Една глупава ситуация..

• 12 873
  • 300
  •   1
Отговори
# 135
Да не ти достигат пари ( за каквото и да било ) аз го наричам кризисен момент.
И на всеки се случва да изпадне в такъв. В случаят човекът е изпаднал в такъв точно сега когато приятелката му иска да се женят. Не виждам драма.
Нормално да се обърне към брат си ( макар,че ако знае къде го обсъждат,мисля,че щеше да отиде направо в банка).
И не е въпросът да не питаш за какво е заемът. А да не се месиш в решението за ползването му.

# 136
Ако не беше тази тема, нямаше да знам, че има хора с деца, които ненавиждат сватбите.
Аз ги обожавам!
За мен сватбите, кръщенетата и рождените дни на децата  са най-прекрасните празници на света, заедно с Нова година Simple Smile  (И Коледа, но аз съм отгледана  с идеята за НГ, а не за Коледа)
Това с ненавиждането на сватбите ме потриса Sad

За сватбите казах, за мен е вид договор за собственост. Сега си мой!! И много много жени и мъже настояват за брак с тази идея.
Един вид е като, за да затегнат ремъка, за да стане официялно кой на кого е.
После 1/2 разведени...

Рожденните дни на децата за мен са друга категория. Също и Коледата когато има деца.

За "твой ужас" ще ти кажа, че докато нямахме деца с мъжа ми, Коледа я прекарвахме с малкия ми брат ( тогава той живееше с нас) гледайки сериал и с по бира в ръка. Просто се радвахме на нищоправенето. Сега е по празник заради децата, но пак без големи обяди и много гости Simple Smile

# 137
Не виждам нищо сантиментално в това да помогнеш на брат си.
Причините не са важни.
Всички изпадаме на моменти във финансови кризи.
И близките са хората,към които да се обърнем.
Много сарказъм на гърба на хипотетични сценарии за това що за стока е братът,че чак и жена му бе обрисувана.
Съжалявам, но доста народ тук не причисляваме сватбата, на която каниш едни хора, за да пият и ядат, като финансова криза.

Нина, съфорумките са много щедри, хеле пък с чужди пари. Любопитно ми е ако утре брат'чед им дойде и поиска 3000 лв., дали ще се бръкнат да дадат без да попитат защо му трябват? Щото на мен ми се е случвала ситуацията.

О, да, искат им пари и веднага дават без излишни въпроси, за да не се излагат.
Особено съм любопитна какъв ще им е погледът, ако Милото се прибере и подхвърли небрежно, че дал 20-ина хиляди на брат си, че гаджето му искало сватба. Така де, кризисен момент на брата, връхлетял го внезапно.

# 138
И на мен не ми достигат за тристаен луксозен апартамент на Витошка. В кризисен период ли съм?

# 139
Да не ти достигат пари ( за каквото и да било ) аз го наричам кризисен момент.

Значи съм в криза, щото не ми достигат пари за ферари и за мъничък замък с 20 стаи...

# 140
  • Другата България
Мериан, то условно ще е заем, но няма да се връща. Още по-нахално, като знаят, че няма да им ги искат обратно. Утре ще искат и за сватбено пътешествие, после за жилище, ремонти...
Това са интерпретации, внушени от авторката, а момчето просто иска заем.
Нищо нахално няма- ако не искат да му дадат, не дават и толкова.
Пак според авторката, момчето е не само свястно, но и "страхотно" и " слънце", та тук не иде реч за опасения от такова естество, а единствено желание да стане на нейното- да не се женят, защото тя не удобрява сватбите.
Абсолютно се съгласявам с това мнение, съвпадащо и с моето, което споделих.
Ако бях на мястото на кандидат-младоженката, изобщо нямаше да искам да се омъжа за някой, който хем си иска сватбата, хем няма пари за нея, ми чака друг да го финансира.
...........
Сто човека обясниха съвсем разумни, здравомислещи причини да не се даде пустия заем, но не, по-добре е да се лее сантимент.
Това няма как да го знаем, а само да предполагаме.
Както и не знаем дали и момичето няма да се включи, никъде не е споменато, все пак авторката ще даде 1/3 от парите, останалите ще трябва от другаде да дойдат.

