Кой ли тази година ЮНСКО бебенце ще има :) Тема 4

• 38 171
  • 772
  •   1
Отговори
# 585
Момичета в коя седмица ще направите третата фетална? Аз бях в чужбина и не успях да направя втората и ми е много притеснено, сигурно съм единствената, която не е правила...така се чувствам. За сега всичко наред е правих фм+бхс в 12 седмица, но трудно преживявам, че изпуснах втората и се надявам всичко да е наред. За сега всичко е нормално. Ще правя третата в 28 седмица.

# 586
На мен моя ми е записал, ако ще правя да ида между 28 и 32 Г.С. Аз възнамерявам 29- 30та да си запазя час. Ще видим кога точно като понаближи малко, далечко ми се струва още, в 24+1 съм.

# 587
  • София
Аз в 32 ще ходя.

# 588
Според сайта на Щерев по пакета за проследяване:
След 20-а г.с. седмица при всяко посещение се прави оценка на функциите на плацентата, а всеки УЗД преглед е съпроводен и с доплерово изследване на кръвотока в съдовете, хранещи бебето и кръвоснабдяващи маточните съдове. След 28-а г.с. към редовната месечна женска консултация на всеки две седмици започва да се мониторира сърдечната дейност на плода – т.нар. запис на сърдечни тоновe (NST).
Така, че може би не са ви казали и да си ви правят доплер Simple Smile

# 589
Здравейте Simple Smile Аз съм една Юнка 2018 Simple Smile
Минавам само да ви честитя Simple Smile 
Поздравления и ви пожелавам леко доизкарване на бременността  bouquet  На финала пухкави и папкащи бебчета  Heart Eyes
Страхотни неща ви очакват  Heart

# 590
Вчера говорих с една приятелка, която роди януари.Тя ми каза,че третата ФМ е важна и да гледам дали гледат добре пъпната връв на детето. Ако апарата с който се прави ФМ е добър може и да не се наложи доплер иначе е добре да се направи доплер. Важно е как е кръвотока в пъпната връв за да може добре да се храни бебето.

# 591
***Schatz***   Heart Eyes bouquet Hug

Аз от месец и половина /сега съм 24+4г.с./ ходя да 2 седмици на преглед - веднъж при АГ по ЗК и веднъж при АГ, при когото ще раждам.  Crazy

# 592
  • Sofia
Момичета, ориентирали ли сте се към някоя козметика вече? Аз се лутам и се чудя какво да избера Simple Smile.

# 593
Аз харесвам нещата на Мустела и Биодерма, но не съм решила дали за бебето ще ползвам такава. На Веледа нещата, лично на мен не ми харесва как миришат.

# 594
Аз съм се насочила към Мустела. 2в1 измивен гел за тяло и коса и лосион за тяло. На Веледа нещата не миришат приятно, защото са натурални.

# 595
  • София
Медицинска козметика при всички положения. Измивен гел на юриаж, гел за дупе на а-дерма екзодерм заради сухи петна..не знам дали ще се появят, но баткото има и само това го оправи, шампоан против крусти на мустела (освен ако не реша да го сменя с юриаж, но мустелата върши работа). За след баня в началото ще мажа с преварен зехтин, но зависи колко е топло,защото в жегата с олио е гадно, та вероятно ще взема крем за след баня на юриаж. Против подсичане -бепантен маз. В момента с баткото използвам тези неща и съм съвсем доволна и от ефект и от миризма и от повиване и тн.
Всичко това е въз основа на проба-грешка. Минала съм и през хип, себамед, бюбхен, биодерма, бочко, здраве, судокрем и какво ли още не. Разбира се не се знае дали бебока ще е със същата кпжа като батко си, та пак ще се водя в крачка.

# 596
Аз ще започна със Себамед, на баткото му понасяше отлично. Ако на бебето не се отрази добре, ще преценя според проблема. Искам да питам как се справяте със запека? При мен бабешките методи не действат- прясно мляко на гладно, кивита на гладно, сушени сливи, трици, зелени салати - нулев ефект. Пробвах Дуфалак, в началото действаше, вече никакъв резултат, само ме боли коремът от него. Купих си на своя глава Дулкософт (новото, което рекламират) и е добре докато пия, като спра и ефектът спира. С храна не става, всички позволени медикаменти пробвах, пробиотик пия, много магнезий също, нищо. Остава ми да пробвам с Хуск и вече се изчерпвам.

# 597
  • София
Топла вода с мед и лимон на гладно сутрин.

# 598
Топла вода с мед и лимон на гладно сутрин.
И това не помага. Не ям тесто, сладко, всяко хранене съобразявам да е уж с незапичащи храни, но няма ефект

# 599
  • София
Жалко, не се сещам за други неща. Аз също съм с проблем, но не е явно достатъчно сериозен и не ме дразни.

Общи условия

Активация на акаунт