да, и аз говоря за заем. Обичайно хората черпят братята и сестрите си за собствената женитба, а не им искат пари. А в случая даже не става дума за брата, ами за настоятелното му гадже, прочети пак първото мнение.
И отново, брат ми не се е родил, за да му разбутвам финансите, и то за глупости.

# 112
Естествено, че ще поискам заем, ако знам, че няма да ощетя семейството и ще могат да си го позволят.
Малкото братче, за да моли голямото за този заем, сигурно знае, че няма да е проблем. Ако не знае-брат му казва-съжалявам братле, нямам възможност, не мога да ти помогна и точка.
Пак казвам, за да поиска такова нещо от брат си, човека знае, че може да му го поиска. И, че няма да има против.
Вече, че всъщност момичето настоявало, признавам, сега дочетох.
А откъде знаем, че момичето няма да участва?

# 113
  • Другата България
Мериан, то условно ще е заем, но няма да се връща. Още по-нахално, като знаят, че няма да им ги искат обратно. Утре ще искат и за сватбено пътешествие, после за жилище, ремонти...
Е авторката предполага, че няма да се връща, аз поне така разбрах, не, че братът го е казал.
Вече, че всъщност момичето настоявало, признавам, сега дочетох.
Момичето настоявало за сватба, не за заем.
Аз ли не съм схванала? Thinking
От никъде не знаем, че няма да участва. Laughing

# 114
Не знаем, чакаме подробности. Засега историята е 'тя иска сватба, но нямат пари, затова той иска от нас, а ние сме с деца'. В тази версия категорично съм на страната на авторката. По принцип съм за задължителен брак преди децата, против големи сватби и против друг да ми плаща масрафа.

# 115
А аз се извинявам, но чак такова отричане на брака, че да не идеш на ритуала на близък, ме изненада.

Както казах все мен ме изкарвате "лошата", но това е решение беше на мъжа ми.

Аз бих отишла , въпреки че бих останала отзад. Натстина се чувствам нелепо докато слушам церемонията предпочитам да мога да се разсея някъде назад.
 Мъжа ми реши, че с това отношение няма смисъл и брат му абсолютно се съгласи.

# 116
Темата приключи.
Авторката и мъжът и взеха решение.
Ако бях на тия младоженци щях да тегля кредит от банката.

# 117
  • Варна
Дано в основата не е принципа-който има е длъжен да дава. Заемите ще станат закономерност,ако булката е и меркантилна..Всеки да се съобразява и планира бюджета и живота  си.

# 118
Така, де, настоявало за сватбата момичето. Не се изразих точно.
Това за сигурността, че взима заем, а знае, че няма да се връща, не ми е понятно. Нали е заем? Как няма да го върне? Ако наистина смята така кандидат жениха, не е ли по вина на съпруга на авторката?
Да се разберат помежду си братята първо кой какво мисли и  как си го представя.

# 119
Не съм искала да те изкарам лоша, но наистина е необичайно. Аз също не съм суеверна и съм атеист, нямам църковен брак и ме отегчават. Но мъжът мини близките вярват илли поне държат на тези неща- традиции, ритуали.  Никога не би ми хрумнало да не присъствам на церемония на близък заради самата церемония. Ако човека не ми харесва- не ходя.  Но само защото за мен това не е важно, не им развалям празника с моето мнение. Не го прави и ти. Сякаш това ще е началото на дълъг период на дразги по повода. Не е хубаво това.

Общи условия

Активация на акаунт