МАC & Sephora и други магазини за селективна козметика и парфюмерия - 45 тема

• 63 507
  • 753
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте!
Знам, че темата не е конкретно за това, но исках да попитам можете ли да ми препоръчате хубава пудра за лице ?
Напоследък ми е много трудно с фон дьо тен-а и мисля да премина към пудра. Понеже сега има намаления смятам, че момента е подходящ за експериментиране. Много ще съм благодарна ако споделите от какво сте доволни.
п.с. имам комбинирана кожа.
Благодаря Ви предварително!
Аз харесвам само на kryolan пудрата. Имам още няколко вида, но за моята кожа тази работи най-добре и не е скъпа.
Редактирам се, сега прочетох, че искаш да заменим ФДТ с пудра, а аз мислех, че питаш за фиксираща...

# 226
missysunshine  - Точно това търся, бих искала само пудра да нося или пудра-фон дьо тен. До сега не съм използвала такава, дали е удачен вариант? Днес видях в Дъглас тази пудра-фон дьо тен на Герлен и много се впечатлих. Дали сте използвали такава ?
https://www.guerlain.com/int/en-int/makeup/lingerie-de-peau-comp … powder-foundation

Аз имам тази. Позволява наслояване, с лека покривност е, стои естествено и държи кожата матирана доста дълго. Със суха кожа съм и я ползвам рядко, но много ми харесва комбинацията на Mac face and body и тази пудра отгоре. Ако търсиш по-озаряващ вариант на компактен фдт, много ми харесва Laura Geller baked n brighten компактен ФДТ, дори на сухата ми кожа е озаряващ и стои красиво.

# 227
Честит Осми Март!
Благодаря за отзивите. Simple Smile
NiaV признавам че за първи път чувам за Laura Geller като бранд. Някъде в София мога ли да видя пудрата от която си доволна или се поръчва само он-лайн?

# 228
Честит празник и от мен, дами!

Не съм срещала продуктите на марката в БГ, на мен ми я препоръча друга дама от форума. За сравнение бих погледнала скинфиниша на Мак. Тази на Лора е по-покривна и по-озаряваща без частици. Просто кожата изглежда сочна, а не мазна, защото е пудра.

# 229
Препоръчайте ми пудра. Моля. Досега ползвах на MAC и Sephora. Тази на Sephora си ми харесваше много и цвета ми пасваше повече. Но и изтече срока на годност и започнаха да ми излизат пъпки.
Какво ви е мнението за пудрите на Inglot? Купувате ли пудра онлайн или моое да не улуча цвета.
Също и хубав течен коректор, за под очите да прикривам недоспиването.........

# 230
Аз ползвам пудра на МАС и метеорити на Герлен - предостатъчни са ми. Сега има 30% намаление в МАС - страхотна промоция и бих те посъветвала да се въъзползваш и да си купиш тяхна пудра.

# 231
Сега си взех Фикс+ аз, с аромат на роза за 25 лв и стотинки. Много съм доволна.

# 232
  • София
И аз Фикс+ взех, с розовите блещулки. Даже не знам ще го ползвам ли, по принцип не ползвам такъв тип спрейове.

# 233
И аз се колебая за Фикс+. Прави ли по-дълготраен гримът или по-скоро освежава? И каква е разликата с фикс+мат, за който прочетох тук? Благодаря Ви.

# 234
Ненавиждам мата аз, оставя бели петна. Най- омразният продукт на Мас ми е.
Иначе по-скоро освежава и хомогенизира грима Фикса, не удължава трайност

# 235
За мен нищо не прави, използвам го ако здраво съм прекалила с пудра (прави лицето да изглежда по-естествено), за освежаващо усещане, навлажняване на четки за нанасяне на металически сенки. Не прави гримът по-траен. Аз не бих повторила, от доста време го имам. Освен това върху някои ФДТни прави бели петна.

# 236
Аз не оставам без него. Пръскам се с него след фдт и коректор и наистина сякаш действа като спойка на грима, който започва да изглежда по-естествено. Имала съм и една заредена вода с лайка в едно жълтеникаво шише. И от нея бях много доволна.

# 237
Препоръчайте ми пудра. Моля. Досега ползвах на MAC и Sephora. Тази на Sephora си ми харесваше много и цвета ми пасваше повече. Но и изтече срока на годност и започнаха да ми излизат пъпки.

Бих ви посъветвала да потърсите причината за пъпки другаде, наскоро изтекъл срок на пудра е твърде невероятна причина за пъпки.
Каква пудра търсите - за сетване на ФДТ, финишна или пудра-фон дьо тен или просто покривна? Наиспна или пресована?

# 238
И аз се колебая за Фикс+. Прави ли по-дълготраен гримът или по-скоро освежава? И каква е разликата с фикс+мат, за който прочетох тук? Благодаря Ви.

Целта на Фикс Плюс никога не е била да фиксира грима. Името е подвеждащо. Освежава, да, "слива" пудрените и кремообразните продукти на лицето и създава хомогенно излъчване, така да се каже. По моето скромно мнение същото става и с домашно направен разтвор с розова вода, дестилирана вода и глицерин, има много рецепти в интернет.

Забърсах едно оранжево ружче от МАС днес, изкушават ме и cream lip stain.
Останах изумена от прехвалените четки на МАС с естествен косъм - от една по-точно, разбира се. Нанесоха ми ружа с нея. Ми какво да кажа, противна бодяща четка, която освен че почти ми проби дупки в бузите, нанесе ружа на безобразни петна. Може би не я поддържат като хората, не знам с какво са ги мили, но не вярвам да е това. Мерси съм аз, за очите преживявам естествен косъм, но за лицето не виждам защо да използвам.

Последна редакция: нд, 10 мар 2019, 10:14 от bambinnah

# 239
И аз не съм от феновета на Фикс+. Същата работа ми вършат спрейчетата за лице на Боди Шоп.

Общи условия

Активация на акаунт