И още сто човека обясниха също съвсем разумни причини, за да се даде заема.
Различни гледни точки просто. Не бъди крайна, никой поне според мен не гони сантимент. Peace

# 141
... макар,че ако знае къде го обсъждат,мисля,че щеше да отиде направо в банка...

Ако имаше минимален шанс да разбере,нямаше да пиша тук Wink

# 142
  • Другата България
... макар,че ако знае къде го обсъждат,мисля,че щеше да отиде направо в банка...
Ако имаше минимален шанс да разбере,нямаше да пиша тук Wink
Може ли да споделиш все пак останалата част от парите откъде ще дойдат?
За сватбата? Момичето ще се включи ли?

# 143
Айде сега.
Ферарита и замъци 😅
Уляхте се.
Според мен не става дума за повече от 2000-3000 лв максимум.
Но не това е важното.

# 144
  • София
Причините не са важни.
Много сарказъм на гърба на хипотетични сценарии за това що за стока е братът,че чак и жена му бе обрисувана.
Съжалявам, но доста народ тук не причисляваме сватбата, на която каниш едни хора, за да пият и ядат, като финансова криза.

Нина, съфорумките са много щедри, хеле пък с чужди пари. Любопитно ми е ако утре брат'чед им дойде и поиска 3000 лв., дали ще се бръкнат да дадат без да попитат защо му трябват? Щото на мен ми се е случвала ситуацията.

Особено съм любопитна какъв ще им е погледът, ако Милото се прибере и подхвърли небрежно, че дал 20-ина хиляди на брат си, че гаджето му искало сватба. Така де, кризисен момент на брата, връхлетял го внезапно.
Smile
Представям си каква тема щеше да се пусне тогава, ехааа.

Ели, решавай с мъжа си, тук можем само да спорим до пълно отегчение, в което вече започваме да се повтаряме. Ако (не) искате - (не) давайте.

# 145
  • Down south
Цитат
Да не ти достигат пари ( за каквото и да било )аз го наричам кризисен момент.
И на всеки се случва да изпадне в такъв. В случаят човекът е изпаднал в такъв точно сега когато приятелката му иска да се женят. Не виждам драма.

Темата май се изчерпа с черешката на тортата!
И деверът и бъдещата зълва или снаха, както там се пада, както аз, а вероятно и мнозинството от хората, сме непрекъснато в кризисен момент  #Crazy
Амин!

# 146
Ей така пък като почнете...Умни жени пък се правите на дръж ми шапката..
Нито става дума за подхвърляне ей, така между другото...нито за замъци и ферарита..
И обикновено като искам заем, сама казвам защо. Или ако искат, също. Друг е въпроса, ако са решили да не споделят причината. Съобразявала съм се. Но пък си знам хората и, че няма да ме подведат. Та така ..

# 147
  • София
Звучиш лицемерно. Сладкото слънчице, което много обичаш и уважаваш, а в същото време говориш със злоба и пренебрежение за един от щастливите му поводи в живота.
Да не дадеш заем е твое право, да има такъв парадокс- също, но не е морало издържано.

# 148
Ако парите се искаха за нещо съществено важно и наложително няма проблем да се дадат, все пак всеки може да попадне в такава ситуация да моли някой за помощ.
 Но да искаш , за да вдигнеш сватба не ми го побира ума. Ние с мъжа ми нямахме възможност да вдигаме голяма сватба , плюс това ни се стори глупаво да събираме и да се лишаваме месеци или година , за нещо подобно.
Направихме скромна и красива сватба с най-близките си приятели и роднини изцяло с наши пари, такава сватба която беше по силите ни, при все , че сме с малко дете и нямаше как да се изхвърляме.
 Така , че според мен не е редно да давате, все пак те са млади , още нямат деца и могат да изчакат и съберат. Вие имате деца и е възможно  точно като ги дадете да ви излезе нещо за което да трябват тези пари..а ако дадете има и вариант връщането да се проточи или изобщо да не се стигне до връщане.

# 149
Причините не са важни.

Smile
Представям си каква тема щеше да се пусне тогава, ехааа.

Ели, решавай с мъжа си, тук можем само да спорим до пълно отегчение, в което вече започваме да се повтаряме. Ако (не) искате - (не) давайте.

Беше интересно да прочета другите мнения. Ясно е че го решаваме ние, което и направихме Wink

Общи условия

Активация на акаунт