Кой ли тази година ЮНСКО бебенце ще има :) Тема 4

• 38 168
  • 772
  •   1
Отговори
# 615
Покрива се, в 10 гс като се регистрирах ми пуснаха. Оттогава не съм пускала пак.
Аз пък сега друго се чудя, бельото ми почти постоянно е влажно - явно се изпускам по малко, неволно. Не е от гъбички течение... Ще питам и док другата седмица, но е доста неприятно. На вас случва ли ви се?
И при мен бебка днес рита по-малко от друг път, дано всичко е наред..
И при мен се случва, но аз си мисля, че е понеже бебето много ме блъска в пикочния мехур и неусетно испуска по малко.
Аз мисля да си пусна токсоплазмоза сега , че имаме котето навън в двора и става вече топло и ми се иска да съм спокойна. Миналата бременост от април бях все навън с котетата и сега мисля пак. Много добре ми действаха когато имах контакции веднага лягаха на корема ми и спираха контакциите.

# 616
Аз ще започна със Себамед, на баткото му понасяше отлично. Ако на бебето не се отрази добре, ще преценя според проблема. Искам да питам как се справяте със запека? При мен бабешките методи не действат- прясно мляко на гладно, кивита на гладно, сушени сливи, трици, зелени салати - нулев ефект. Пробвах Дуфалак, в началото действаше, вече никакъв резултат, само ме боли коремът от него. Купих си на своя глава Дулкософт (новото, което рекламират) и е добре докато пия, като спра и ефектът спира. С храна не става, всички позволени медикаменти пробвах, пробиотик пия, много магнезий също, нищо. Остава ми да пробвам с Хуск и вече се изчерпвам.

Пробвайте със сладко от рози.На мен това ми помогна.В ЛИДЛ го има ядях по 1 с.л 20 мин преди всяко хранене, после намалих на 1 к.л * 3 на ден, после по 2к.л и сега вече съм го спряла.Но ако пак има период по 5 дена да не ходя пак започвам сладкото.

# 617
Да се похваля, че вчера на прегледа бебо най-после се показа, че е мъж Kissing Heart Предната вечер с ММ пак говорихме и мислихме мъжки имена, защото имахме само женско измислено. Супер случайно измислихме мъжкото име ...иииии на другия ден бебчо се показа. Мисля, че си хареса името Heart
Иначе всичко му е наред, остава си седмица напред по УЗ показатели. 800 гр. е вече в 24-25 г.с. За късната ФМ ми каза между 28 и 32 г.с.
Относно запека док каза, че може да се ползват локални средства (от типа на свещички), но не и нещо за пиене/сиропи/хапчета. Това, разбира се, в краен случай, ако с хранене не се оправя. За съжаление нямало как да ми спре желязото, но каза че мога да правя почивки при приема ако стане много зле положението - например пия две седмици, после пет дни не пия и така.
Токсоплазмоза ми пуснаха още на първия преглед, на който установихме бременност (6-7 г.с. не помня точно). От тогава съм пускала още два пъти. Първият път беше на ЗК, след това си го плащах, защото си го пусках аз.

# 618
Milk-choc, пробвай със зелева/армеева чорба, ако ти стиска и ако има откъде да намериш... Сигурно ти звучи неприятно, но има ефект.
Elsi86, и моето бельо е постоянно влажно, а и аз нямам гъби уж. И аз като SilverDream я карам на ежедневни превръзки, защото не мога да понасям да ми мокри по бельото. Да, течението се засилва през бременността и да, възможно е и да се изпускаме по малко. Бебата онзи ден на път за тоалетната така ме ритна, че едва не се напиках пред вратата Grinning Уцелват момента винаги!

# 619
Благодаря момичета, явно е нормално. Аз по принцип още си имам гъби, но сега слагам миковаг от 3-4 дни и нямам в момента. Ще я карам и аз с ежедневни превръзки.
Аз пък нямам проблем със запека, ако си остана вкъщи, ако трябва да ходя на работа - не мога да ида след това. Но това си е от преди бременността.

# 620
И моето бельо от време на време се мокри, но аз стигнах до извода, че най-вече това се случва, ако съм под стрес или съм стискала преди да отида до тоалетната, та' май не е като течение, а е леко изпускане. И аз нямам гъби, даже сега пак правихме микробиология (веднъж в 8 г.с. и сега в 24 г.с. пак).

# 621
Здравейте мили момичета Simple Smile
Искам да ви попитам някой дали знае кое е раждане е за предпочитане - с екип или без. Предполага се, че като платиш допълнително и за екип ще получиш повече внимание, но се опасявам да не се получи обратен ефект. Въпросът е ако се забави раждането, а е платено за екип дали лекарят ще има търпението да следи раждането примерно повече от 10 часа раждане. Аз очаквам бебка юни и съм се насочила към клиника Щерев 😊❤️❤️❤️

# 622
Искам да ви попитам някой дали знае кое е раждане е за предпочитане - с екип или без. Предполага се, че като платиш допълнително и за екип ще получиш повече внимание, но се опасявам да не се получи обратен ефект. Въпросът е ако се забави раждането, а е платено за екип дали лекарят ще има търпението да следи раждането примерно повече от 10 часа раждане. Аз очаквам бебка юни и съм се насочила към клиника Щерев 😊❤️❤️❤️
Да платиш екип означава да си избереш конкретни лекар, акушерка и т.н. за раждането, при другия вариант - който се падне на смяна.
Ако раждането е дълго не мисля, че който и да е лекар ще те зареже по средата му, щото му е омръзнало да те чака. 😉

# 623
  • WonderLand
А малко тъп въпрос, но кога се плаща за избор на екип? След раждането ли или преди това? Чувала съм от познати истории, как са се обадили на доктора, който са избрали, той е пристигнал пиян и в крайна сметка са родили при дежурния екип, или пък просто не е успял да стигне навреме за ражането и то се случва при който е на смяна. В тоя случай какво се прави? 

# 624
  • София
Аз няма да избирам екип. Раждала съм без избор и преди, нямам оплакване от отношението. Тъй като ще раждаш в Щерев и ще плащаш така или иначе, по-добре си избери.

# 625
В тоя случай какво се прави? 

Пиеш една студена вода и си се радваш на бебето 😁😉

За избор на екип трябва да попиташ там, където ще раждаш и да говориш с лекаря, който си избрала. Навсякъде е различно.

# 626
Моя приятелка ражда в Майчин дом без избор на екип нормално и каза, че като са се сменили смените застъпват новите дежурни. Иначе за Щерев и аз мисля да раждам там и той избора на екип си е включен в цената.

# 627
  • София
Аз раждах в Шейново, докторката при която се паднах си остана с мен докато родих без значение смените.

# 628
Това доста улеснява чуденката ми! 😊Благодаря.
Аз понеже гледах в ценоразписа, че е отделно и реших, че можеш да избираш с
 или без избор на екип.

Моя приятелка ражда в Майчин дом без избор на екип нормално и каза, че като са се сменили смените застъпват новите дежурни. Иначе за Щерев и аз мисля да раждам там и той избора на екип си е включен в цената.

# 629
tan4entze, разгледай темата - Медицински комплекс "Д-р Щерев" - тема 5, там доста момичета пишат за багажа и други интересни неща за раждането, специалистите и т.н. Може да ти е полезно. А доколкото помня, логиката в Щерев е, че си плащаш 900+пакет комфорт лукс/лукс мини, т.е. приблизително 2100 лв.

Общи условия

Активация на акаунт